חסכמים והדחות: מערכת האינסטלציה הביתית

חיסכון במים זה חשוב לנו כצרכנים אך לא פחות חשוב הוא החיסכון במשאב המים הכללי. פתרון גורף צריך להינתן בחקיקה ובתיקון כולל של התשתיות. ועד אז, מה תוכלו לעשות בעצמכם?

עוד במדריך
מהי הדחה כפולה? למה חשוב להתקין חסכמים? הפתרון הגורף: רגולציה ותשתיות

צריכת המים הממוצעת של אדם ליום היא כ-120 ליטר. מתוכם, כ-50 ליטרים זורמים בהדחות השירותים, יחד עם שטיפות הידיים לאורך היום, מקלחות ושטיפת הכלים הידנית

מיכל ההדחה בשירותים וברז המקלחת הם חלק קטן מהתמונה וממה שהצרכן הביתי יכול לעשות כדי לחסוך מים וכמובן, גם בהוצאות.

מהי הדחה כפולה?

ההדחה הכפולה, או בשמה המקצועי יותר הדחה דו כמותית היא מנגנון ההדחה שקיים לכל אחד ואחת מאיתנו בניאגרות. לחיצה על הידית הגדולה, תוביל להדחה מלאה שתבזבז 9 ליטרים של מים ולחיצה על הידית הקטנה, תבזבז בערך 5 ליטרים. במידה ותשמשו בהדחות בצורה נכונה, תוכלו לחסוך בין 15-20 ליטרים ביום (לאדם).  חשוב להבין שאין באמת הצדקה כלכלית ברכישת מיכל בזבזני (במיוחד בעקבות עליית מחיר המים).

למה חשוב להתקין חסכמים?

פרט נוסף, חשוב וקטן היכול להוביל לחסכון משמעותי במים הוא החסכם. התקנה של המסנן הקטן על גבי פתחי הברזים בחדרים השונים, מוביל לזרם מבוקר יותר של המים ושל חיסכון של עד שליש מהמים שאנו משתמשים במקלחת, בשטיפות ידיים וכלים. כלומר, חסכון כולל של עד 20 ליטרים לאדם, בדומה לשיטת ההדחות שהזכרנו מעלה. 

הפתרון הגורף: רגולציה ותשתיות

הפתרונות היעילים שהצגנו מעלה הם פתרונות חשובים שקיימים כמעט בכל בית. אך, עדיין יש בתים שלא התקינו אותם ומעדיפים שימוש במיכלים בזבזניים יותר ובברזים אחרים שהחסכם עלול לפגוע בנראות שלכם. 

אז איך ניתן בכל זאת להגדיל את השימוש בחסכמים ובמיכלים עם הדחה כפולה? מחייבים את האזרחים להשתמש בהם על פי חוק כפי שחייבו בשנת 1976 להתקין בבתים חדשים דודי שמש. אופציה נוספת היא לאסור מכירה של כלי סניטציה בזבזניים עד לייצוב משק המים.

כדאי לזכור שצריכת המים הביתית מהווה רק שליש מצריכת המים הכוללת של מדינת ישראל. ישנם עוד הרבה אפשרויות לחיסכון בתחומי החקלאות והתעשייה. דרכים נוספות יהיו תיקון של תשתית הובלת המים שגורמת ל`פחת` גדול ועניין איסוף מי הגשמים.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

האם אפשר להתקין חסכם בכל ברז?
כן! התקנה של חסכמים ניתנת בכל סוגי הברזים כולל ברז המקלחת. התקנת חסכמים חשובה מאד ותורמת המון לחסכון במים. צריכה נכונה ומבוקרת של מים הינה הכרחית להעלת מאגרי המים של המדינה. 
מה ההבדל בין הדחה מלאה להדחה קטנה?
לחיצה על הידית הגדולה, תוביל להדחה מלאה שתבזבז 9 ליטרים של מים ולחיצה על הידית הקטנה, תבזבז בערך 5 ליטרים. במידה ותשמשו בהדחות בצורה נכונה, תוכלו לחסוך בין 15-20 ליטרים ביום (לאדם).