כך תהפכו את חדר הממ"ד לנעים ומזמין

חדר מיגון בבית (ממ"ד) הוא חלק בלתי נפרד מהבנייה בישראל וכיום, כמעט בכל בית קיים חדר מיגון. הכניסה אליו לעיתים מלחיצה ולכן, חשוב לשמור עליו נעים ומזמין ככל שניתן כדי להפוך את השהייה המלחיצה לרגועה. איך תעשו את זה? הכל במדריך הבא.

עוד במדריך
איך לרהט נכון את הממ"ד? איך נאבזר את הממ"ד? איך לנצל את הצבע והתאורה?

אם יש לכם ממ"ד בבית, הוא לא חייב להיות אפור ומדכא. זה אומנם חדר ביטחון שמטרתו להגן עליכם אך תוכלו בהחלט להפוך אותו ליום נעים ומזמין.

בעת עיצוב הממ"ד חשוב לשמור על התקן של פיקוד העורף ולהשאיר לכל אדם ששוהה בו מרחב של 1.25 לפחות. 

איך לרהט נכון את הממ"ד?

תחילה, בחרו בריהוט שיהיה נוח ככל שניתן (למקרים בהם תצטרכו להעביר בממ"ד מספר שעות או ימים). וכמובן, הימנעו מתמונות זכוכית או פריטים עדינים שעלולים להיסדק או להישבר בקלות. במקומם, קשטו את המרחב בכריות נוחות ומקומות ישיבה או שינה. 

תוכלו לסדר את הריהוט בצורת ר` כדי להשאיר מרחב מספק לתנועה בממ"ד. בנוסף, הכניסו אל חדר הביטחון משחקים וספרים שיעזרו להעביר את הזמן בנעימים וישרו אווירה רגועה יותר בקרב הילדים. הכניסו גם בובות אהובות וכל חפץ שיגרום להם הרגשה טובה ונעימה בעת השהות בממ"ד. 

איך נאבזר את הממ"ד?

שילוב סוגים של טקסטיל ייצור אווירה נוחה נעימה יותר בחדר וגם יכול ישפרו את האקוסטיקה. הממ"ד בנוי מבטון וככזה, הוא מבודד והמעלות בו נמוכות תמיד מבשאר הדירה. ריפוד החדר בבדים וכריות יעלה אותן במעט.

אם הממ"ד משמש כחדר ילדים או חדר אורחים בזמני שגרה, ניתן להקדיש את אחד הקירות ליצירות של הילדים ותמונות משפחתיות באמצעות צבע מגנטי או לוח שעם גדול. שימו לב כי על מנת לקדוח בקיר בטון יש צורך בפטישון או קידוח יהלום, מקדחה ביתית פשוטה ורגילה לא תעשה את העבודה.

איך לנצל את הצבע והתאורה?

חשוב ליצור אווירה נעימה ככל שניתן כדי לרכך את השהות בחדר. ריכוך התאורה לדוגמה, באמצעות אהילים צבעוניים או מנורות מקושטות יכולים לסייע. אלה, מולבשים על המנורות ועל גופי התאורה. בנוסף, הכינו לכם פינת קפה עם עוגיות, קופסאות שימורים, חטיפים, סירופ ממותק ובקבוקי מים לשעות הצורך. ואת דלת הממ"ד תוכלו להפוך גם ללוח מודעות או תמונות או לחילופין - לעדן אותה באמצעות טפט על הקיר שלה, כדי ליצור אווירה נעימה.