להיכנס הביתה בלי מפתח: כל המידע על התקנת קודן לדלת הכניסה

אם אתם מחפשים שימוש יעיל, בטיחותי וכזה שישאיר את צרור המפתחות הכבד בבית, התקנת קודן בדלת הכניסה היא הפתרון שלכם. הקודן שולט על הנעילה והפתיחה של הדלת ומאפשר לכם בקרה מלאה על סביבת המשרד או המגורים.

עוד במדריך
קודן לדלת: אמצעי מיגון ושליטה על דלת הכניסה אילו קודנים קיימים? מהו תהליך ההתקנה? אסתטית ובטוחה: כך תבטיחו התקנה מקצועית אילו תקלות קיימות בקודן? אילו תוספות כדאי לקחת בחשבון?

בעבר, נהוג היה להתקין את הקודן בבתי עסקים אולם, כיום ההתקנה הפכה לפופולרית יותר ויותר גם בבתים פרטיים שמחפשים ביטחון מצד אחד ויעילות מצד שני. 

דלת הכניסה שלנו, היא האלמנט החשוב ביותר בבית ולכן, חשוב שנשמור עליה בטוחה. בשונה ממערכת האינטרקום שכולנו מכירים, הקודן מאפשר שימוש קל יותר ועושה את העבודה בבתי מגורים. כל מה שצריך לדעת על התקנת קודן, במדריך הבא. 

קודן לדלת: אמצעי מיגון ושליטה על דלת הכניסה

הסיבה העיקרית שבגללה חשוב להתקין קודן בדלת הכניסה, היא כמובן הבטיחות. הקודן, הוא משמש כמערכת נעילה שמאפשרת לכם להרגיש שקט נפשי וביטחון מלא בבית שלכם. גם אם אתם גרים בבניין מגורים גבוהה וגם אם מדובר על דירה פרטית, תוכלו להשתמש בשירותי הקודן כדי לחסום גישה לדלתות מסוימות בבית ולאפשר שליטה מלאה על דלת הכניסה.  השימוש בקודן מצריך קוד וזאת הסיבה שתוכלו לשים את צרור המפתחות בצד ולא לפחד מהרגע שתשכחו אותו בבית. את הקודן ניתן להתקין כמעט בכל סוגי הדלתות והוא מהווה פתרון יעיל ואיכותי. 

אילו קודנים קיימים?

סוגי הקודנים הקיים בשוק שונים זה מזה בעיקר בחומר מהם הם עשויים. תוכלו למצוא קודני פלסטיק פשוטים וגם קודנים עשויים מתכת שיהיו עמידים וחזקים הרבה יותר. הבדל נוסף, הוא סוג הפתיחה שיכול להיות גם עם חיישן קרבה. 

הקודן בו משתמשים רוב המתקינים הוא קודן מסוג אנטי-ונדל, עשוי מתכת ובנוי כקודן עמיד בפני פריצות, שחיקה ומפגי מזג האוויר. כדי שתוכלו להשתמש בקודן לאורן זמן, מומלץ להשתמש בקודן עמיד ובעל בלאי נמוך. 

אפשרות נוספת שתוכלו לבחור בה, היא קודן בעל חיישן קרבה. בקודן זה, אפשרות הפתיחה היא בקרבה לדלת ולא באמצעות קוד. חיישני הקרבה נמצאים על כרטיסים בעלי פס מגנטי או צ'יפים קטנים אותם תצרכו להעביר בסמוך לדלת. חיישני הקרבה יכולים להיות יעילים יותר במשרדים עם הרבה אנשים או בבתים עם ילדים, כך הם לא יתבלבלו עם הקוד ויוכלו להצמיד כרטיס או צ'יפ כדי להיכנס בבטחה הביתה. 

מהו תהליך ההתקנה?

התקנת הקודן פשוטה יחסית ואורכת כ-3 שעות בממוצע. ההתקנה תלויה בתשתית הקיימת ובסוג הקודן אותו תרצו להתקין. בשלב הראשון, הטכנאי יצטרך למשוך קו מנקודת החשמל הקרובה ביותר למיקום הקודן ויתקין בה ספק כוח. 

בשלב השני, יתקין את הרכיבים האחראיים על מערכת הנעילה (אלקטרומגנט או מנעול חשמלי) ישירות על הדלת ואת הקודן, ימקם בצמוד למערכת זו. אם תרצו לוודא שההתקנה תהיה אסתטית מספיק, תוכלו לבקש את הסתרת חוטי החשמל בתוך תעלות או בתוך הקיר על ידי חציבה (שתוביל לתוספת תשלום במחיר הסופי של העבודה). 

אסתטית ובטוחה: כך תבטיחו התקנה מקצועית

בעת התקנת הקודן בדלת הכניסה, חשוב להקפיד על 2 עקרונות מובילים: אסתטיקה ובטיחות. כיוון ומיקום הקודן צמוד לדלת עליו להיות אסתטי, ללא חוטים מפוזרים או כתמי טיח מסביבו. מהצד השני, חשוב לוודא את בטיחות ההתקנה ואת בטיחות השימוש.

