טוחן אשפה: התקלות והפתרונות שצריך להכיר

התקנת טוחן אשפה היא התקנה שיכולה לשפר את איכות החיים שלכם, לגרום לכם לחסוך שקיות רבות של אשפה ואפילו תהיה ידידותית לסביבה. עם זאת, כמו בכל מכשיר חשמלי גם לטוחן האשפה תקלות שכדאי להכיר.

עוד במדריך
מהן התקלות הנפוצות בטוחן האשפה? נסו בעצמכם: כך תוכלו לנסות ולתקן את טוחן האשפה עבודה לאינסטלטור מוסמך: המקרים שבהם תצטרכו בעל מקצוע לא בכל מחיר: מתי כדאי לרכוש טוחן אשפה חדש? התנהלות נכונה: כך תשמרו על טוחן האשפה תקין לאורך זמן

טוחן אשפה בכיור המטבח יעזור לכם לגרוס את שאריות המזון ויפחית את הסיכוי לסתימה בצנרת. עם זאת, לא כל מזון יכול להיטחן בצורה טובה ושימוש לא תקין בו עלול להוביל לתקלות ולהחלפה של הטוחן כולו. 

ניסיתם להפעיל את טוחן האשפה ללא הצלחה? הבחנתם ברעשים מוזרים? אלו הבדיקות שתצטרכו לעשות כדי להבין את סוג התקלה (והפתרון). מה תוכלו לעשות לגמריי לבד ומתי תצטרכו אינסטלטור? כל התשובות. 

מהן התקלות הנפוצות בטוחן האשפה?

נזילה מטוחן האשפה: מקור הנזילה יכול להיות בחיבור של הטוחן אל הכיור או בחיבור של הטוחן לסיפון. במידה שהתקלה יחסית קלה, תבחינו בחיבורים רופפים שגורמים לנזילה והתיקון שלה, הוא פשוט וקל - חיזוק של החיבורים.

מקרה נוסף אפשרי, הוא סדק בראש טוחן האשפה. במקרה כזה, ככל הנראה שתצטרכו להזמין אינסטלטור שיבצע החלפה של ראש הטוחן. 

ריח רע: אם הפעלתם את טוחן האשפה והבחנתם בריח רע מאוד שיוצא ממנו, הסיבה לכך תהיה ככל הנראה הצטברות של זבל ושאריות מזון שנתקעו זמן רב בתוך טוחן האשפה. במקרה כזה, פירוק גומיית הטוחן וניקוי יסודי שלה תוביל לפתרון. 

אם לא תרצו להתעסק בניקוי הגומייה, תוכלו בהחלט להכניס אותה לניקוי יסודי במדיח הכלים. אפשרות טבעית וקלה נוספת שכדאי לכם לאמץ, היא טחינה של כמה פלחי לימון עם קרח שישטפו את כל הלכלוך שלא הצליח לצאת. 

נסו בעצמכם: כך תוכלו לנסות ולתקן את טוחן האשפה

לפני שאתם מזמינים אינסטלטור  נסו לפתור בעצמכם את התקלה בטוחן האשפה. איך? בעזרת כמה שלבים קלילים שאולי יצליחו לפתור לכם את הבעיה ולמנוע מכם את ההוצאה על בעל המקצוע.

בשלב הראשון, נתקו את טוחן האשפה מהחשמל ובדקו את תקינות השקע על ידי חיבור של מכשיר חשמלי אחר. במידה שהמכשיר שחיברתם גם לא מצליח לעבוד, מקור התקלה הוא בשקע החשמלי שאותו תצטרכו לתקן באמצעות חשמלאי מוסמך. 

במקרה שיש לכם טוחן אשפה שמחובר עם מפסק אוויר חיצוני, נסו לבדוק את הצינורית שמחברת בינו לבין המתג. נתקו את הטוחן מהצינורית ונשפו בה מספר פעמים כדי לנקות אותה מאבק או לכלוך שמפריע לה לעבוד בצורה תקינה. 

בשלב השני, תצטרכו לבדוק אם יש מזון או גורם שמפריע לפעילות התקינה של הטוחן. אחרי ניתוק הטוחן מהחשמל, הסירו את הגומי שנמצא בפתח הניקוז של הכיור ונסו לאתר גוף זר או חפץ קטן שמצא את דרכו לתוך הטוחן וגרם לתקיעתו. 

במידה שעד כה לא הצלחתם להפעיל את הטוחן, האפשרות האחרונה שעומדת לרשותכם היא הפעלה ידנית. איך עושים את זה? באמצעות מפתח משושה (שמגיע עם הטוחן). יהיה עליכם לגשת לתחתית הטוחן ולהכניס את המפתח להפעלה ידנית. כאשר תרגישו את סיבוב הדיסקית באופן חופשי, תבינו שהטוחן חזר לפעילות תקינה.

עבודה לאינסטלטור מוסמך: המקרים שבהם תצטרכו בעל מקצוע

לפני שתזמינו אינסטלטור, חשוב שתוודאו איתו בשיחת הטלפון שהוא אכן מתעסק עם טוחני אשפה. כיוון ולא כל האינסטלטורים יודעים לתקן או לתפעל את טוחני האשפה, חשוב לבדוק זאת כדי להימנע ממצב של תשלום על ביקור ללא פתרון התקלה.

המקרים שבהם תצטרכו להיעזר באינסטלטור יהיו מעט מורכבים יותר לפתרון וברובם תצטרכו ככל הנראה להחליף את הטוחן הקיים באחד חדש. לפני ההחלפה, יוכל בעל המקצוע לסייע לכם בהוצאת חפץ שנתקע עמוק בתוך טוחן האשפה, החלפת חלקים שהפסיקו לעבוד ורכישה של ערכת חלקים שיהיו איתכם למקרים שבהם תחוו תקלות חוזרות. 

לא בכל מחיר: מתי כדאי לרכוש טוחן אשפה חדש?

כשטוחן האשפה לא מגיב: בהיעדר תקלה חשמלית שקשורה לשקע החשמל ובהנחה שהתקלה קשורה לטוחן האשפה עצמו ולמנוע שלו, אין טעם לתקן אותו וההמלצה היא לקנות מכשיר חדש. החלפת המנוע שלו תהיה יקרה ושווה לרכישה של טוחן אשפה חדש.

כשטוחן האשפה גורם לקצר חשמלי: אם הפעלתם את טוחן האשפה וזה גרם לקפיצת החשמל בכל הבית ואחרי שבדקתם חיבור של מכשירים אחרים לאותו השקע (והחשמל נותר בעינו) סימן שמנוע הטוחן התבלה ותצטרכו להחליף את הטוחן בחדש. 

נזילה בטוחן האשפה: לרוב, הנזילות שתמצאו בטוחן האשפה יהיו בתחתית שלו ולכן, חשוב להבדיל בין נזילה מהמכשיר עצמו (שמעידה על גומייה שחוקה) לבין נזילה מתחתית המכשיר (ודורשת החלפת חלקים פנימיים). כך שאם מקור הנזילה בתחתית, הגיע הזמן להחליף את טוחן האשפה. 

התנהלות נכונה: כך תשמרו על טוחן האשפה תקין לאורך זמן

טוחן האשפה הוא מכשיר חשמלי שבהחלט יכול להועיל לנו בחיי היומיום ולהוביל אותנו להפחתת כמות האשפה ושאריות המזון שאנו זורקים. עם זאת, התנהלות לא נכונה איתו, יכולה להוביל להחלפה ולתיקונים יקרים. בעזרת מספר פעולות תחזוקה תוכלו להבטיח שימוש ארוך ויעיל עם טוחן האשפה ולהימנע מביקורו של האינסטלטור. 

בתור התחלה, הקפידו להפעיל את טוחן האשפה כשהידיים שלכם נקיות ויבשות. הסיבה לכך, היא שמתג הטוחן רגיש מאוד ובמידה שתיגשו אליו עם לכלוך או מים הוא עלול להיהרס. 

בכל שימוש שלכם בטוחן האשפה תדאגו שברז המים יהיה פתוח. מים זורמים מסייעים לטוחן האשפה לעבוד בצורה תקינה ומאפשרים את הצטברות השאריות בפתחו. על השימוש להיות עם מים קרים בלבד. 

הקפידו להשתמש בטוחן האשפה עבור שאריות המזון בלבד ואל תנסו לבדוק את רמת הקושי שאיתו הוא מסוגל להתמודד. אם תחליטו לזרוק אליו עצמות, שקיות ניילון, שקיות תה, שמן, קליפות ביצים או גבעולים עבים - תגרמו להריסתו. 

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow