איך להיערך לשיפוץ הבית?
עבודות גדולות בבית עלולות לשבש את שגרת יומה של המשפחה, אבל אפשר להתכונן אליהן מבעוד מועד - הנה מה שצריך לעשות
אחת הסיבות הנפוצות לדחיית עבודה גדולה בבית, בין אם מדובר בשיפוץ של הבית כולו או חלקו, היא השיבוש שנוצר בשגרת חיי המשפחה.
כדאי להקדים ולהכיר בזה - עבודה גדולה בבית, תגזול משאבים, ובחלקם הגדול גם היציאה מהשגרה עבורנו ועבור ילדינו.
אז אפשר ורצוי לעשות הכל כדי לצמצם את שיבוש השגרה ככל הניתן אבל במקביל להתכונן כמה שאפשר מבעוד מועד לשינויים, כך שההפרעה לחיים תהיה מינימלית.

משה סעדה שיפוצים ברמה אחרת
משה סעדה
הגעה בזמן
מקצועיות
מחיר הוגן
איך לבחור את הזמן הנכון ביותר?
מה נחפש בזמן שלנו? תקופה בה אין לנו פרוייקטים גדולים מתוכננים. לא מסיבות בבית, ימי הולדת, או חופשה שנתית שמתכוננת לבני המשפחה.
כדי שתשארו כדי לפקח ולבדוק את ההתקדמות - אם לא אתם, אז מישהו קרוב מאוד, שמעוניין "לשים עין" על המתרחש בביתכם.
לא רצוי לטלטל את הילדים בתקופה אינטנסיבית יחסית, כמו תקופת מבחנים, או ארוע גדול שמתוכנן להם בבית הספר או החוגים.
וודאו איתם שהזמן שבו ייצאו מהשגרה שלהם, הוא זמן שמתאים להם לכך.
איפה נישן, נתרחץ ונאכל?
אם אכן הוחלט כי כל בני הבית עוברים לגור לכמה ימים - או אפילו שבועות - במקום אחר, התארגנו לכך מבעוד מועד.
בידקו איפה אתם יכולים להתאכסן - אצל משפחה, חברים או בדירה שתשכרו לצורך התקופה.
יש אתרים רבים שמציעים דירות ב"סאבלט", שיכולות להיות פתרון הולם לתקופה כזו.
ויש גם מצבי ביניים: אם אתם רק משפצים את האמבטיה - תצטרכו להחליט האם המשפחה מסוגלת להעזר בשכנים למקלחות לתקופת מה.
אם המטבח הוא זה שיהפוך למושבת, אפשר להחליט שלמשך תקופה קצרה, נסתדר בלי לבשל.
החשוב הוא לקבל את כל ההחלטות האלה מבעוד מועד, כדי לא להגרר למהומה ועצבים.
איך להיערך לתקופת השיפוץ עצמה?
מי שנהנה מגמישות מצד הממונים עליו בעבודה- ינצל אותה לטובה בתקופה זו, אך רצוי לוודא מבעוד מועד כי היא אכן קיימת, ולא ירימו גבה אם תעלמו לפתע.
עבור כל היתר, כדאי לשקול לקחת כמה ימי חופש מהעבודה לתקופה הקריטית של השיפוץ, ולהודיע עליהם מספיק זמן מראש כדי למנוע חוסר הבנות.
גם בהינתן ימי חופש, העיסוק סביב הבית והנעשה בו עלול לגזול זמן יקר - ולעיתים זהו זמן הטיפול בילדים.
כדאי להודיע לסבים, סבתות ושמרטפים למיניהם, כי בתקופה זו אולי נזדקק לעזרתם יותר עם הילדים.
הם יקחו אותם לבלות בזמן שאנחנו עובדים על יצירת קן נוח יותר למשפחה כולה - כדי שבסוף כולם יהיו מרוצים.