ליקויי איטום בבית? כך תתמודדו

מהם ליקויי האיטום הנפוצים בבית? מדוע חשוב לבדוק אותם לפני חתימה על חוזה השכירות או לפני קניית דירה? כיצד ניתן לתקן את הליקויים האלה? לפניכם התשובות

עוד במדריך
מהם ליקויי האיטום הנפוצים בבית? מהם חומרי האיטום המיועדים לגגות? אילו ליקויי איטום ניתן לתקן באופן עצמאי וללא בעל מקצוע?

ישנם ליקויי איטום המחייבים התערבות של אנשי מקצוע המתמחים באיטום.

לרוב, אלו יהיו ליקויים הקשורים למבנה ולגג הדירה או הבית. חשוב להקפיד על בדיקות תקופתיות לאיתור ליקויים אלה, בכדי למנוע נזקי רטיבות משמעותיים שיעלו ביוקר. 

במעבר או קנייה של דירה יש לבדוק האם ישנם קיימים הליקויים הללו ולדרוש לתקנם לפני שכירת הנכס או לפני קנייתו.

שימו לב, שבדירה שכורה תוכלו לדרוש את תיקונם המיידי של תקלות אלו ולהיוועץ עם עו"ד לענייני חוזי מקרקעין, לגבי תקינות חוזה ההשכרה, שכן ישנו סעיף של תקינות הדירה למגורים. 

מהם ליקויי האיטום הנפוצים בבית?

כשלים בצנרת: איטום צנרת הוא תחום הנכלל בתקופת בדק הבית בעת קניית בית חדש. בתקופת הבדק, על יזם הפרויקט לתקן ליקויי איטום שמתגלים, בתוך פרק זמן סביר. במקרה זה, לרוב בעל המקצוע הרלוונטי הוא אינסטלטור ולא איש איטום. 

כשלי איטום בקירות ובתקרה: חדירת מים למבנה יכולה לנבוע ממספר גורמים נפוצים.

האחד, מריחה לא מקצועית של חומר איטום על הקירות, בעקבות ניסיון לחסוך בחומרים או חוסר מקצועיות של עובדי הבניין.

השני, פעולה יזומה שהייתה יכולה לפגוע באיטום הקיר (התקנת מזגן למשל).

השלישי, בלאי טבעי של הבניין.

איטום מרפסת: מתבצע בדומה לאיטום גג שטוח כלומר באמצעות יריעות ביטומניות או זפת. בעת תיקון הליקויים, ניתן לאטום את המרפסת עם יריעות ביטומניות על הריצוף הקיים מבלי לפרק אותו. לפני כן, יש לוודא שהשיפועים של רצפת המרפסת הם בהתאם לתקן ושפתח הניקוז תקין. 

מהם חומרי האיטום המיועדים לגגות?

בבניינים, הגג אינו משופע, אלא שטוח ומחופה בשכבת בטון. עליהם, שכבת זפת או שכבה של יריעות ביטומניות (או גם וגם). 

מעבר לכך ששכבת האיטום מגנה מפני נזקי מזג האוויר (גשמים בחורף ונזקי השמש הקופחת בקיץ), הרי שהיא גם מתפקדת כחומר מבודד. בכך, היעילות האנרגטית של הבניין טובה יותר, ומקטינה עלויות של חימום וקירור הדירות העליונות.

איטום גגות רעפים מתבצע באמצעות בדיקה של אוטם מומחה הבודק אם ישנם חריצים ופתחים ברעפים או בחיבור בינם לבין אביזרים אחרים על הגג.

כשלי האיטום הנפוצים בגגות הם חיבורים של שכבת האיטום עם דוודי שמש, קולטי שמש, יחידות מיזוג ומרזבים. 

החומרים הנפוצים לאיטום הגג הם מלט, זפת חמה, יריעות ביטומניות פוליארטן מוקצף ועוד. יש להתאים את שכבת האיטום לשכבה הקיימת, ולבצע את ההתאמות ככל הנדרש. למשל, מריחת חומר יסוד מקשר בין שני חומרים שלא ניתן לחבר ביניהם מבלי שיתנתקו זה מזה כעבור תקופה קצרה. 

אילו ליקויי איטום ניתן לתקן באופן עצמאי וללא בעל מקצוע?

ישנם תיקונים שבהחלט ניתן לבצע לבד, עם מעט סבלנות. מה למשל?

מילוי רובה בין האריחים: אם הרובה שפוגות של חדר הרחצה התפוררה לגמרי, ניתן למלא אותה נקודתית באמצעות חומר מילוי מתאים, שניתן לרכוש בכל חנות לחומרי בניין. בחדר הרחצה, היעדר איטום מחדש יגרום להרבה יותר צרות מאשר בשאר חדרי הבית. זאת, בשל היותה חלל רטוב שבא במגע עם כמות גדולה יחסית של מים ביומיום. 

למעט מקרים בהם יש צורך בהסרת הרובה עם דיסק (לשם כך, אכן יידרש בעל מקצוע), הרי שאם הרובה כבר התפוררה לגמרי, תוכלו לבצע את האיטום הנקודתי בעצמכם. 

איטום המקלחון: כעבור מספר שנים, ולרוב בשל בלאי טבעי, יש צורך בהחלפת הסניפירים שבתחתית דלתות הזכוכית של המקלחון. ניקוי שלהם לא יספיק, שכן הם מאבדים את יכולת האיטום שלהם בשלב מסוים, וגורמים למים לצאת אל מחוץ לשטח המקלחון ולהציף את חדר הרחצה במים. זו פעולה פשוטה יחסית שניתן לבצע לבד. 

בנוסף, ניתן לחדש לבד את פס האיטום על מסילת הברזל שבתחתית המקלחון. 

איטום מסילות חלון: עוד דבר שנוטה להתבלות הוא הסיליקון שאמור לאטום היטב את החלונות ולמנוע חדירת מי גשמים. 

לשם כך, נדרש מכם להתאים את חומר האיטום הספציפי שהתבלה (ניתן לצלם את החלון ולהגיע עם הצילום אל חנות לחומרי בניין).

לרוב, מדובר בחומר זולים במיוחד (עד כ-50 שקל) ונוחים לשימוש לצרכן הפרטי. בנוסף לחומר האיטום, יש צורך באקדח סיליקון, מגבת וכפפות.

עבור איטום הכיור והמקלחון תצטרכו להשתמש בסיליקון שקוף מונע מים מסוג RTV.

בעבור איטום מסילות החלונות בבית, כדאי להשתמש בחומר הנקרא פוליפילה (ידוע גם בשם שפכטל חוץ). יש למרוח שכבה דקה מהחומר, לחכות לייבוש מלא ולאחר מכן לאטום בשכבת סילר שתפקידו להגן על שכבת האיטום ולסייע במניעת חדירת מים אל תוך הבית. 

במהלך איטום החלונות יש כמה דברים שכדאי להקפיד עליהם:

האחד, להקפיד על ניקוי יסודי של החלון לפני יישום חומר האיטום וייבוש מלא. אחרת, חומרי האיטום לא ייאחזו בצורה טובה ולאורך זמן. 

השני, לשמור על פתחי ניקוז פתוחים. אחת הטעויות הנפוצות היא לאטום גם את פתחי הניקוז בשל חוסר ידע או חוסר תשומת לב. בהיעדר פתחי ניקוז, מים יצטברו במסילות עד שיעלו על גדותיהם ויחדרו אל קירות הבית.   

מחירון איטום

המחירים כוללים מע”מ

איטום גגות: כל מה שחשוב לדעת

צריכים לאטום גג שלם? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה איטום גגות? כל התשובות לפניכם.

איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת

אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.

רטיבות סביב החלון: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם רטיבות סביב החלון? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר מה גורם לרטיבות בחלון, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה עולה תיקון רטיבות סביב החלון? התשובות לפניכם.

רטיבות בקיר: כל השלבים בדרך לפתרון

יש לכם נזילה רטיבות בקיר? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה גורם לרטיבות בקיר, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה יעלה תיקון רטיבות בקיר? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

לכל התקלות ועבודות

arrow