תקלות נפוצות בתנור: כך תתמודדו איתן

תנור לא מחמם, תנור מקצר ותנור לא נדלק: במדריך הבא נסביר מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי תנורים, נפרט מהן התקלות הנפוצות בתנור ואיך מתקנים אותן, ונבין איך מתנהלים מול טכנאי התנורים

עוד במדריך
1. התנור לא מחמם 2. התנור מקצר 3. תנור שלא נדלק 4. איך מתנהלים מול טכנאי התנורים?

מתכוננים לארוחת ערב חשובה והתנור לא מחמם כמו שצריך או בכלל לא נדלק? למזלכם, תקלות בתנור אפייה הן פשוטות יחסית לאיתור ותיקון ואפילו ניתן לטפל בהן ללא הזמנת טכנאי תנורים.

במדריך הבא נסביר מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי תנורים מקצועי, נפרט מהן התקלות הנפוצות בתנור ואיך מתקנים אותן, ונבין איך מתנהלים מול טכנאי התנורים.

1. התנור לא מחמם

רגע לפני שמזמינים טכנאי תנורים

בדקו שהפעלתם את התנור כהלכה – כדי שלא תזמינו טכנאי תנורים לשווא, תבדקו קודם כל שהפעלתם את בורר המצבים ובורר הטמפרטורה והם לא מכוונים בטעות על אפס. נכון, זה נשמע לא ריאלי, אבל דברים כאלה קרו בעבר.

במקרה שהתנור מחמם אבל לא מספיק, ניתן להשתמש בשעון חום חיצוני (אפשר להשיג בכל חנות לאביזרי מטבח) כדי לבדוק אם יש התאמה בין הטמפרטורה שקבעתם. אם אין התאמה, סימן שיש תקלה בתנור.

בדקו שהתצוגה לא מהבהבת – הפסקת חשמל גורמת לשעון של התנור (הטיימר) להבהב וצריך לאפס אותו כדי שיחזור לפעילות. ברוב התנורים יש כפתור בצורת כף יד שמאפס את השעון, לחצו עליו על מנת שההבהוב ייפסק ובדקו אם התנור שב לפעילות רגילה.

למה התנור לא מחמם ואיך מתקנים?

תקלה בגוף חימום – לתנור יש 2-3 גופי חימום כאשר תקלה באחד מהם תפגע בעוצמת החימום. תקלות אלה יכולות להיגרם מהפסקות חשמל או קצר, הצטברות של לחות פנימית בתוך התנור או בלאי טבעי. כדי לזהות מה גוף החימום התקול, טכנאי התנורים ישתמש במד התנגדות.

טיפ: במקרה ששלושת גופי החימום מקולקלים, לא בטוח שמשתלם להחליף את כולם וכדאי לשקול רכישת תנור חדש.

תקלה בתרמוסטט – תפקיד התרמוסטט הוא לווסת את עוצמת החום של התנור לפי הטמפרטורה הנבחרת, ולשלוט על גופי החימום. במקרה שהתרמוסטט מקולקל, גופי החימום לא יחממו מספיק או יחממו יותר מדי וזה יוביל לתקלות נוספות.

תקלה בבורר מצבים – בורר המצבים הוא המנגנון השולט על מצבי החימום השונים בתנור (גופי חימום, גריל, מאוורר). כשבורר המצבים תקול ההוראות לא עוברות לרכיבים ולכן התנור לא מחמם.

תקלה בכרטיס פיקוד – מדובר בתקלה פחות נפוצה, כזו שמתרחשת לרוב בגלל הפסקות חשמל או קצר. כרטיס הפיקוד (כרטיס אלקטרוני) הוא המוח של התנור ובלעדיו הוא לא יכול לעבוד, החלפתו נחשבת ליקרה ולא תמיד משתלמת במקרה שיש לכם תנור ישן.

2. התנור מקצר

רגע לפני שמזמינים טכנאי תנורים

חוץ מתקלה במכשיר עצמו, תנור מקצר גם יכול להעיד על בעיה חשמלית. איך בודקים זאת? פשוט מאוד, נתקו את התנור מהחשמל וחברו לשקע מכשיר חשמל אחר, כמו מטען לטלפון.

במקרה שהוא מטעין, סימן שהתקלה היא בתנור. המטען לא עובד? מדובר כנראה בתקלה חשמלית וצריך להזמין חשמלאי מוסמך.

למה התנור מקצר ואיך מתקנים?

במקרה שנשללה האפשרות של תקלה חשמלית, רוב הסיכויים שהתנור מקצר בגלל בעיה באחד מגופי החימום. זה נגרם בגלל גוף חימום שבא במגע עם מים, בלאי טבעי של גוף החימום או גוף חימום שנשרף בשל הצטברות של לחות בתנור.

כדי שטכנאי הגז יוכל להביא את גוף החימום המתאים, חשוב לשלוח לו תמונות של גופי החימום ולציין את שם המותג. במהלך התיקון הטכנאי יזהה את גוף החימום התקול בעזרת מד התנגדות ויחליף בחדש, דרשו לראות את גוף החימום הישן.

חשוב לציין – גוף חימום עליון כפול יקר יותר מגופי חימום רגילים והחלפתו מייקרת את העבודה במאות שקלים.

3. תנור שלא נדלק

רגע לפני שמזמינים טכנאי תנורים

דבר ראשון, בדקו שיש מתח חשמלי לתנור בלוח החשמל ובשקע של התנור. אלו הבדיקות שצריך לעשות במקרה שהתנור לא נדלק:

1. בדקו אם הפקק של התנור קפץ (רשום בדרך כלל על לוח החשמל). במקרה שכן, תרימו אותו ובדקו אם התצוגה של התנור מהבהבת ומוכנה להפעלה.

2. אם הפקק לא קפץ, בדקו שהשקע של התנור תקין באמצעות מטען לטלפון או מכשיר חשמלי אחר.

3. במקרה שהשקע תקין, סימן שיש תקלה בתנור וצריך להזמין טכנאי תנורים. אם השקע לא עובד, מדובר בתקלה חשמלית וצריך להזמין חשמלאי מוסמך.

למה התנור לא נדלק ואיך מתקנים

במקרה שלא מדובר בתקלה חשמלית, מרבית הסיכויים שהתנור לא נדלק בשל בעיה בכרטיס הפיקוד אשר נגרמה מקצר, הפסקת חשמל או בלאי טבעי. בכל מקרה, אין טעם לתקן את הכרטיס ומומלץ להחליף אותו.

למרות זאת, החלפת כרטיס פיקוד נחשבת לעבודה יקרה ויכולה להגיע ל-40 אחוזים מערך התנור, לכן לא תמיד זה משתלם ועדיף לרכוש תנור חדש.

4. איך מתנהלים מול טכנאי התנורים?

שלחו תמונות של רכיבי התנור – ציינו בפני טכנאי התנורים את שם המותג ושלחו תמונות של התנור מבפנים ומבחוץ, כך תהיו בטוחים שהוא יביא את הרכיבים המתאימים. ודאו מראש שהוא מכיר את המותג ויודע אלו רכיבים צריך, מכיוון שהתקנה לא נכונה עלולה לגרום לנזק רב לתנור.

בדקו מראש את המחיר – במקרה שיש תקלה עם כמה תיקונים אפשריים, כמו תנור שלא מחמם, סביר להניח שטכנאי הגז לא יידע מהו מקור התקלה עד שיגיע.

לכן, בקשו ממנו הערכת מחיר בטלפון: כמה יעלה החלפת תרמוסטט/גוף חימום/בורר מצבים/כרטיס פיקוד? במקרה שיש פערים גדולים מדי עם המחירון המומלץ של המקצוענים, נסו לברר את הסיבות לכך.

ודאו שיש אחריות על הרכיב – על החלפת רכיב בתנור כמו גופי חימום, תרמוסטט, בורר מצבים וכרטיס אלקטרוני נהוג לתת שלושה חודשי אחריות ממועד העבודה, דרשו שזה יצוין על החשבונית. כדי לוודא שהחלפת הרכיב אכן התבצעה, דרשו שהטכנאי יראה לכם את הרכיב הישן במהלך העבודה או בסיומה.  

ודאו שהטכנאי מספק חשבונית – החשבונית היא ההוכחה שבוצעה אצלכם עבודה ובמקרה של החלפת רכיב, היא גם תעודת האחריות וזה יכול לחסוך לכם כסף. ודאו מראש שטכנאי התנורים מספק לכם חשבונית ובמועד העבודה דרשו לקבל אותה בכתב עם פרטי התיקון, פרטיו האישיים ואחריות (במקרה הצורך).

תנור שלא נדלק: כל השלבים בדרך לפתרון

התנור לא נדלק והצג שלו שחור? הגעתם למקום הנכון, אנחנו נלווה אתכם עד לפתרון. נסביר מה עושים לפני שמזמינים טכנאי תנורים, איך מומלץ להתנהל מולו וכמה עולה תיקון תנור שלא נדלק? התשובות לפניכם.

התנור מקצר: כל השלבים עד לפתרון

התנור מקצר? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל התהליך. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי תנורים, איך מתנהלים מול טכנאי התנורים לפני העבודה ובמהלכה וכמה יעלה תיקון תנור שמקצר? כל התשובות לפניכם.

התנור לא מחמם: כל השלבים עד לפתרון

התנור לא מחמם? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי תנורים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם לתקן תנור שלא מחמם? כל התשובות לפניכם.

מכונת הכביסה לא סוחטת: כל השלבים בדרך לפתרון

אם פתחתם את מכונת הכביסה וגיליתם שכל הבגדים סחוטים במים, כנראה שהיא לא סוחטת את המים. איך תוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם, איך מתנהלים נכון מול הטכנאי וכמה עולה התיקון? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow