חמישה טיפים לשמירה על המזגן שלכם

המקרר, הטלוויזיה והמזגן הם מוצרי החשמל האהובים עלינו ביותר לכן, חשוב שנשמור עליהם תקינים ויעילים לאורך זמן. חמשת הטיפים הבאים, יסייעו לכם לשמור על המזגן שלכם לטווח ארוך ותבטיח מניעה של תקלות עתידיות.

עוד במדריך
הקפידו על ניקוי המסנן במזגן גזמו את הצמחייה שמסביב למזגן וודאו את מילוי הגז תזכורות לטיפולים שוטפים השתמשו נכון במזגן שלכם

התקנה של מכשירי חשמל בבית דורשת שמירה וטיפול שוטף בהם. מהם הטיפים המומלצים ביותר לשמירה על המזגן? הכל במדריך הבא.

יצרני המזגנים משקיעים בהמלצות שונות שיעזרו לצרכנים לתחזק נכון את המזגן שלהם אבל רובנו נוטים להתעלם מהם ומבינים את הצורך רק כאשר מתעוררת בעיה אמיתית. אז מה תוכלו לעשות?

הקפידו על ניקוי המסנן במזגן

אם זיהיתם שהמזגן שלכם הפסיק לקרר או לחמם או שהוא כבר לא עובד כמו שאתם רגילים, ייתכן והמסנן שלו מלוכלך וסתום. מסנן המזגן (הפילטר) הוא רשת דקה וצפופה המותקנת במזגן ומשמשת לסינון אבק ולכלוך ומונעת את כניסתם לתוך מנוע המזגן. כאשר הפילטר מתמלא באבק הוא יתאמץ יותר כדי לשאוב אוויר וכתוצאה מכך, ייגרם עומס שיכביד על המנוע.

כדי למנוע תקלות עתידיות ולהבטיח אוויר נקי ומסונן, הקפידו לנקות את המסנן אחת לחודש - חודשיים. את הסנן ניתן לשלוף בקלות לאחר פירוק המכסה של המזגן. נקו אותו היטב מתחת לברז מים פושרים, ייבשו אותו לחלוטין ורק אז החזירו אותו למקום. הפעולה פשוטה מאד ולא לוקחת יותר מ-5 דקות. 

גזמו את הצמחייה שמסביב למזגן

מנועי המזגנים בנויים מחומרים חזקים ועמידים בפני (כמעט) כל גורם סביבתי: חום, קור, רטיבות ותנאי אקלים קיצוניים. עם זאת, קיים גורם אחד שכיח יחסית, שיכול להוביל לתקלה במנוע המזגן והוא צמחייה קרובה. התקנתם מזגן וכדי לשפר יותר את סביבת ההתקנה בחרתם להוסיף צמחייה מטפסת ומרשימה. 

צמחים אלה, נוהגים לגדול במהירות ולטפס ישירות אל תוך מנועי המזגנים ויכולים בקלות רבה לכסות את פתחי האוורור של המנוע ואף לבשבש את פעולתו. לכן, מומלץ לגזום אחת לתקופה את הצמחייה שמסביב למזגן כדי למנוע את כניסתה אליו. 

וודאו את מילוי הגז

גורם נוסף לתקלות הוא חוסר בגז או כרטיס פיקוד תקול. שכן, את התקלות האלה לא תוכלו לתקן בעצמכם ותצטרכו להזמין טכנאי מזגנים. בנוסף, כאשר יגיע הטכנאי בקשו ממנו שיערוך בדיקה ויוודא שאין חלילה דליפה של גז העלולה להיות מסוכנת מאד לבריאותכם וביטחונכם האישי. 

כדאי לדעת: טכנאי שלא יכלול במסגרת עבודתו בדיקה לדליפת גז, יגרום ככל הנראה לביקור חוזר.

תזכורות לטיפולים שוטפים

הדרך היעילה ביותר לשמור על שגרת טיפולים רציפה ויעילה היא בעזרת תזכורות. רשמו לכם את סדר הפעולות המומלץ ואת הזמן לביצוען:

ניקוי מסנן (פילטר): מומלץ לעשות כל 4-8 שבועות.
מילוי גז: על פי הוראות היצרן או על פי צורך (לאחר בדיקת טכנאי).
גיזום צמחייה: מומלץ לגזום את הצמחייה אחת לחודש או על פי קצב גדילתה. 
נקיון יסודי של המזגן: מומלץ לעשות אחת לחודש וחצי. 

השתמשו נכון במזגן שלכם

שימוש נכון ומותאם במזגן שלכם יתרום גם הוא לזמן שימוש ארוך ויעיל יותר. התחילו עם כיוון הטמפרטורה לטמפרטורה המומלצת (24 מעלות). בחירת הטמפרטורה תשפיע על עבודת המזגן (ותמנע ממנו לעבוד קשה) ובנוסף, תסייע לכם בחסכון בחשמל. 

המזגן נוטה לספוח אליו ריחות ולהפיץ אותם בחלל הבית ולכן, אם המזגן שלכם ממוקם קרוב למטבח הוא יספוג ריחות של טיגום ובישול ויפיץ אותם בשאר חלקי הבית. כדי למנוע זאת, הקפידו על בישול וטיגון במרחב פתוח ככל שניתן ולא כאשר המזגן פועל ברקע. אם הדבר לא אפשרי, תוכלו בסיום מלאכת הבישול לפרק את חלקי הפלסטיק במזגן, לנקות אותם ביסודיות ולהחזירם למקום. 

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow