האם למרכזית מים עם 9 נקודות מתאים צינור בקוטר 25 מ"מ או שכדאי קוטר של 3/4 צול?
היי. ראיתי שהתקן למרכזית מים עם 9 נקודות הוא 25 מ"מ ועדיין ראיתי אצל הרבה מחלקים שהם 3/4 צול. האם זה בסדר? תודה על ההיענות וחג שמח.
תשובה
שלום דודי,
ישנם קוטרי צינורות שונים כאשר בהם ישנה חלוקה ברורה לפי הוראות למתקני תברואה שקובעת כמה נקודות מים יכול להזין כל קוטר של צינור. לדוגמה, צינור בקוטר של 16 מ"מ יכול להזין כנקודת מים אחת, צינור בקוטר 25 מ"מ יכול להזין בין 4-9 נקודות מים וצינור בקוטר 32 מ"מ יכול להזין בין 10-16 נקודות מים.
לכן, בהמשך לחלוקה הזאת גם מותקנת הצנרת. במידה ולבית יש 9 נקודות מים, הצינור הראשי של הבית יהיה בקוטר של 25 מ"מ. במידה ומדובר על בית שבו מותקנת הצנרת בצורה מקבילית,ייכנס צינור בקוטר 25 למרכזיה, וממנה כל צינור לכל נקודת מים בקוטר של 16. לכן, על פי התיאור שלך, מדובר על קוטר תקין.
חג שמח ומועדים לשמחה!
שאלות נוספות בנושא אינסטלציה
בימים אלה אנחנו עושים שיפוץ כולל בבית ובשיחה שקיימתי עם האינסטלטור, הוא אמר שעלינו להתקין חנוכיית מים חדשה. תוכלו להסביר מה זה חנוכיית מים?
לתשובה המלאה
אברהם זדה
עובד ארבל
דוד אסיס