אינסטלטור יצאת צדיק: האמנם?

המקרים בהם אתם מזמינים את האינסטלטור מתוך לחץ, הם בדיוק המקרים בהם הוא ינסה להוכיח לכם שהוא הצדיק המושיע שלכם. אז האם האינסטלטור שלכם באמת צדיק ואיך לא נופלים בפח? כל התשובות לפניכם במדריך הבא

עוד במדריך
עזבתי הכל ובאתי במיוחד חסכתי לך שבירה של הקיר סגרתי לך את הקיר הבאתי לך אסלה משהו משהו הוספתי לך מסנן אבנית איך לא נופלים בפח?

עזבתי הכל ובאתי... הצלתי לך את המצב... חסכתי לך שבירה של הקיר... שמתי לך גם מסנן אבנית... ואגב, אם היית מזמין את האסלה הזו דרך החברה היית משלם כפליים...

כל אלה הן רק חלק מהסיטואציות בהם האינסטלטור יעשה הכל כדי להוכיח לכם שהוא הצדיק שלכם. אז האם האינסטלטור שלכם באמת צדיק ואיך לא נופלים בפח? כל התשובות לפניכם במדריך הבא.

עזבתי הכל ובאתי במיוחד

אין ספק שהמשפט "עזבתי הכל ובאתי" טומן בחובו קאץ' לא קטן מבחינתכם. לכם יש פיצוץ בצנרת המים, כל הבית מוצף ואתם רק מחכים למושיע שיבוא ויציל אתכם מהמצב.

אז בואו נדבר קצת על מצבי SOS. זה לגיטימי לגבות יותר כסף עבור ביקור בשעת לילה או חג. אינסטלטורים יכולים לגבות בין 150%-200% על ביקורים בשעות לא שגרתיות וזה בסדר.

אך זה לא מקובל לגבות יותר כסף על קריאה מעכשיו לעכשיו בשעות שגרתיות. האינסטלטור לא צריך לנצל את העובדה שאתם במצוקה ולגבות יותר כסף על כך.

חסכתי לך שבירה של הקיר

אם יש לכם ניאגרה סמויה בבית, אולי יצא לכם לשמוע את המשפט הזה, "חסכתי לך שבירה של הקיר".

בניאגרה סמויה מיכל ההדחה נמצא מאחורי הקיר. במקרים בהם יש תקלה בניאגרה, כמו נזילה למשל, עולה השאלה מה עושים? האם חייבים לשבור את הקיר כדי לתקן את התקלה?

אז זהו, שלא. בניאגרות סמויות קיים פאנל שירות שכל תפקידו לחסוך את הצורך בשבירת הקיר, בכל פעם שמתגלה תקלה כזו או אחרת.

פאנל השירות נמצע בחזית הקיר ולמעשה משמש גם כלחצן ההדחה של המים. האינסטלטור יפתח את פתח השירות, מה שיאפשר לו גישה נוחה לכל הרכיבים הפנימיים של הניאגרה.

אז בפעם הבאה שיש לכם נזילה בניאגרה הסמויה ואתם שומעים את המשפט "חסכתי לך שבירה של הקיר", דעו שאין לכם עניין עם צדיק.

סגרתי לך את הקיר

כשמתמודדים עם פיצוץ בצינור מים בתוך הקיר, יש לאתר את מקור הפיצוץ באמצעות מצלמה תרמית. לאחר מכן, יש לשבור את הקיר או המרצפות בסמוך למקור הפיצוץ, ולבצע תיקון מקומי באמצעות השמת מחבר או רוכב.

החוק הלא כתוב קובע שמי שפותח את הקיר, הוא גם זה שסוגר אותו. כבר קרו מקרים שאינסטלטורים השאירו את הלקוחות שלהם בלי קיר, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט "לא שיפוצניקים".

אז כן, במחיר שאתם משלמים סגירת הקיר צריכה להיות כלולה. זה לא עניינכם אם האינסטלטור מביא מישהו כדי לסגור את הקיר, או סוגר אותו בעצמו. אתם לא צריכים לשלם יותר.

חשוב לציין – אתם כן אחראים לספק לאינסטלטור את הקרמיקה, הוא צריך לסגור את הקיר.

הבאתי לך אסלה משהו משהו

אם אתם מחליפים כלי סניטרי, כמו אסלה או כיור, יש לכם שתי אפשרויות. הראשונה היא לרכוש את הכלי הסניטרי בעצמכם ולהזמין אינסטלטור שיתקין אותו. השנייה היא לבקש שהאינסטלטור שיספק ויתקין את הכלי הסניטרי.

אין בעיה מהותית עם אף אחת מהאופציות, אולם בכל הקשור לאופציה השנייה, יש פה סיכוי לא קטן לנפילות.

לא פעם יציע לכם האינסטלטור לרכוש את האסלה דרכו במחיר משתלם, כי לטענתו זה עולה פחות והוא רוכש אותן בסיטונאות. מה שאתם לא יודעים זה שיש סיכוי סביר שאתם מקבלים מוצר מחודש, לפעמים גם סוג ב'.

הוספתי לך מסנן אבנית

על בעיות לחץ מים בבית שמעתם? אז כן, יש בתים שבהם לחץ המים בברזים נמוך מהרגיל. לעיתים זה קורה בדירות בקומות גבוהות, לעיתים בגלל צנרת מיושנת ולעיתים בגלל סתימה ברשת הסינון של הברז.

אז במידה ומדובר בלחץ מים נמוך בקומות גבוהות, הפתרון הפשוט הוא להתקין משאבת מים שתסייע למים להגיע לדירה שלכם.

עד כאן הכל בסדר, אך כשמדובר בצנרת מים ישנה, סתימה בצנרת או סתימה פשוטה במסנן של הברז, פה העניין מתחיל קצת להסתבך.

אינסטלטור מקצועי יאבחן את הבעיה בשטח ויספק פתרון הולם למצב הספציפי. אם הצנרת מיושנת, הוא יציע לכם להיכנס לפרויקט של החלפת צנרת. אם יש סתימה בצנרת, הוא יצטרך להתגבר עליה בדרכים שונות.

אם לחץ המים נמוך רק בברז ספציפי אחד, אינסטלטור מקצועי יסיק מכך שיש בעיה בברז עצמו. הוא ינקה את פיית המסנן שלו, או ימליץ על החלפה שלו.

כבר שמענו על מקרים בהם בתום העבודה אינסטלטורים התקינו ללקוחות שלהם מסנן אבנית על שעון המים הראשי של הדירה, זאת במטרה למנוע סתימות עתידיות בצנרת.

זה בסדר ולעיתים אפילו קצת מסייע במניעת תקלות עתידיות. אך לפני שהאינסטלטור ממהר לבצע את ההתקנה, הוא מחויב לשאול אתכם אם אתם מעוניינים ולציין בפניכם מה העלות.

איך לא נופלים בפח?

בחנו את הסיטואציה - אם המצב לא דחוף ואתם לא חייבים להזמין את האינסטלטור מעכשיו לעכשיו, אז עדיף להמתין. סתימה בכיור למשל לא מצריכה הזמנה דחופה של אינסטלטור, זה יכול לחכות. כך גם נזילה מהאסלה או מהניאגרה.

אם יש פיצוץ בצינור מים שבתוך הקיר, אין ספק שמדובר במצב שונה. גם כאן, אתם יכולים לרדת לשיבר הראשי של המים ופשוט לסגור את אספקת המים לדירה.

במקרים בהם יש נזילה בברז, הציצו מתחת לכיור וסגרו את ברז הניל הקטן שאחראי על אספקת המים לברז.

ספקו לאינסטלטור את כל הפרטים - אל תסתפקו ב"יש לי סתימה", או "יש לי נזילה". ספרו לאינסטלטור איפה יש לכם סתימה, האם זו סתימה חוזרת, האם הסתימה מקומית או במספר כיורים.

כך האינסטלטור יוכל להבין האם מדובר בבעיה מקומית בדירה, או שבכלל יש סתימה בקו הביוב ועליכם להזמין ביובית.

בדקו את המוצר שהאינסטלטור מספק לכם - במידה ואתם מתקינים כלי סניטרי כזה או אחר ומחליטים לרכוש אותו דרך האינסטלטור, יש מספר דרכים לוודא שהמוצר הזה איכותי.

ראשית, גם אסלה וגם כיור חייבים לשאת עליהם סימון תו תקן במקום נראה לעין, עליו מפורטים ארץ הייצור, שם היצרן, היבואן והאם היא סוג א', סוג ב' או סוג ג'.

השתמשו בידע והפכו אותו לכוח - כשלאינסטלטור יש יתרון עליכם, אתם בבעיה. לכן, לפני שאתם ממהרים להזמין אותו, כנסו למחירון המומלץ לצרכן וודאו מה טווח המחיר הסביר לעבודה. קראו את המידע המקצועי והבינו מה עשוי להקפיץ את המחיר.

כך תגיעו לשיחת הטלפון עם האינסטלטור כשאתם פחות או יותר כבר יודעים איפה אתם נמצאים וכמה הוא אמור לגבות.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

איך פותחים לבד סתימה בכיור?
סתימה בכיור ניתן לפתוח בשתי דרכים, רגע לפני שצריך להזמין אינסטלטור מקצועי. השיטה הראשונה היא שימוש בפומפה על-ידי פמפום מעל פתח הניקוז עד ליצירת ואקום. השיטה הנוספת היא ניקוי הסיפון על-ידי הברגה, ניקוי הפסולת שהצטברה ושטיפת כוס הריקון.