כל מה שחשוב לדעת על חיישן גז

חיישן הגז מספק לאינסטלטורים פתרון יעיל לאיתור נזילות מים בעומק של עד 12 מטרים. מה חשוב לדעת על החיישן, איך הוא עובד ובאילו מקרים יהיה צורך בשימוש בו? כל התשובות.

עוד במדריך
מהו חיישן הגז? מהם היתרונות של חיישן הגז? באילו מצבים יעשה שימוש בחיישן גז?

נזילות מים סמויות יכולות לקרות בכל בית או חצר בבניינים משותפים. הנזילה תבוא לידי ביטוי בחשבונות מים חריגים מהרגיל. 

גם אם מדובר על נזילה קטנה ונקודתית, חשבון החשמל שלכם עדיין עתיד להתייקר. כך או כך, יהיה צורך בהזמנת אינסטלטור שיגיע עם מכשור מתאים לאיתור הנזילה ותיקונה. 

מהו חיישן הגז?

חיישן הגז הוא מכשיר מתקדם הפועל לטובת איתור של מגוון נזילות מהמערכות השונות בבית או בחצר. על ידי שימוש בחיישן, ניתן לגלות דליפות גז בצנרת המים וכך, לאתר באופן מדוייק יותר את מקורה. חיישן הגז עובד באמצעות חנקן (ב-95%) ובאמצעות מימן (5%) הנמצאים ידודיתיים לסביבה ולא מסוכנים.

מאתר הנזילה או האינסטלטור, יעברו לאורך כל קו הצנרת ובעזרת חיישן הגז יחפשו את המקום בו יש דליפה לאורך צנרת המים.הגז שנמצא בתוך המים עוזר בחשיפת המיקום המדוייק. החיישן קולט כל דליפה שיש בצנרת ומרתיע על כך. לאחר האיתור, ייחשף המקטע שדורש תיקון. 

מהם היתרונות של חיישן הגז?

מעבר ליתרונו הבולט באיתור מדוייק של מקור הנזילה בזמן קצר, יכול החיישן להגיע לעד 12 מטרים. העבודה שלו מדוייק וחוסכת עבודות מסביב לנזילה. הגז שמוחדר לצנרת המים הוא ידידותי לסביבה, בעל חשיבות רבה ומסיר כל חשש בטיחותי בביצוע העבודה ובמהלכה. הבדיקה בעזרת חיישן הגז מאפשרת גילוי מידי, כך גם הטיפול בנזילה מתאפשר עוד באותו היום ומקצר את זמן הטיפול באופן משמעותי.

באילו מצבים יעשה שימוש בחיישן גז?

שימוש בחיישן גז, יעיל לאיתור נזילות שונות (סמויות בעיקרן) בצינורות תת קרקעיים עד 12 מטרים. לחיישן יתרון משמעותי בהשוואה לכלים אחרים המיועדים לאיתור נזילות בצנרת. לדוגמת השימוש בגלי קול המסוגלים לקלוט דליפות תת קרקעיות בעומק של עד 6 מטרים בלבד. בנוסף, השימוש בחיישן גז רחב יותר מגילוי נזילת מים וניתן להשתמש בו גם כאשר מבקשים לבצע בדיקת איטום למרתפים, מבנים או גגות. החיישן מסוגל לקלוט ולאתר נזילות מים גם בצינורות גדולים או בצינורות ראשיים.  

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מה ההבדל בין מכשיר גלי קול לאיתור נזילה לבין חיישן הגז? 
תחילה, העומק אליו יכולים להגיע המכשירים. מכשיר גלי הקול, יכול להגיע לעד 6 מטרים ואילו חיישן הגז מגיע עד 12 מטרים. שנית, חיישן הגז נמצא יעיל יותר בקיצור זמן העבודה ובדיוק שלו את מיקום הנזילה. 
באיזה גז משתמשים בעת הפעלת החיישן?
הגז שמרכיב את השימוש בחיישן הוא חנקן (95%) ו-מימן (5%). החומרים נמצאו ידודיתיים לסביבה ואינם מסוכנים לשימוש בקרב אנשים או חיות בעת התיקון.