איך להכין את הגינה לקיץ הישראלי?

עונת הקיץ עשויה להיות אכזרית: לחות גבוהה, ימי שרב ורוח מזרחית. איך מסייעים לגינה לשרוד את הקיץ בלי לוותר על צמחיה שתפרח גם ביולי-אוגוסט, וכל זאת מבלי לייבש את הכנרת?

עוד במדריך
איזה צמחים לא זקוקים להשקיה מרובה? איך משקים צמחים בקיץ? איך שומרים על הדשא? אלו מזיקים יוכלים לפגוע בגינה?

אם אתם שוקלים לשתול צמחים חדשים לקראת הקיץ, כדאי לחשוב על צמח חזק ועמיד, שלא צורך הרבה מים ויכול לשרוד את החום. אם אתם מעוניינים בשתילת שיחים, עונת האביב היא הזמן, על מנת שיצליחו להיקלט בקרקע במהלך העונה החמה.

 בקיצור, תכנון מושכל של הגינה לקראת עונת הקיץ, לבד או בסיוע גנן מקצועי, יעזור לגינה שלכם להפוך לפינת חמד ירוקה ופורחת גם כשבחוץ 38 מעלות בצל.

איזה צמחים לא זקוקים להשקיה מרובה?

פיטנה ריחנית: נקרא גם פלומריה ריחנית. זהו עץ בעל פריחה יפהפיה הנותנת צבע וריח מרשימים לגינה. מקורו באמריקה הטרופית והוא שייך למשפחה הבוטנית המורחבת של הרדוף הנחלים. 

חמנית: מדובר באחד הצמחים החכמים ביותר שתוכלו להכניס לגינה שלכם, לפרח יש מנגנון גנטי מתוחכם, המונע האבקה עצמית (העשויה לגרום לניוון).

בנוסף נהנית החמנית גם מיכולת עקיבה אחרי נתיב התנועה של השמש - יכולת זו, בצירוף צבעם וגודלם של הפרחים העניקו לצמח זה את שמו. 

פלקטרנתוס: בנוסף למראה המלבב של הצמח, יש לו יתרון חשוב לקיץ: הצמח מפיץ שמן ציטרונלה, שהוא דוחה יתושים ידוע.

לגרסטרמיה: אחד העצים הנפוצים ביותר בישראל. מדובר בעץ שכדאי לשתול בגינות קטנות יחסית, פורח במשך רוב העונה בצבעים רבים, והכי חשוב: הוא לא צורך הרבה מים. זהו צמח שמקורו במזרח אסיה.

צמחי תבלין: כל עונה מתאימה לגידול צמחי תבלין באדנית או בעציצים, אך בקיץ תהנו מכך שריחם וטעמם יהיו עשירים יותר. מי שמגדל תבלינים בגינה, יכול להשקות אותם בתדירות נמוכה יחסית.

היתרון האדיר והברור של צמחי תבלין, הוא ברב שימושיות שלהם - גם צבעים מרעננים, גם מוסיפים טעם ובריאות לצלחת וגם ריח טוב בגינה - מי צריך יותר.

איך משקים צמחים בקיץ?

השקיה היא מרכיב חשוב במיוחד בתחזוקה של גינה במהלך הקיץ: מצד אחד ברצוננו לחסוך בהוצאה הכספית על מים, ומצד שני לעזור לצמחים לשרוד את העונה בשלום.

אז מה הכי חשוב כשזה נוגע להשקיה בקיץ?

כמה להשקות? השקיה בכמות נכונה בקיץ היא משימה לא פשוטה. מצד אחד לא רוצים שהצמחים יקמלו מהחום, אך מצד שני לא רוצים להשקות יותר מידי ולהרוג את הצמחים. רוב הבעיות של בעלי גינות נגרמות מהשקיית יתר או מעט מדי השקיה.

אם הגנן הורה להשקות כל יומיים, זה לא אומר שצריך לעבור להשקיה יומית בקיץ, מתוך רצון לעזור לצמח. בסופו של דבר, הצמח יספוג כמות גדולה מדי של מים וינבול.

מתי להשקות? הזמן היעיל ביותר להשקיה, במיוחד בקיץ, הוא בבוקר, לפני שמתחמם בחוץ. המים שהצמח אוגר בבוקר יעזרו לו לעמוד מול השמש החזקה במהלך היום.

עדיף גם להשקות במנות מים גדולות ובמרווחי זמן גדולים יחסית, על מנת שהצמחים יהיו עמידים יותר.

איך חוסכים בהשקיה? אם אתם צרכים להשקות רק צמח אחד בנקודת זמן מסוימת, אל תשקו את כל הגינה. אם הצמחים מפוזרים בגינה, אפשר להשקות אותם עם משפך, כדי לא לפתוח את מערכת ההשקיה כולה.

תחזוקה עקבית של מערכת ההשקייה: ניקוי מסננים, תיקון נזילות והחלפת טפטפות, תשפר את יעילות המערכת, תחסוך במים ובהוצאות שלכם על השקיה.

חשוב לדעת: אחת הדרכים להימנעות מהוצאה כבדה על מים, היא שילוב של מערכת שמשתמשת במי גשמים או מים ממוחזרים.

איך שומרים על הדשא?

גינות רבות כוללות משטחי דשא, וגינות שמציגות שטח קרקע חום ויבש, שהיה פעם דשא ירוק, הן מראה עצוב במיוחד. 

הדשא דורש מאיתנו במהלך הקיץ השקיה מסודרת והגנה מפני מחלות ומזיקים שנוטים להגיע לביקור בקיץ.  בזמן כיסוח הדשא, חשוב לקצץ רק שליש או רבע של העלים, ולכסח אחת לשבוע, כשהדשא יבש.

כמות המים הדרושה להשקיית דשא בקיץ היא 3 מטרים מעוקבים על כל 100 מ"ר של דשא, בתדירות של 3 עד 4 ימים, עדיף מוקדם בבוקר.

אלו מזיקים יוכלים לפגוע בגינה?

המזיקים עשויים לפגוע בגינה במהלך כל חודשי השנה, אך בקיץ הם משגשגים. כתוצאה מכך, כדאי להתייחס ברצינות לאתגר של הרחקת המזיקים השונים.

לשמחתנו, קיימות דרכים טבעיות וירוקות להרחקת מזיקים, כמו צמחי תבלין, טפטוף תמצית מנטה להרחקת חולדות, שימוש בקוטלי חרקים טבעיים על בסיס שום ועוד.

זבליות: חיפושיות אלו מאכלות את שורשי הדשא ודורשות ריסוס מיוחד ולאחריו השקיה משמעותית.

זחלי העש: עש יכול לחסל מדשאה שלמה תוך מספר ימים. הפתרון הוא פיזור של חומר קוטל מזיקים (קיימים מספר מתוגים בשוק), אותו מפזרים בחודשי הקיץ.

זבובי פירות: אם יש לכם עצי פרי בגינה, כדאי לשקול התקנה של מלכודות זבובים שמטרתם מניעת נזק לפירות.

חשוב לציין שאת המלכודות צריך לתלות כחודש וחצי לפני הבשלת הפירות, כך שהזמן הטוב ביותר לכך הוא האביב, ולא אמצע הקיץ. 

מחירון גינון

המחירים כוללים מע”מ

תחזוקה שוטפת לגינה: כל מה שצריך לדעת

צריכים תחזוקה שוטפת לגינה? אין בעיה, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. מה כוללת תחזוקה שוטפת לגינה, איך מתנהלים מול הגנן וכמה תעלה תחזוקה שוטפת לגינה? התשובות לפניכם.

התקנת דשא סינטטי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין דשא סינטטי? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. איך בוחרים דשא סינטטי, איך מתנהלים מול הגנן וכמה יעלה לכם להתקין דשא סינטטי? כל התשובות בפנים.

הקמת גינה בבית פרטי או דירת גן: שלב אחר שלב

רוצים להקים גינה בבית פרטי או דירת גן? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים גנן, איך מתנהלים מולו ומה המחיר של הקמת גינה בבית פרטי או דירת גן? כל התשובות לפניכם.

שתילת דשא מוכן: כל מה שחשוב לדעת

צריכים שתילת דשא מוכן? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. איך בוחרים דשא מוכן, איך מתנהלים מול הגנן וכמה עולה שתילת דשא מוכן? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מתי במהלך היום כדאי להשקות את הגינה?
ההמלצה הכללית היא להשקות את הגינה בשעות הבוקר המוקדמות. כך יישאר לדשא ולצמחים מספיק זמן ביום לאגור מספיק מים עד שהשמש תשקע. זה גם ימנע מהאדמה להישאר לחה במהלך הלילה, מה שעלול למשוך מזיקים. מומלץ גם לשמור על כללי אצבע, כמו השקיות ארוכות והפסקות ארוכות.  
כל כמה זמן צריך לתחזק את הגינה?
תדירות תחזוקת הגינה, באופן עצמאי או על-ידי גנן מקצועי, תלויה בגודל הגינה, במורכבות הטיפול של הגינה ובעונות השנה. בחודשי הקיץ הצמחים והדשא צריכים השקיה מרובה וטיפול צמוד יותר מהחורף, אבל ההבדלים בין העונות לא גדולים במיוחד.