בניית מטבח חדש: כך עושים זאת נכון

משפצים את הבית או מחדשים את המטבח? במדריך הבא נסביר איך מתכננים בניית מטבח חדש, איך משלבים אי במטבח, איך מתנהלים מול נגר מקצועי ואיך מתנהלים במהלך בניית מטבח חדש?

עוד במדריך
איך מתכננים בניית מטבח חדש? איך משלבים אי במטבח? איך מתנהלים מול נגר מקצועי? איך מתנהלים במהלך בניית מטבח חדש?

עבור הרבה אנשים המטבח הוא המקום החשוב ביותר בבית, בין אם זה בישולים והכנת אוכל, אירוח חברים ומשפחה, ישיבה סביב שולחן האוכל או על כיסאות הבר של האי.  

במדריך הבא נסביר איך מתכננים בניית מטבח חדש, איך משלבים אי במטבח, איך מתנהלים מול נגר מקצועי ואיך מתנהלים במהלך בניית מטבח חדש?

איך מתכננים בניית מטבח חדש?

התאימו את המטבח להיקף הפעילות – אם אתם מבלים הרבה סביב הכיריים, אוהבים לארח ולבשל, זה אומר שהיקף הפעילות במטבח גדול וצריך לשקף זאת בתכנון. למשל הוספת אי במטבח שמשמש כמשטח עבודה ושולחן אירוח וכן מקומות אחסון רבים לציוד ולכלי מטבח ויצירת גישה נוחה לכל האלמנטים. מבשלים מעט ומעדיפים לאכול ולבלות בחוץ? אפשר להסתפק במטבח יותר מינימליסטי ובעל מראה נקי ופחות עמוס בכלי מטבח ואביזרים.

התאימו לגודל הבית – זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל חשוב להתאים את הגודל של המטבח לחלל המרכזי והסלון בבית. מה זה אומר? נגיד בחלל קטן אין טעם לתכנן נישה לתנור אפייה גדול או למקרר מאסיבי ובטח לא לתכנן אי שחוסם את המעברים. במקרה שמשפצים מטבח ישן, כדאי לתכנן אותו לפי המיקום של השקעים החשמליים ותשתיות המים והגז, אחרת תצטרכו להזמין בעלי מקצוע שיבצעו התקנות מורכבות.

התאימו לעיצוב הבית – חזון עיצובי למטבח זה נחמד, אבל לא בטוח שהוא מתאים לקו העיצובי הכללי של הבית. במקרה שהמטבח והסלון נמצאים בחלל משותף, מוטב שהעיצוב והחומרים ישתלבו וייצרו שפה משותפת. בעיצוב או בניית מטבח יש מושג שנקרא השילוש הקדוש: מקרר, כיור וכיריים, ולפיהם מחליטים איפה למקם משטחי עבודה, ארונות ועוד. שלושתם מהווים את הבסיס לעיצוב המטבח ומומלץ שיהיו קרובים יחסית אחד לשני, זה יקל על העבודה והשהות במטבח.

טיפ: לרוב האנשים אין נפש של אמן, לכן כדאי להתייעץ עם מעצב פנים או אדריכלית שיכינו סקיצה ותוכנית עבודה.

איך בוחרים ארונות מטבח?

בשורה התחתונה, ארונות הם הלב של המטבח וזה הדבר הראשון שתופס את העין. הדבר החשוב בבחירת סוג הארונות הוא לוודא שהם מיוצרים מחומרים איכותיים שעברו עיבוד ומחזיקים לאורך זמן. למשל מומלץ שלארונות יהיה גוף סנדוויץ' (שכבת עץ מודבקת שנחשבת עמידה ללחות) ודלתות MDF (קרטון כבוש בלחץ ובטמפרטורה גבוהה).

ארונות המטבח הנפוצים והמשתלמים ביותר עשויים מפורניר, פורמייקה ופולימר, כאשר ארונות מטבח מאפוקסי ועץ טבעי נחשבים ליוקרתיים יותר.

איך משלבים אי במטבח?

אי במטבח הפך בשנים האחרונות לסטנדרט בעיצוב הבית בזכות היתרונות הבאים: הרחבת אזור המטבח, שימוש ורסטילי ופרקטי (ישיבה ואכילה, משטח עבודה ואחסון) וגם שדרוג המטבח בפן העיצובי. עם זאת, אי במטבח לא מתאים לכל חלל מבחינת גודל ולפעמים מוטב לוותר על התענוג ולהסתפק בשולחן אוכל רגיל.

ההמלצה היא לשמור על מרחק של מטר לפחות בין המטבח לאי, אחרת יהיה צפוף ועמוס וקשה לפתוח את הארונות ולזוז בחופשיות. יש לכך כמה פתרונות בדמות מודלים שונים של אי במטבח: עם ישיבה או בלי, ישיבה בצד אחד או בשניים-שלושה כיוונים, עם אחסון או בלי, עם כיור/כיריים או משטח עבודה נקי.

מידות האי במטבח – הגובה הסטנדרטי של השיש במטבח הוא 90 ס"מ, לכן מומלץ שגובה האי יהיה דומה. במקרה שרוצים אי גבוה (110 ס"מ למשל) מהשיש במטבח, צריך להתאים אליו את הכיסאות, כאשר הבדל של 30 ס"מ הוא אידיאלי.

כשבונים אי שמשלב ישיבה ואחסון, רצוי שהרוחב שלו יהיה 90 ס"מ לפחות: 60 ס"מ לאחסון ו-30 ס"מ לישיבה. אם האי משמש גם כאזור אכילה, המשטח שלו צריך להיות גדול ב-25-30 ס"מ מבסיסו כדי לאפשר ישיבה נוחה, כלומר מראה של "ריחוף".

תשתיות האי במטבח – שילוב כיור, כיריים רגילות או אינדוקציה באי מורכב יותר ומצריך תכנון מראש של התשתיות הרלוונטיות (חשמל, אינסטלציה וגז). התקנה כזו כוללת ברוב המקרים מעבר דרך הריצוף ועד לבסיס של האי. בלי קשר, מומלץ להתקין נקודות חשמל שיאפשרו הפעלת מעבד מזון או בלנדר על משטח העבודה של האי.

עיצוב האי במטבח – הבחירה הסטנדרטית והמתבקשת למשטח ולארונות האי היא התאמה מוחלטת למטבח. אם רוצים להשתדרג, ניתן לבחור לאי משטחי עץ כמו בוצ'ר או לאמי שמעניקים מראה חם וכפרי למטבח. היתרון של השיש על העץ הוא בכך שאינו סופג לכלוך ועמיד בפני רטיבות וקל לניקוי.

להשלמת עיצוב האי במטבח, מומלץ להשקיע גם בבחירת התאורה שמותקנים מעליו: סדרה של גופי תאורה, זהים או לא, שיתכתבו עם סגנון העיצוב של האי בפרט והמטבח בכלל. קריטריון נוסף הוא הפונקציה של האי: אם המשטח משמש לבישול כדאי תאורה בהירה וחזקה, זאת בניגוד למשטח המיועד לאכילה בלבד ויכול להסתפק בנורות ליבון רומנטיים. 

איך מתנהלים מול נגר מקצועי?

בחנו את תיק העבודות של הנגר – בניית מטבח חדש היא עבודה גדולה ומשמעותית לשנים קדימה, לכן חשוב לוודא שהנגר עומד ברף הן מבחינה מקצועית והן מבחינה עיצובית. כדי שיהיה אפשר להתרשם מעבודות קודמות, בדקו מספר נגרים וחפשו סגנון שאתם אוהבים. אל תהססו גם לבקר בדירה שבה הנגר התקין לאחרונה מטבח חדש, זה יתרום להמחשה.

דרשו ביקור מקדים – ביקור בית של הנגר הוא חשוב ובלתי נמנע, כך הוא יוכל למדוד את גודל החלל של המטבח ביחס לדירה, מצב ומיקום התשתיות ומורכבות העבודה, ולהגיש הצעת מחיר מסודרת בהתאם.

טיפ: אל תסתפקו בהצעת מחיר אחת, השוו בין כמה אופציות ובחרו את המקצועית ביותר. 

ודאו שיש אחריות על מטבח חדש – רוב הנגרים נוהגים לתת בין 6 ל-12 שנות אחריות על המטבח: היא חלה ברוב המקרים על גופי הארונות והדלתות, חזיתות, מסילות וצירים. האחריות לא תכסה נזקים שנגרמים מחוסר תחזוקה ושימוש לא נכון.

אמנם לא מקובל לתת אחריות על התקנת מטבח חדש, אך במקרה שיש בעיה עם ההתקנה של אחת הדלתות או המגירות, מצופה שהנגר ישוב לטפל בה ללא תוספת תשלום. האחריות על השיש, מכשירי החשמל והכלים הסניטריים ניתנת בנפרד על-ידי היצרנים השונים.

איך מתנהלים במהלך בניית מטבח חדש?

ודאו שההתקנה מתבצעת בסדר הנכון - בניית מטבח חדש נעשית לרוב במסגרת שיפוץ גדול בדירה, לכן חשוב במיוחד שקבלן השיפוצים יקבע מראש סדר עבודה נכון והגיוני.

הדבר הראשון שיותקן בדרך כלל הם התשתיות (אינסטלציה, חשמל וגז), אחר כך ריצוף וצביעה והרכבת ארונות המטבח ואז השיש, משטחי העבודה והחיפויים. בסיום מתקינים את הכיריים, הכיור ומוצרי החשמל.

ודאו שהמטבח הותקן כהלכה - בסיום העבודה וההתקנות, בדקו שארונות המטבח, המגירות והדלתות נפתחות ונסגרות באופן חלק, שאין סדקים בחזיתות, שהמשטחים מיושרים וסימטריים, שחומרי הפרזול (ידיות, מסילות, צירים) בארונות מהודקים ושהגימור חלק וללא טפטופים ונזילות.

מחירון נגרים

המחירים כוללים מע”מ

בניית מטבח חדש: כל מה שצריך לדעת

רוצים לבנות מטבח חדש? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך מתכננים מטבח חדש, איך מתנהלים מול נגר מקצועי לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה בניית מטבח חדש? כל התשובות לפניכם.

בניית ארונות בעיצוב אישי: כל השלבים והמידע עד לפתרון

צריכים לבנות ארונות שיתאימו לעיצוב הפרטי שלכם בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול הנגר, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה לבנות ארונות בעיצוב אישי? ריכזנו לכם את כל המידע.

חידוש רהיטים: כל מה שחשוב לדעת

יש לכם רהיטים ישנים שאתם רוצים לחדש? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול הנגר, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה לחדש רהיטים ישנים? ריכזנו לכם את כל המידע.

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מה הסדר הנכון בבניית מטבח חדש? 
לבניית מטבח חדש נחוץ סדר מסוים בשלב ההתקנה, אחרת העבודה תהפוך למורכבת ויקרה הרבה יותר. קודם כל, צריך להתקין את תשתיות האינסטלציה, החשמל ובגז), לאחר מכן ריצוף וצביעה והרכבת ארונות המטבח ואז הנחת שיש, משטחי העבודה והחיפויים. בשלב האחרון מתקינים את הכיריים, הכיור ומוצרי החשמל.
האם יש אחריות על בניית מטבח חדש? 
ברוב המקרים, מקובל שהנגרים נותנים בין 6 ל-12 שנות אחריות על המטבח, היא חלה על גופי הארונות והדלתות, חזיתות הארונות, מסילות וצירים. האחריות מכסה פגמים בייצור של ארונות המטבח, המסילות והצירים וכן כשלים בהתקנה. האחריות על השיש, מכשירי החשמל והכיור ניתנת בנפרד ע"י היצרן.