טלוויזיה ישנה: לתקן או להחליף?

הטלוויזיה הישנה שלכם מתחילה לעשות בעיות, ואתם מתלבטים - לנסות לתקן? להחליף בחדשה? והרי בתקופה הזו יש כל-כך הרבה מבצעים. תנו לנו לעשות לכם קצת סדר

עוד במדריך
להציל את הטלוויזיה שלכם החלטתם להחליף טלוויזיה, מה לקחת? מה לחפש במפרט הטלוויזיה?

 דבר ראשון: אל תזרקו את הטלוויזיה הישנה. גם אם אתם רוצים להחליף יהיה מי שישמח לקבל אותה - וזה לא באמת בטוח שאתם רוצים להחליף.

 הטלוויזיה הישנה שלכם אולי גדולה ומסורבלת וגם בזבזנית יותר בחשמל, אבל במה שקשור לאיכות תצוגה היא עשויה להיות, עדיין, טובה יותר מרוב דגמי ה-LCD הדקים שנמכרים במבצע.

להציל את הטלוויזיה שלכם

 קודם כל, כדאי לבדוק איפה אתם עומדים מבחינת הטלוויזיה הקיימת. אם מדובר בדגם מאיכות טובה, אחרי תיקון הוא יוכל בדרך-כלל להחזיק עוד כמה שנים.

 טכנאי טלוויזיות מקצועי יוכל לבדוק ולומר לכם מה מצב המכשיר, ולייעץ האם כדאי לתקן או להחליף. תיקון טלוויזיה לא חייב להיות סיפור גדול. אחרי תיקון פשוט, מקלט טלוויזיה טוב יכול להאריך ימים אם תשמרו עליו ותשתמשו בו נכון.

רצוי, למשל, לא להצמיד את הטלוויזיה לקיר אלא להשאיר מרווח; להרחיק אותה ממכשירים בעלי צריכת אנרגיה גבוהה או כאלה שפולטים חום - תנור, קומקום חשמלי, נורת הלוגן וכו'. 

תמיד עדיף להדליק ולכבות את הטלוויזיה באמצעות השלט - זול ופשוט יותר להחליף שלט מאשר את כפתור ההפעלה של הטלוויזיה עצמה. במידת האפשר, עדיף לא להניח דבר על הטלוויזיה - גם לא את הממיר.

החלטתם להחליף טלוויזיה, מה לקחת?

בשלב ראשון כדאי לכם לברר עם עצמכם לאיזה גודל מסך אתם זקוקים. לשם כך, תמדדו את המרחק (במטרים) בין המקום בו אתם מתכננים להעמיד את הטלוויזיה לבין ספת הישיבה ממנו תצפו בה.

הכפילו את המרחק פעמיים: ב-12 וב-14. המרחק שקיבלתם הוא גודל האלכסון הרצוי באינץ'.

לדוגמא: אם מצד אחד לצד השני של הסלון מדדתם 3 מטרים, אז תתאים לכם טלוויזיה בגודל של 36 עד 42 אינץ' לפחות.

זה לא קריטי, אבל החישוב הזה בדרך-כלל מוכיח את עצמו. ברוב המקרים הפתרון המתאים ברכישת טלוויזיה ביתית הוא לרכוש דגם LCD. טלוויזיות הפלזמה משתלמות יותר בעיקר בגדלים של 42 אינץ' או יותר.

מה לחפש במפרט הטלוויזיה?

אם אתם מחפשים לחסוך, עדיף להיצמד לדגם פשוט של יצרן מוכר (עם אחריות מהיבואן הרשמי), אבל גם להקפיד לבדוק את המפרט שלו.

חפשו דגם עם זמן תגובה נמוך (12 מילישניות ומטה), זוויות צפייה של 160 מעלות ורצוי יותר, יחס ניגודיות גבוה (רצוי 1:700 ויותר), סריקה מתקדמת ורצוי עם שקעים מסוג Component ו-SCART.

אם אתם רוצים להשקיע וללכת על מקלט שישרת אתכם במשך שנים, תוכלו לרכוש דגם Full HD (רזולוציה 1920x1080) או לפחות HD Ready (רזולוציה 1366x768).

מומלץ לחפש כזה שכולל כניסות HDMI, Firewire, S-Video, חריצים לכרטיסי זיכרון ויציאות אודיו דיגיטליות.

שימו לב שיתמוך גם בתצוגת 100Hz+ (לפעמים מכנים אותה בשם TruMotion או בשמות דומים), ותנו עדיפות לדגם עם מספר רמקולים ותמיכה בצליל היקפי.

הטלוויזיה לא מראה תמונה: כל השלבים בדרך לפתרון

הטלוויזיה שלכם מציגה מסך שחור? מבאס, אך לפני שאתם מזמינים טכנאי, יש לנו כמה עצות שאולי יעזרו לכם להתגבר על התקלה המטרידה הזו.

הטלוויזיה לא נדלקת: כל השלבים והמידע בדרך לפתרון

הטלוויזיה שלכם לא נדלקת? יש כמה דברים שתוכלו לבדוק לפני שאתם מזמינים טכנאי. מה חשוב לדעת, מה יכולה להיות הסיבה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות.

נקודות שחורות ומסך טלוויזיה מרצד: כל המידע עד לפתרון

הטלוויזיה שלכם מציגה נקודות שחורות או מרצדת? יש כמה דברים שחשוב לבדוק. מה יכולות להיות הסיבות, איך טכנאי מקצועי יתקן את התקלה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות מיד.

מכונת הכביסה לא סוחטת: כל השלבים בדרך לפתרון

אם פתחתם את מכונת הכביסה וגיליתם שכל הבגדים סחוטים במים, כנראה שהיא לא סוחטת את המים. איך תוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם, איך מתנהלים נכון מול הטכנאי וכמה עולה התיקון? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow