לא רק הדברה: כך תמנעו מראש כניסת מזיקים לבית

כבר הבחנתם בנמלים ובגו`קים בגל החום הראשון? זה בדיוק הזמן להיערך ולהכין את הבית לעונה החמה. הדברה היא חלק מהעניין, אבל ממש לא הדבר היחיד שכדאי לעשות. הנה כמה דברים שתוכלו לעשות כדי לעבור את הקיץ הזה בלי שותפים לא רצויים בדירה שלכם.

עוד במדריך
לקראת עונת ההדברות מניעה במקום הדברה אלו הדברים שכדאי לכם לעשות בנוסף להדברה שלושה דברים חשובים לפני שמזמינים מדביר

לקראת עונת ההדברות

הקיץ הישראלי מביא איתו לא רק ים, אבטיח, חופש גדול וחבילות נופש.

מניעה במקום הדברה

 זוהי העונה החמה של השיפוצניקים, תקופת השיא של ההובלות ומעברי הדירה, החלק בשנה שבו אנחנו מזיעים, מתייבשים וסובלים מכוויות שמש, וגם, מה לעשות, עונת המזיקים.

נמלים, ג'וקים, זבובונים, פרעושים, עכבישים וצרעות – אלו רק כמה מהחברים מהם נפרדנו בסתיו ושעכשיו עושים קאמבק.

ואלו עוד רק המזיקים שאנחנו רואים. ישנם גם כאלו שפשוט קטנים מדי, כמו קרדית אבק הבית שאוהבת לחות ומזג אוויר חמים, ופורחת באביב עם האלרגיות.

וזה עוד לפני שהזכרנו זוחלים, מכרסמים שמסתתרים להם וציפורים שמקוננות.

אמנם לא מזיק להזמין חברת הדברה פעם בשנה לפחות, והזמן הכי טוב לזה הוא באביב או לכל המאוחר בתחילת הקיץ, כלומר עכשיו. ועדיין, הדברה לבד מספיקה. 

עולם ההדברה של השנים האחרונות עובר שינויים מרחיקי לכת. בחלק מהמקרים, ההדברה פינתה את מקומה לדחייה, הרחקה או לכידה – שיטות שמטרתן אינה לקטול את המזיקים אלא פשוט לשמור אותם הרחק מחוץ לבית או לחצר. 

ואולם, לתוצאות הטובות ביותר מגיעים אם משלבים עם ההדברה גם טיפול מונע שקשור לתחזוקת הבית ולניקיון יסודי בו. לא סתם כנראה נקבע בלוח-השנה שפסח הוא חג הניקיונות. זהו תזמון שבהחלט מתאים לפינוי המיותר, לטיהור הבית ולהכנתו לעונה החמה. 

אלו הדברים שכדאי לכם לעשות בנוסף להדברה

טפלו ביסודיות במטבח ובמזון: כאן המפתח הוא שינוי הרגלים. אל תשאירו אוכל מחוץ למקרר, כלים בכיור וכדומה. זכרו, חבר מביא חבר. 

ותרו על צלחת הפירות בסלון ונקו לעיתים קרובות את סלסלת הירקות שבמטבח. רוקנו את פח האשפה בכל יום. כל אלו מושכים אליהם זבובונים, נמלים ומזיקים אחרים.

טהרו את המזווה: רוקנו, נקו במים עם מעט אקונומיקה, ומיינו את המזון. סלקו מוצרים שחשודים כנגועים במזיקים. את הנותרים, אחסנו בכלים אטומים ולא בשקיות ניילון.

דגנים, קטניות, גרעינים ומוצרי מזון אחרים שרגישים למזיקים, כדאי לאחסון בצנצנות סגורות הרמטית במקפיא.

חטאו את המצעים: הסבתות שלנו, שלא הכירו שיטות אחרות, נהגו לנער את המצעים היטב, לאוורר אותם באור השמש ולכבס בהרתחה. צודקות. 

גם היום, תרופת הסבתא הזו היא טיפול יעיל מאד נגד פרעושים ותולעים כמו גם קרדית האבק ופשפש המיטה. 

השמש, היא חומר החיטוי הטוב ביותר. כביסה בטמפרטורה של יותר מ-60 מעלות יעילה כנגד רוב המזיקים הידועים לאדם.

במקרים בהם לא ניתן להרתיח אפשר להוסיף כשליש כוס חומץ לתא האבקה של מכונת הכביסה. זה גם יחסוך לכם את השימוש במרכך כביסה וימנע ריחות עובש לא נעימים בעיקר במגבות שנותרות רטובות ביומיום.

בדקו את איטום מעטפת הבית: הזמינו שיפוצניק או מומחה איטום לבדיקת שלמות הקירות החיצוניים של הבית. סדקים בקירות המבנה הם מסתור אידיאלי למקקים, סוגים מסוימים של זוחלים, והרבה מזיקים אחרים.

זה חשוב גם לאסתטיקה וגם לשמירה על ערך הנכס, ובעיקר כטיפול מונע. בנוסף, זה ישפר את רמת הבידוד של הבית בקיץ ובחורף. זאת, משום שכשלי איטום גורמים לאוויר הממוזג לברוח החוצה. 

מנעו מהם מקומות מסתור על-ידי כך שתבצעו תיקונים בתוך הבית: תיבות תריסים חביבות על צרעות, חללים מאחורי ארונות קיר משמשים זוחלים ומכרסמים, ופאנלים הם האוטוסטרדה של הג`וקים. בקיצור: זה זמן טוב לתחזק, לתקן ולהחליף.

הקפידו על תחזוקת החצר: עבודות גינון וגיזום, דילול צמחייה וניכוש עשבים שוטים, לא רק יגרמו לגינה שלכם להיראות טוב יותר, אלא גם יצמצמו את מקומות המסתור למזיקים.

אם יש לכם אדנית או גינת ירק, פנו למשתלה להתייעצות. ישנם צמחים ועשבי תבלין שבהחלט יכולים לשמש כמדבירים טבעיים, שכן הריח החריף מונע כניסת מזיקים לבית. תוכלו למקם אותם במרפסות או על אדן החלון במטבח. על הדרך, תרוויחו גם חוויה ירוקה יותר בבית.  

הזמינו אינסטלטור וטפלו בביוב, המקום הראשי לחדירתם לביתכם: כדאי באופן כללי להעניק מדי פעם טיפול מונע לאינסטלציה של הבניין או הבית, ואם לא דאגתם לכזו עד עכשיו אז בהקשר שלנו יש לכך חשיבות מיוחדת.

זאת, לא רק בשל חוסר הנעימות שכרוך במגורים בבית עם מזיקים, אלא גם מטעמים תברואתיים. הגעתם מפתחי הביוב גם מזהמת את הבית, ובייחוד את משטחי העבודה במטבח ואת מדפי הארונות המכילים כלים ומוצרי מזון. 

מערכת הולכת שפכים פגומה היא פרצה שקוראת להרבה מזיקים להיכנס לבית. היא משמשת מקקים, נחשים וזוחלים אחרים ואפילו חולדות, לא רק כנתיב מהיר בין מבנים ודירות אלא לעיתים גם להתרבות.

לכן, חשוב לבצע בדיקה של הצנרת החיצונית ופתחי ביוב, תיקון והחלפת ברזים וכדומה. בקיצור, כל מה שנדרש למניעת סתימות, היקוות מים או אפשרות של מזיקים להשתמש במערכת הביוב לצרכיהם.

השתמשו בשיטות הדברה טבעיות: לפני שממהרים לשלוף מהארון את חומרי ההדברה הכימיים, כדאי לנסות כמה פתרונות טבעיים פשוטים, זמינים וזולים ליישום.

רשימה חלקית של מדבירים צמחיים יעילים שאולי כבר יש לכם בבית: מרווה, עלי דפנה, קינמון, לבנדר, שמן מנטה, חומץ הדרים, שמן עץ התה.

שיטות השימוש (כל מקרה לגופו כמובן), יכולות להיות באמצעות פיזור בארונות, ערבוב במי שטיפת הרצפות, חליטה וריסוס בעזרת בקבוק תרסיס, על הצמחים באדניות.

להרחבה, ראו הפוסט 12 שיטות להדברה ירוקה, טבעית ובטוחה בבלוג שלנו.

סובלים מיתושים? הרחיקו אותם מגופכם באמצעות מזונות מסויימים: נסו ליטול תוסף ויטמין B. זה יגרום לגופכם להיות הרבה פחות אטרקטיבי ליתושים ולהרבה חרקים מעופפים אחרים, כך מסתבר.

להשלמת הטיפול, אתם יכולים לנסות לאכול יותר שום – עוד קוטל ידוע של טפילים ומזיקים ממגוון סוגים. שתילת שום באדניות או בגינה גם תעזור להרחיק מזיקים שפוגעים בצמחים. 

הדבירו בתחילת העונה ותרוויחו אחריות על ההדברה: רבים מדבירים רק בתחילת הקיץ, כשהחום כבר בלתי נסבל והבית עמוס במזיקים. מדוע לאפשר להם להתרבות ולפגוש אותם בתור גוויות ברחבי הבית? מנעו מעצמכם את החוויה המתסכלת והמגעילה הזו, והקפידו להדביר בתחילת העונה.

מרץ-אפריל (בהתאם לגלי החום מדי שנה) הם ללא ספק העונה המומלצת ביותר להדברה. מעבר לכך שהיא תאפשר לכם ליהנות לאורך כל העונה החמה מבית נקי ממזיקים, היא גם תעניק לכם אחריות עד הסתיו, למקרה שהדברה אחת לא תספיק להיפטר מהם. 

שלושה דברים חשובים לפני שמזמינים מדביר

1. יש לו רישיון מדביר בתוקף? השימוש בחומרים מסוכנים ובמינונים לא חוקיים יכול לגרום לכם לעוגמת נפש. מעבר לנזק הבריאותי לבני הבית (בייחוד לתינוקות ולקשישים), הרי שחיות מחמד יכולות בהחלט למצוא את מותם ללא הקפדה על הדברה חוקית ועל שמירה על כל כללי ההדברה בסיום העבודה. 

2. יש אחריות על העבודה? ודאו מראש מה משך האחריות ומה היא כוללת. 

3. דרשו יומן מדביר: אמנם זו חובתו של המדביר להשאיר לכם יומן המפרט את סוג ההדברה שביצע, את החומרים והמינונים בהם השתמש ואת כללי הזהירות להדברה הספציפית שביצע, אך דאגו שזה אכן יקרה. 

מחירון הדברה

המחירים כוללים מע”מ

הדברת יתושים: כל השלבים בדרך לפתרון

הקיץ הגיע ואיתו היתושים המציקים, מה אפשר לעשות? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים לפני שמזמינים מדביר, איך מכינים את החצר להדברה וכמה זה יעלה לכם? התשובות לפניכם.

הדברת ג'וקים: כל מה שחשוב לדעת

אם הג'וקים הגיעו לביקור אצלכם, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד כל הדרך אל הפתרון. אנחנו רוצים שהקיץ שלכם יהי נקי מג'וקים, מה חשוב לדעת לפני שמזמינים מדביר וכמה זה עולה? התשובות לפניכם.

הדברת פשפש המיטה: כל מה שצריך לדעת

סובלים מעקיצות פשפש המיטה? אין ספק שמדובר בתופעה מציקה ומטרידה ולכן אנחנו רוצים ללוות אתכם בכל שלב עד לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים מדביר וכמה תעלה לכם ההדברה? כל התשובות.

הדברת פרעושים: כל מה שחשוב לדעת

יש לכם פרעושים בבית? אנחנו בטוחים שמדובר במטרד לא נעים ולכן חשוב לנו ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. מה חשוב לבדוק עם המדביר לפני שמזמינים, איך מכינים את הבית להדברה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow