חידשתי דק מסוג איפאה ומרחתי עליו שמן. הדק נותר צמיגי ועם עקבות. מה ניתן לעשות?
שלום,
לפני יומיים ביצעתי חידוש לדק איפאה . ניקיתי וליטשתי אותו ובסיום, מרחתי עליו שמן. הדק נותר צמידי ונשארים עליו סימני עקבות. למה זה קורה ומה אפשר לעשות?
תשובה
שלום איתי,
במסגרת תהליך חידוש הדק, חשוב להקפיד על ניקיון יסודי ונכון של העץ. במקרה של עץ מסוג איפאה, הניקיון מתבסס על חומרים ייעודיים ושטיפה בלחץ מים גבוה. את פעולת השיוף שנעשית באמצעות נייר ליטוש מתאים, מומלץ לבצע רק אחרי ייבוש מלא של השטיפה.
לאחר פעולת הניקיון והשיוף, מרססים שמן מתאים, על בסיס ומים וחצי שקוף כיוון ויש לו עמידות גבוהה והוא מסוגל למזער הופעת סדקים ועובש. השמן דוחה מים ומשמר את העץ לשנים ארוכות. בנוסף, שמן על בסיס מים הוא שמן שמקשר בצורה מצויינת ויש לו כושר הידבקות מעולה.
במידה וביצעת את החידוש בשלבים הנכונים והשתמשת בחומרים ייעודיים, אנו ממליצים לך להתייעץ עם מתקין דקים מקצועי שיוכל לאתר את הבעיה שנוצרה בדק ויפתור אותה.
בהצלחה!
נור מנסור
מוחמד וואתד
פרוק ותד