הדרכים להתמודדות עם צנרת ישנה בבניין

צנרות ישנות בבנייני מגורים הן תופעה מוכרת וידועה שעלולה עם הזמן לגרום ללא מעט בעיות לכל דיירי הבניין. מהן התקלות הנפוצות, מה מומלץ לעשות ומתי כדאי להזמין אינסטלטור? כל התשובות במדריך הבא.

עוד במדריך
מהן סוגי הבעיות הנפוצות בצנרת ישנה? האם להחליף צנרת ישנה בבניין? מה כדאי לעשות לפני שמזמינים אינסטלטור? איך תשמרו על צנרת תקינה בבניין ישן?

צנרת ישנה ובלויה יכולה להפוך למסוכנת עבור דיירי הבניין ולכן, חשוב לערוך מספר בדיקות לפני מעבר לדירה חדשה או כחלק ממגורים בבניין ישן. ריכזנו לכם את כל המידע. 

קיימות תקלות נפוצות שמתחילות מסתימות במקלחת, הצפות בשירותים, סתימה בכיור וריח רע שעולה היישר מהביוב. איך תוכלו להתמודד איתן ועם אי הנוחות שהן גורמות? הכל מיד.

מהן סוגי הבעיות הנפוצות בצנרת ישנה?

צנרת ישנה, התנהלות לא תקינה ובלאי גורמים לבעיות שונות שעלולות להשפיע על כל דיירי הבניין ולהסב נזק לרכוש רב. ישנן בעיות שונות ולהן גורמים שונים אז הנפוצות ביותר הן:

סתימות: סתימות בחלקים שונים בצנרת הן אחת הבעיות הנפוצות ביותר. הסתימות בצנרת נוצרות ברוב המקרים כתוצאה מהצטברות של לכלוך, עלים יבשים, אשפה שנזרקת (כמו שקיות, עטיפות), אבנים, מגבונים, שיערות וכד'. 

סדקים וחורים: סדקים וחורים גם הם בעיות נפוצות שנגרמות לרוב משחיקתה של הצנרת עם הזמן או כתוצאה מלחצים שונים המופעלים עליה כמו שינוי מצב האדמה, שינויי מזג אוויר קיצוניים וכד'.

החלשות חלקי הצנרת: ישנם מקרים בהם החלקים השונים שבצנרת נחלשים ומתרופפים והם עלולים ליצור דליפות ונזילות של מים, להצטברות של עובש ואף לריקבון בתקרה ובקירות הבית. שימוש מרובה בצנרת יכול גם הוא להוביל להתרופפות של חלקי הברגה שונים בתוכה.

פיצוצים בצנרת: בעיה נפוצה נוספת ששגורמת לנזילת כמות מים גדולה החוצה עד למצב של הצפה. הגורם העיקרי לפיצוצים בצנרת הוא לחץ מסיבי עקב סתימות שונות לאורך הצנרת או שינוי בלחץ המים. 

האם להחליף צנרת ישנה בבניין?

ברוב הבניניים הישנים בישראל,ייתכן ולא הוחלפה צנרת הבניין מעולם ובעיות של נזילות, הצפות וסתימות בחדרים שונים בבית הם עניין של זמן. תיקונים זמניים שיפתרו את הבעיה נקודתית הם הפתרונות הפחות מומלצים. 

בבניינים ישנים, הצנרת הקיימת עשויה ברזל שעלול להחליד ולצבור קורוזיה עם השנים. נכון שלא כל הבעיות ייגרמו בשל צנרת ישנה ולכן, חשוב לשמור גם על פתחי הניקוז נקיים ככל שניתן משערות ולכלוך כדי למנוע סתימות. אך, במידה ואכן אותרה תקלה בצנרת ישנה, החלפתה  על ידי אינסטלטור  תבטיח לכם מניעה של תקלות בעתיד.

מה כדאי לעשות לפני שמזמינים אינסטלטור?

פתחו את הברזים בבית: הבדיקה הראשונה והחשובה היא זרימת המים בברזים השונים בבית (במטבח, במקלחת ובכיורים). במידה ועם פתיחת הברז תזהו זרם מים חזק וניקוז מהיר וטוב שלו הצנרת תקינה. אך, אם תזהו זרם מים חלש ומשתנה וניקוז לא תקין - ייתכן ויש לכם תקלה בצנרת. 

בדקו איכות המים: בדיקת איכות המים יכולה גם היא להוביל לתקלה בצנרת. במידה ותבחינו במים עכורים ובעלי ריח לא נעים ייתכן והצנרת חלודה או רקובה. חשבון מים גבוה הוא גורם נוסף שעלול להצביע על נזילה בצנרת הבניין הראשית. 

חפשו סימני רטיבות: סימני רטיבות גלויים על קירות הבית, עובש וריח חנוק בבית יעידו על נזילות פנימיות שמחלחלות לקיר או לרצפה בדירה. במידה ואכן איתרתם סימני רטיבות ומדובר על כניסה לבית חדש עבורכם, בדקו את תיקונם עם בעל הדירה. 

במידה ולא הצלחתם לתפעל את התקלה, עליכם להזמין אינסטלטור מקצועי. 

איך תשמרו על צנרת תקינה בבניין ישן?

כדי לשמור על צנרת הבניין ולמנוע סתימות עתידיות, ריכזנו עבורכם מספר פעולות תחזוקה מהירות כמו התקנת רשתות: התקנה של רשתות הגנה על פתחי הניקוז השונים הקיימים בכיורים ובאמבטיה יעילים במניעת סתימות ושומרים על פתחי הניקוז נקיים. התקנה של פילטר: התקנה של פילטר בצינור הזנת המים הראשי יסייע לכם לשמור על איכות מים גבוהה וטובה לאורך זמן. מומלץ להתקין את הפילטר ולנקות אותו אחת ל-3 חודשים כדי לשמור עליו. בדיקת הסיפון בכיור: אם פתחתם את הברז וראיתם שזרימת המים חלשה או שאין מים כלל, ייתכן ויש לכם סתימה בסיפון. תחילה, פרקו אותו ונקו אותו. במידה והניקיון לא עזר, נסו להחליף את הסיפון בסיפון חדש. בדיקת הגומיות בברז: במידה והברז שלכם נוזל, בדקו תחילה את הגומיה, ייתכן ויש בה סדק או שהיא קרועה ולכן החלפתה תעזור עם תיקון הדליפה. את הגומייה, תוכלו לקנות בכל חנות של כלי בניין.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow