אילו תקלות במערכת החשמל תוכלו לפתור בעצמכם?

האם יש תקלות חשמל שתוכלו לפתור בעצמכם ואיך תוכלו להתנהל נכון כדי למנוע תקלות עתידיות? ריכזנו עבורכם כמה טיפים חשובים.

עוד במדריך
מה עושים כשמפסק הפחת קופץ? מהו עומס יתר? איך תוכלו לשמור על מערכת החשמל בבית?

במידה ומדובר על החלפת נורה, הרי שזה דבר פשוט שלא דורש הזמנה של בעל מקצוע. אך, במקרה של קצר חשמלי רק חשמלאי מוסמך יוכל לבצע פעולות או תיקונים וזאת כיוון ומערכת החשמל בישראל רגישה ומסוכנת בשימוש לא זהיר.

עם זאת, ישנן תקלות פשוטות שנוכל לפתור בעצמנו ואם נשלב כמה פעולות מנע, נוכל גם לשמור על מערכת החשמל בבית מתקלות עתידיות. אז מה עושים? הכל מיד. 

מה עושים כשמפסק הפחת קופץ?

ישנן מספר סיבות לכך שהחשמל יקפוץ באמצע היום או בלילה. החל מתקלה ברשת החשמל ועד עומס יתר על מערכת החשמל או על נקודה ספציפית בבית. קל מאוד לבודד את התקלות האזוריות על ידי הצצה מבעד לחלון ואם הבעיה מתרחשת רק בבית שלנו, צריך לבדוק האם היא נובעת מעומס יתר, או ממכשיר חשמלי תקול.

בשני המקרים, הדרך למציאת גורם הבעיה תהיה על ידי ניתוק של כל המכשירים החשמליים בבית וחיבורם מחדש באופן הדרגתי, מכשיר מכשיר עד לשחזור התקלה. לדוגמה, אם בעת חיבור מחשב לחשמל, הפיוז קפץ, יהיה צורך בניתוק שאר מכשירי החשמל בבית או באותו האיזור ובבדיקת המתג בארון החשמל הביתי. מצב של נפילת מתח יעיד לרוב על בעיה אלקטרונית במחשב המצריכה טיפול של טכנאי מוסמך. אך, אם המחשב לבדו אינו גורם לבעיה, סימן שמדובר בתקלה שנובעת עקב עומס יתר.

מהו עומס יתר?

עומס יתר על מערכת החשמל הביתית נוצר כאשר פועלים במקביל מספר של מכשירי חשמל. ניתן למנוע את העומס על ידי פעולה פשוטה והיא להפעיל בכל פעם מספר קטן או בודד של מכשירים בו זמנית. לדוגמה, מומלץ להימנע משימוש מקביל של מכונת כביסה, המזגן והדוד. ולכן, הקפידו להשתמש בהם בזמנים אחרים האחד מהשני.  

במידה ויש לכם מכשירי חשמל שהדירוג האנרגטי שלהם גבוה (זוללים חשמל), הקפידו לפזר אותם ברחבי הבית ולתת לכל אחד מהם שקע נפרד. מה שבטוח, אל תחברו אותם יחד לאותו השקע בעזרת מפצל.  לא מעט תקלות מתחילות בשל התחממות נקודות החשמל, הנוצרת בעקבות עודף במוצרי אלקטרוניקה המחוברים אליהן.

איך תוכלו לשמור על מערכת החשמל בבית?

שמירה על מערכת החשמל בבית יכולה להיות פשוטה וקלה לביצוע והיא תדרוש מכם עירנות וביקורת על השימוש מצד דיירי הבית השונים. במסגרת שמירת העירנות, שימו לב שאין מנורות מהבהבות במכשירי החשמל שלכם, ריח שרוף שעולה מהשקעים, רעש של ניצוצות וכד'.. במידה וזיהיתם סימן כזה, חשוב לבדוק את המקום על ידי חשמלאי כדי למנוע תקלות הרסניות בעתיד

את החשמלאי, מומלץ להזמין אחת לשנה ולבקש ממנו לעבור על כל השקעים בבית ולהחליף מכסים שבורים או שקעים שרופים, לתקן שקעים רופפים ולבדוק את לוח החשמל, מערכת ההארקה ואת המתגים בו. את הבדיקה מומלץ לכשות בחורף או בקיץ, כאשר מזג האוויר חם או קר מאוד, מפני שאלו התקופות בהן קיים עומס רב יותר על המערכת.

מחירון חשמלאים

המחירים כוללים מע”מ

תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון

החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.

התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת

זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון

השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.

תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון

מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

לאילו סימנים חשודים מומלץ לשים לב?
לפני התקלה, ניתן לזהות סימנים מקדימים (וחשודים) שעלולים להעיד על תקלה עתידית במערכת החשמל הביתית. תחילה, חשוב לבדוק את תקינות השקעים והמכסים. במידה והשקעים רופפים, בעלי מכסים שבורים או חלילה שרופים, יש להחליף אותם על מנת למנוע תקלה. בנוסף, אם חיבור של מכשיר חשמלי לשקע מראה ניצוצות או מוביל לקצר - חשוב לבדוק את המכשיר בשקע אחר או להחליפו במכשיר חדש שלא יגרום לסכנות. 
איך ניתן לשלוט על העומס בחשמל?
כדי למנוע את קפיצת הפקק הראשי ולהימנע מעומס יתר על המערכת כולה, מומלץ לפזר ככל שניתן את המכשירים השונים בבית ולספק להם (בעיקר למכשירים הגדולים כמו מזגן, מכונת כביסה) שקע חשמלי נפרד משאר מכשירי החשמל בבית. בנוסף, מומלץ להימנע מחיבור של מספר מכשירים לשקע אחד באמצעות מפצל ולהדליק מספר מכשירים יחד במקביל.