החלפת גומייה בניאגרה סמויה: להחליף לבד או להזמין אינסטלטור?

הבחנתם ברעש של מים בתוך האסלה גם מבלי שלחצתם על כפתורי מיכל ההדחה? סביר להניח שיש לכם נזילת מים שנגרמת כתוצאה משחיקה של גומיית האטם שבאחד המנגנונים. מה חשוב לדעת וממה להיזהר כדי לא להגדיל משמעותית את הנזק? לפניכם המדריך.

עוד במדריך
איך יודעים שהגיע הזמן להחליף גומייה בניאגרה סמויה? מתי צריך להחליף רק את הגומייה ומתי מוטב להחליף את כל המנגנון? כיצד מתבצע התיקון? מה כדאי לברר בשיחה הטלפונית וכמה אמור לעלות התיקון?

הסיבה לבלאי של גומיית האטם בניאגרה היא הצטברות של אבנית עליה. זו, גורמת לבלאי שלה.

אם לא נחליף אותה, הרי שנזילת המים תגרום לנו לבזבוז מים מיותר ולייקור של חשבון המים לשווא.

איך יודעים שהגיע הזמן להחליף גומייה בניאגרה סמויה?

אמנם בניאגרה סמויה אין גישה ישירה לגומיית האטם, אך קל להבחין בסימנים לכך שהיא כבר שחוקה והגיע הזמן להחליף אותה. איך? אם המים ממשיכים לזרום מהניאגרה אל תוך האסלה גם כשלא לחצתם על כפתור ההדחה, סביר להניח שהסיבה לכך היא גומיית האטם. סביר להניח שגם תשמעו רשרוש קבוע של מים, שלא אמור להיות כשהכל תקין במערכת הניאגרה.

סימן נוסף, הוא חשבון מים גבוה, החורג מהצריכה הרגילה שלכם. אם גם לאחר שווידאתם שאין סיבה אחרת לנזילת מים בבית, החשבון עדיין גבוה, דעו שסביר להניח שמקור הנזילה הוא מהניאגרה הסמויה שלכם.

האם כדאי לבצע את התיקון בעצמכם או להזמין אינסטלטור? 

בשונה מהחלפת גומיית אטם בניאגרה גלויה, פעולה פשוטה מדי שרבים יכולים לבצע בעצמם, הרי שכשמדובר בניאגרה סמויה העניינים מסתבכים.

המנגנון נחשב לעדין במיוחד, ובמקרה שייגרם לו נזק התיקון יכול להתייקר משמעותית ולחייב אתכם לפרק את האסלה ממקומה.

מתי צריך להחליף רק את הגומייה ומתי מוטב להחליף את כל המנגנון?

ראשית, כדאי מאוד לדעת שיש שתי גומיות בניאגרה. האחת, ממוקמת במנגנון של המצוף והשנייה במנגנון של הפעמון.

מנגנון המצוף, הוא המנגנון שמווסת את המים שיוצאים מהניאגרה אל תוך האסלה. מנגנון הפעמון, הוא החלק שמתרומם ומשחרר את המים בזמן שאנו לוחצים על כפתורי ההדחה.

בניאגרה סמויה, לא תוכלו לדעת רק על סמך זיהוי של נזילת המים איזו גומייה נשחקה. ועדיין, חשוב שתדעו שלרוב מחליפים רק את הגומייה של מנגנון הפעמון. אם יש בלאי בגומייה של מנגנון המצוף לא משתלם להחליף אותה, וכלכלי יותר להחליף את כל המצוף.

כיצד מתבצע התיקון?

במרבית המקרים מדובר בתיקון קל ומהיר יחסית שמסתיים תוך לא יותר מחצי שעה. לרוב, גם אין צורך בשבירת הקיר או פירוק האסלה, ולצורך תיקון זה יש גישה נוחה יחסית כשמסירים את מכסה כפתורי ההדחה, ומושכים את מנגנון הפעמון החוצה לצורך החלפתו.

במקרים חריגים, אם מתגלה תקלה במצוף או בברז הניל, העבודה יכולה להתארך ולהתייקר.  

מה כדאי לברר בשיחה הטלפונית וכמה אמור לעלות התיקון?

ראשית, בשיחה הטלפונית כדאי לציין מהי החברה של הניאגרה שברשותכם ולתאם את סימני הנזילה והרעש. ניתן גם לשלוח צילום לאינסטלטור, על מנת שיביא איתו מראש גומיות ומנגנונים מתאימים להחלפה.

שנית, חשוב לבדוק כבר בשיחה הטלפונית כמה אמור לעלות התיקון ומה יכול לייקר את העבודה. דאגו לתמחר מראש תוספות מחיר אפשריות שיכולות לצוץ, ולא להשאיר את המיקוח לרגע שהאינסטלטור כבר בבית שלכם ואתם מחויבים לו.

החלפת גומייה של מנגנון הפעמון בניאגרה סמויה אמורה לעלות 300-250 שקל. מחיר זה אמור להיות כולל מע"מ, אבל לכלול רק את העבודה ולא את החלקים. עלות של גומיית אטם משתנה בהתאם לדגם שברשותכם ונע בין 30 ל-60 שקל לגומייה.

מה יכול לייקר את ההתקנה? כאמור, אם מתגלה גם בעיה עם ברז הניל, עם מנגנון המצוף או מנגנון הפעמון עצמו (תקלה שהחלפת הגומייה לא פותרת), הרי שהתיקון יתייקר בהתאם.

למחירון המלא בתחום אינסטלציה לחצו כאן

לאינסטלטור בפיקוח שלנו לחצו כאן

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow