אחרי סתימה שאותרה במכונת הכביסה ותוקנה, אני מרגישה זרם חשמלי בקרבת התוף. מה יכולה להיות הסיבה?
הי היתה לי סתימה במכונת הכביסה ונזלו מים, כך שבמשך כיממה עצם חיבור מכונת הכביסה גרמה להקפצת הפחת. אחרי יומיים, חיברתי שוב והמכונה פעלה כרגיל- אבל שמתי לב שלפעמים כשאני נוגעת בתוף של המכונה יחפה יש זרם. מניחה שכלום לא השתנה בפחת, או בשקע שלא נרטבו... מה יכול להיות עוד משהו שעליי לבדוק?
תשובה
שלום נאוה,
בהמשך לשאלתך ולתיאור שלך, נראה כי הסתימה שאותרה במכונת הכביסה גרמה לקפיצות חשמליות שבאו לידי ביטוי במפסק הפחת. בהמשך לזה, ייתכן מאוד שהקצרים החשמליים גרמו לבעיה במערכת ההארקה שנמצאת בלוח החשמל.
מערכת ההארקה חשובה מאוד לבטיחות השימוש במכשירי החשמל השונים שיש לנו בבית ובמצב שבו המערכת לא תקינה, חשמל עלול לזלוג בצורה מסוכנת - משמע עלולה להתרחש סכנת התחשמלות.
אנו ממליצים לך להיעזר בחשמלאי מורשה שיגיע אלייך לבדיקת מערכת ההארקה ויבחן אותה. חשוב לבדוק ולטפל בזה בהקדם היות ומדובר על סכנת חיים. לעת עתה, נתקי את מכונת הכביסה מהחשמל והימנעי משימוש בה עד להגעת החשמלאי.
בהצלחה!
אייל כהן
יונס חלאף
אייל בהגלי