אינטרקום חדש בתמ"א 38: עסקת חבילה משתלמת
למה האינטרקום הוא חלק אינטגרלי ממפרט הבניין? מי אחראי לכך? ואילו מערכות אפשריות להתקנה? כל הפרטים בכתבה
אתם גרים בבניין המיועד לעבור שיפוץ במסגרת פרויקט תמ"א 38, מעבר לחיים הזמניים באתר בנייה על כל המשתמע בכך, אתם עתידים ליהנות מכמה שדרוגים שלא קשורים למשמעות האמיתית של תכנית התמ"א המגנה מפני רעידות אדמה.
ברוב המקרים, מערכת האינטרקום תהיה אחת מן השדרוגים הללו.

Ysystems מערכות אבטחה ותקשורת
יהודה אלמליח
הגעה בזמן
מקצועיות
מחיר הוגן

מערכות מיגון אלון
אלון רזניקוב
הגעה בזמן
מקצועיות
מחיר הוגן
מהו פרויקט תמ"א ואיך זה קשור לאינטרקום שלנו?
פרויקט תכנית מתאר ארצית (תמ"א) 38 הינו פרויקט אשר במסגרתו אישרה המדינה את שיפוצם של בנייני דירות שנבנו או אושרו לבנייה לפני 1980, המדינה העבירה את סמכויותיה ואת ביצוע השיפוץ לידי קבלנים פרטיים ולאישור הרשות העירונית כדי לזרז תהליכי בנייה, לחסוך עלויות, לתמרץ התחלות בנייה ולשפר דיור לגרים בבניינים אלו.
כל תהליך תמ"א מתחיל בשלוש פעולות ראשוניות שיש לעשותם במקביל והם: בדיקת זכויות ביצוע ברשות העירונית ואישור דיירים לביצוע השיפוץ. בתווך, נציגי הדיירים יחפשו את הקבלן שיציע את המפרט הכי אטרקטיבי – אחד מהפרמטרים יהיה האינטרקום.

האינטרקום כמוצר או סמל סטטוס?
האינטרקום נחשב כחלק ממפרט הבניה המוצע לתושבים מצד היזם. השאיפה של התושבים היא להעלות את ערך דירותיהם ולקבל מן היזם/הקבלן עבודות גמר איכותיים ויקרים ככל הניתן, הקבלן מצידו מציע מלכתחילה מוצרים יוקרתיים כדי לזכות בזיכיון הדיירים לשיפוץ הבניין וכדי למכור במחיר גבוה את הדירות החדשות שהוא בונה.
התקדמות הטכנולוגיה, הפחתת המס על מוצרי חשמל והביקוש בשוק, הפכו בשנים האחרונות את האינטרקום בבנייני דירות ליותר מאשר כלי אבטחה אלא לסמל סטאטוס. קשה למצוא כיום בניין חדש או כזה שעתיד להיבנות ואין בו לפחות אינטרקום עם מצלמה. .
התקנת אינטרקום בזמן תמ"א
היתרון בהתקנת אינטרקום בתמ"א נובע מקישורו הישיר למערכת החשמל, על פי הנחיות חברת החשמל לשיפוץ במסגרת תמ"א 38, על היזם לבצע שינויים במערכת החשמל בבניין הכוללים: הזזת מיקומי הזנות ומונים וכן גם שינוי הארקות ואמצעי ההגנה מפני חשמול. המשמעות היא שאין צורך לשנות, להחליף ולהוסיף חיווט לדירות בצורה מסורבלת אלא מתקינים מחדש.
במידה והפאנל בכניסה מכיל מצלמה, ההתקנה מתבצעת כך שלכל דירה מועברים 4 גידים: רמקול, מגבר, מצלמה וקודן, אלו מועברים מן הפאנל בכניסה לבניין ועד לאחרונה שבדירות. החשמלאי משאיר בארון החשמל צינור תקשורת ייעודי עבור מתקין האינטרקום וזה מעביר את הגידים מן הארון אל כל דירה בנפרד. המערכת עובדת בכבל מתח נמוך 12V.