הקודן, בשונה ממצלמת האבטחה הוא מכשיר שחשוף כל הזמן לנגיעות ולכן, חשוב שההתקנה שלו תהיה יציבה ושהקודן יהיה עשוי מחומרים עמידים לאורך זמן כדי שלא תצטרכו להחליף אותו כל שנה בגלל בלאי או תנאי מזג אוויר. במידה שהתקנת הקודן תהיה מחוץ לבית, תשתית החשמל תוכל לעבור גם מתחת לרצפה ולכן, חשוב לדאוג לאיטום מקצועי ברצפה כדי שמי הגשמים או הניקוי לא יגעו בחוטי החשמל הקשורים לקודן.

פרמטר חשוב נוסף, הוא הקוד המשמש את התפעול התקין של הקודן. ולכן, חשוב שתשמרו את הוראות החלפת הקוד המצורפות אליו למקרים שבהם תרצו להחליף קוד. המלצה שלנו, תדאגו להחליף קוד לפחות פעם בשנה כדי שיהיה מוגן ככל שניתן מפני פריצות וכניסות לא רצויות. 

אילו תקלות קיימות בקודן?

כפי שכבר הזכרנו, הקודן הוא בקר השליטה שלכם על הנכנסים לבית וללא קוד מתאים, לא יהיה אפשר להיכנס לדירה או לבניין ולכן, חשוב לשמור עליו תקין לאורך זמן. את התקלות, נוכל לחלק ל-2 רמות: תקלה פשוטה, ותקלה מורכבת:

תקלה פשוטה: הסוג הפשוט יותר של התקלות נמצא בחיווט או בהגדרות הקודן. כך שאם השתחרר לכם חוט או שיש צורך בתיקון החיווט או ההגדרות של הקודן, הטיפול יהיה נקודתי ומהיר יחסית. 

תקלה מורכבת: התקלות המורכבות יותר בקודן יהיו כאשר אחד הרכיבים הפנימיים שלו יתקלקל או יפסיק להעביר הוראות לקודן. במקרים כאלה, יעמדו לרשותכם שתי אפשרויות, האחת, לתקן את הרכיב המקולקל והשניה, להחליף קודן. 

כדאי לדעת: החלפת קוד לא חייבת להיות על ידי טכנאי ותוכלו לעשות את זה לבד. איך? בעזרת הוראות החלפת הקוד המצורפות אליו. 

אילו תוספות כדאי לקחת בחשבון?

כאמור, התקנת קודן בדלת הכניסה אורכת כ-3 שעות בממוצע. אולם, יש תוספות שיכולות להשפיע על זמן העבודה ולהאריך אותה (ולייקר את העבודה): 

מיקום הקודן: יש לזכור כי למיקום של הקודן יש משמעות רבה. אם מדובר בדלת הממוקמת במיקום חיצוני שזה אומר שהוא יהיה חשוף לפגעי מזג האוויר, הרי שהוא צריך להיות עמיד לתנאים הצפויים לו. אם מדובר בחלל פנימי הרי שהנתון הזה לא יהיה משמעותי.

קודן שקוע או על הקיר: במסגרת ההתקנה, תוכלו לבחור בקודן שקוע, שיותקן בתוך הקיר ויהיה הרבה יותר בטוח ואסתטי (ומעט יקר יותר). במקרים בהם לא ניתן יהיה לחצוב בתוך הקיר או שתרצו להתקין אותו בצורה בולטת יותר, ההתקנה תהיה פחות בטיחותית. 

כפתורים מוארים: תוספת חשובה מאוד שתעזור לכם עם הזנת הקוד בשעות לילה מאוחרות או במקומות פחות גלויים לאור ברחוב. 

חיישני תנועה המחליפים את הקוד: אם בחרתם בהתקנה של קודן בעל חיישני תנועה (שלא מופעל באמצעות קוד), תצטרכו לקבל כרטיסי זיהוי או צ'יפים מתאימים ולכן, גם ההתקנה תשתנה ותהיה מורכבת יותר. 

התקנת אינטרקום בבניין: כל המידע והשלבים להתקנה

צריכים עזרה עם התקנת אינטרקום בבניין המגורים המשותף? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים מתקין, מה מומלץ לבדוק מולו וכמה עולה התקנה של התקנת אינטרקום בבניין? ריכזנו לכם את כל המידע.

התקנת אינטרקום ביתי: כל המידע והשלבים להתקנה נכונה

צריכים עזרה עם התקנת אינטרקום פרטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים מתקין, מה מומלץ לבדוק מולו וכמה עולה התקנה של התקנת אינטרקום פרטי? ריכזנו לכם את כל המידע.

האינטרקום לא מגיב: כל השלבים בדרך לפתרון

האינטרקום לא מגיב? הגעתם למקום הנכון. מה חשוב לדעת על אינטרקום שלא מגיב, איך מתנהלים מול טכנאי האינטרקום וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

תקלה בשפופרת של האינטרקום: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם תקלה בשפופרת של האינטרקום? אנחנו נדאג ללוות אתכם בכל השלבים בביצוע העבודה. איך מתנהלים מול הטכנאי לפני העבודה וכמה עולה תיקון שפופרת באינטרקום? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow