הפרדת צנרת בבניין: כך תעשו זאת

אם אתם גרים בקומה הראשונה בבניין המגורים, אתם ככל הנראה סובלים מבעיות אינסטלציה חוזרות ונשנות. מהם הגורמים לכך ואיך אפשר לעבור לצנרת נפרדת בבניין? תשובות במדריך הבא.

עוד במדריך
מהי צנרת משותפת בבניין מגורים? מהם הגורמים לתקלות בצנרת המשותפת? אילו מערכות הובלת מים יש בבניין? מי אחראי על התיקון? איך אינסטלטור מקצועי יתקן נזילה בצנרת המשותפת?

בבניין המגורים, נוכל למצוא שתי מערכות הובלת מים. האחת היא מערכת מי השתייה והשנייה מערכת הובלת השופכין. מה ההבדל ביניהן והיכן יש יותר תקלות?

האם מומלץ להפריד את הנצרת המשותפת ולעבור לנצרת פרטית, מהן תקלות האינסטלציה הנפוצות ביותר בבניין המגורים ומה החוק אומר בנושא? ריכזנו את כל המידע במדריך הבא. 

מהי צנרת משותפת בבניין מגורים?

הצנרת המשותפת, כשמה כן היא - משותפת לכל דיירי הבניין. הצנרת חשופה לפעילותם של כל הדיירים וכל ליקוי או שימוש לא נכון של אחד מדיירי הבניין עלול להשפיע על דייר אחר או אפילו על הבניין כולו. ישנם מקרים בהם תקלות מסוימות קורות שלא בהכרח בשל שימוש כושל אלא  בעקבות נזילה או פיצוץ במקטע של הצנרת הראשית של הבניין. במקרה כזה, על כלל הדיירים לקחת אחריות ולתקנה. אם כי לרוב, הנפגעים העיקריים הם דיירי הקומה הראשונה. 

מהם הגורמים לתקלות בצנרת המשותפת?

התקלות במערכת המשותפת עלולות לנבוע בעיקר משימוש כושל (ולא אחראי) של הדיירים השונים בבניין החל מפסולת שנזרקת וחוסמת את מעבר הביוב כמו מגבונים, שערות, אוכל ועוד.. הצטברות הפסולת גורמת לסתימה ולעלייה של הביוב מעלה, לקומה הראשונה (הקומה הקרובה ביותר).

גורם נוסף שעלול להוביל לסתימה נעוץ בצמיחת שורשי עצים שננעצים בצינורות הניקוז, ונועצים את המסמר הראשון, בדמות סתימה בארון הצנרת, כשהמסמר הבא עשוי להיות פיצוץ. גם הבדלי טמפרטורות קיצוניים בין העונות עשוי לגרום להתעקמות הצנרת ולסתימה.

אילו מערכות הובלת מים יש בבניין?

ניתן להבדיל בין שתי מערכות להובלת המים בדירה ובבניין. האחת היא מערכת מי השתייה, המופרדת על ידי שכון וחנוכיית צנרת בתחתית הבניין והשנייה, היא מערכת הובלת השופכין המובילה את המים האפורים (המלוכלכים) המגיעים מהכיור וממכונות הכביסה ואת המים השחורים המגיעים מהאסלה והמקלחת. במערכות אלו נוצרות לעיתים תכופות סתימות ונזילות המעיבות על שגרת החיים בבית ובבניין.

מי אחראי על התיקון?

האחריות על תיקון התקלות משתנה בהתאם לסיטואציות השונות. למשל, אם יש נזילה או פיצוץ בצנרת הראשית של הבניין, (גם אם היא עוברת בדירה כלשהי), האחריות על התיקון והתשלום מתחלקים בין כל דיירי הבניין.במידה ואותרה סתימה בצנרת עקב כשל בצינורות עצמם או במבנה שלהם, על ועד הבית לשאת בתשלום. מקרה נוסף של ונזילה או פיצוץ בצנרת שיאותרו במקטע של צינור מסתעף מהצנרת הראשית ודרכו מועברים מים לדירה מסוימת בבניין - מדובר במקטע ששייך לאותה דירה ובמקרה זה, על בעל הדירה לשאת בהוצאות התיקון.

איך אינסטלטור מקצועי יתקן נזילה בצנרת המשותפת?

כאשר תזמינו אינסטלטור מקצועי לתיקון הנזילה, הוא יחלק את עבודתו ל-2:

1. שלב איתור הנזילה: הצעד הראשון והחשוב ביותר לתיקון יעיל של הנזילה הוא איתור מדויק. את האיתור ניתן לבצע באמצעות חציבה בקיר או באמצעות מצלמה תרמית. המצלמה תאתר עבורכם במדויק את מקור הנזילה ותחסוך לכם הוצאה מיותרת של תיקון חלקי קיר שנשברו שלא לצורך.

2. החלפה של מקטע הצנרת הפגום: אחרי שמיקום הנזילה אותר במדויק, ובמידה ואכן מדובר על צינור משותף, יהיה עליו להחליף את מקטע הצנרת הפגום. אם הצנרת ישנה מאד, יוכל להחליף את כולה או לבצע מעקף שלא לגרום לנזק במערכת הקיימת. 

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מהם היתרונות במעבר לצנרת נפרדת בבניין מגורים?
במידה ומתקיים דיון על נזק לבניין עקב צנרת משותפת, הוא יכול לגרור ויכוחים לא נעימים. ואילו בצנרת פקטית, האחריות עובדת לדייר בלבד ושימוש לקוי של דיירים אחרים לא יכול לפגוע בה. בנוסף, לא יהיה צורך בתשלום נזקים בנצרת משותפת אלא בצנרת הפרטית בלבד. 
מהם החסרונות במעבר לצנרת נפרדת בבניין מגורים?
הנצרת הפרטית חשופה גם היא לתקלות עתידיות כמו שימוש לקוי של דיירי הבית או צמיחת שורשי עצים שננעצים בצינורות הניקוז. ולכן, כאשר רוצים לעבור לצנרת פרטית, חשוב לשים לב לגורמים נוספים שיכולים להשפיע או להוביל לתקלות.