חשבון מים גבוה מהרגיל: מהם הגורמים ומה עושים?

אם חשבון המים גדל משמעותית, ייתכן ויש לכם נזילה. מהם הגורמים לחשבון מים גבוה, באילו מקרים תתרחש נזילה סמויה בבית, איך תאתרו את הנזילות בעצמכם ומתי מומלץ להזמין בעל מקצוע?

עוד במדריך
מה גורם לחשבון מים גבוה? נזילות סמויות – אילו סוגים קיימים? איך נאתר נזילה סמויה בעצמנו? מתי צריך להזמין בעל מקצוע לאיתור נזילה? איך אינסטלטור מקצועי יתקן נזילה בבית? מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אינסטלטור?

קיבלתם חשבון מים שנראה חריג בהשוואה לתקופות קודמות? קצת לפני שתקבלו הודעה מתאגיד המים על החריגה בחשבון חשוב לבדוק אם קיימת נזילה.

חשבון מים מנופח יורה לנו לרוב על נזילה בבית. בהמשך נפרט על סוגי הנזילות הקיימות ועל הבדיקות שניתן לעשות לפני שנזמין בעל מקצוע מתאים ומיומן.

מה גורם לחשבון מים גבוה?

הגורם העיקרי שישפיע על חשבון המים שלכם ועלול להעלות אותו בצורה משמעותית הוא נזילות שונות בבית. לרוב, יהיו אלו נזילות סמויות שזמן הזיהוי שלהם ארוך יותר והן ידרשו התערבות של בעל מקצוע מתאים.
נזילות גלויות וסמויות כאחד, מובילות לבזבוז של עד כ-3 ליטר מים ביום אותם נוכל לחסוך (וגם כמה מאות שקלים בחשבון המים).

נזילות סמויות – אילו סוגים קיימים?

נזילות בניאגרה (גלויה וסמויה): נזילות בניאגרה יכולות לנבוע מבלאי החלקים השונים כמו: גומיית אטם, מצוף או מנגנון הדחה מקולקלים וכן בחיבור צינור המים המחובר לקיר (ואז החלפתו פשוטה).

נזילה מהאסלה: נוכל לזהות נזילה באסלה כאשר חיבור האסלה יהיה רופף או אם נראה סדק בגוף האסלה. אפשרות נוספת היא כשל בחיבור שבין האסלה לניקוז הביוב.

נזילות מצנרת סמויה: נצרת האינסטלציה בבית עוברת דרך הקירות ולעיתים גם מתחת לרצפות. הצנרת מורכבת מחומרים שונים, כשהנפוצה ביותר היא צנרת ברזל  שעם השנים סובלת מחלודה, קורוזיה ואבנית שיכולים לגרום לנזילה סמויה.

נזילות מברזים גלויים וסמויים: עם הזמן, הברזים והחלקים שלהם צוברים בלאי. נזילות בברזים גלויים נובעות מגומיות אטם שחוקות, שחרור של הברגת הברז מהקיר או מנגנון ברז מקולקל. ברז נוסף, הוא ברז הניל (ברז סמוי) המקשר בין הצנרת לבין הכלי הסניטרי המחובר אליו (לרוב יהיה מאחורי מכונת הכביסה). 

נזילות מצנרת ההשקיה (במידה ויש): בתוך הגינה הפרטית קיימת מערכת השקיה סמויה המתחברת לביוב ואל מערכת המים בדירה. צינורות ההשקיה יכולים לצור בלאי ולטפטף וכך גם הברז אך, קיימת אפשרות גם לנזילה סמויה מתחת לאדמה.

איך נאתר נזילה סמויה בעצמנו?

נתחיל במספר בדיקות פשוטות שנערוך במתקני המים השונים בבית:

בדיקת מונים: כדי לבדוק אם קיימת נזילה בבית, חשוב לבדוק תחילה את מד המים ותקינותו. את הבדיקה נערוך כשכל ברזי המים בבית סגורים. בנוסף, מומלץ לסגור את הברז הראשי למספר שעות (עדיף בשעות הלילה) ולבדוק אותו שוב מוקדם בבוקר. כדי להיות בטוחים שראינו שינוי במד המים, נצלם תמונה אחת של המונה עם סגירת הברז ונצלם תמונה נוספת בבוקר עם פתיחת הברז מחדש. במידה ויופיע שינוי על גבי מד המים, ייתכן ויש נזילה אותה צריך לאתר.

בדיקת הניאגרה: נבחין בין סוגי הניאגרות השונות ובין הבדיקות אותן יש לבצע בכל אחת מהניאגרות.
בניאגרה רגילה (לא סמויה), נפתח את מכסה הניאגרה ונכניס לתוכה סבון כחול או צבע כלשהו.
במידה והמים שירדו במורד האסלה יהיו גם הם באותו הצבע, ייתכן ואיתרנו את הנזילה.
בניאגרה סמויה, נתקרב אל לחצני הניאגרה ונאזין כדי לזהות רחש מים או טפטוף.
חשוב לבדוק גם את הצינור שנמצא בצד הניאגרה (ואז מדובר על החלפת גומיית אטם בלויה).

בדיקת רטיבות בקיר: בבדיקה זו, נערוך סריקה מקיפה של כל הקירות בבית ונבדוק אם יש סימני רטיבות גלויים לעין. במידה ואיתרנו קיר עם סימני רטיבות, נצטרך להזמין מאתר נזילות שיוכל לאתר את מיקום הנזילה באופן מדויק כיוון וייתכן ומדובר על כשל המצוי בצנרת האינסטלציה שבתוך הקיר.

בדיקת ברזים: בדומה לבדיקת הקירות בבית נערוך סריקה של כל הברזים השונים בבית כדי לנסות ולאתר נזילה באחד מהם. במידה ואכן נזהה נזילה מאחד הברזים, ייתכן ויהיה צורך בהחלפת גומיית אטם בלויה, המנגנון או הברז כולו.

בדיקת צנרת ההשקיה: במידה ומדובר על בית פרטי עם גינה, חשוב לבדוק את צנרת ההשקיה. שם נוכל לראות כי האדמה שמתחת לברז רטובה וככל הנראה מורה על נזילה מברז ההשקיה.

מתי צריך להזמין בעל מקצוע לאיתור נזילה?

רטיבות בקיר: במקרה של רטיבות בקיר, הנזילה תהיה בקיר פנימי ולכן, תצטרכו להזמין מאתר נזילות מוסמך. כדי לאתר את הנזילה, המאתר ישתמש במצלמה תרמית שתוכל לאתר את מיקום הרטיבות בקיר במדויק. במסגרת הליך איתור הנזילה ישתמש המאתר בכלים טכנולוגים מתקדמים כמו מצלמה תרמית. במידה והמאתר לא הצליח לאתר את הנזילה עם מצלמה תרמית, הוא ישתמש בכלים נוספים שיוכלו לסייע לו (כמו בלון לחץ). טיפ חשוב: שימוש בכלים נוספים, לא צריכים לעלות לכם את מחיר הבדיקה.

במקרה של איתור נזילה בצנרת ההשקיה שלכם, ניתן לאתר נזילה גלויה דרך מציאת ברז מטפטף. אם מדובר על נזילה בנצרת סמויה, איתור הנזילה יהיה מורכב יותר וידרוש חפירה באדמה או שימוש בכלים טכנולוגיים כמו גלי קול או שימוש בהחדרת גז לצנרת.

ניאגרות וברזים: במקרה של איתור נזילה בניאגרה או בברזים בבית תצטרכו להזמין
אינסטלטור מקצועי שבמסגרת עבודתו, ייתכן ויצטרך להחליף את חלקי הברז השונים או את הברז כולו. חשוב להעביר אליו צילום של הברז טרם הגעתו כדי שיוכל להיערך עם חלקים חילופיים מתאימים.

איך אינסטלטור מקצועי יתקן נזילה בבית?

במקרה של נזילה בניאגרה, תיתכן החלפה של גומיית האטם או המצוף.
במקרה של צנרת אינסטלציה סמויה, העבודה הופכת מורכבת יותר ומתחילה עם איתור הנזילה בצורה מדויקת, ממשיכה בשבירת האריחים במידת הצורך ותיקון הנזילה על ידי החלפת חלק מהצנרת (או כולה) בהתאם לסוג הצנרת. גם במקרה של נזילה בצנרת ההשקיה, תיתכן הרחבה של העבודה (אם התקלה סמויה) והוא יצטרך לחפור באדמה כדי לאתר המקום המדויק של הנזילה כדי לתקן אותה בצורה מקצועית. במקרה של נזילה בברזים האינסטלטור יצטרך להחליף את החלקים בברז כמו אטמים או מנגנון על מנת לתקן את הנזילה.

מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אינסטלטור?

לפני הזמנת בעל מקצוע חשוב לשים לב למספר דגשים חשובים:
1. מחיר: בדקו את המחיר שקיבלתם מהאינסטלטור והשוו אותו עם המחירים המופיעים במחירון האינסטלציה שלנו באתר. במידה וזיהיתם פער במחיר, בררו מול בעל המקצוע את הסיבה לכך.

2. מתן אחריות: ראשית, דרשו אחריות כתובה. בדקו אותה (את הזמן שלה ומה היא כוללת).

3. במידה וזוהתה אצלכם נזילה סמויה שכדי לתקן אותה יש צורך בשבירת קיר, בדקו עם בעל המקצוע האם הוא גם סוגר את הקיר עם סיום העבודה שלו. במידה ולא, תכננו נכון את העבודה והיעזרו בבעל מקצוע נוסף שיגיע בזמן המתאים לסגירת הקיר ותיקונו.

4. בדקו מול בעל המקצוע שהזמנתם אם הוא רק מאתר את הנזילה או שהוא יכול גם לתקן אותה. בדרך כלל, מאתר הנזילות יאתר את הנזילה בלבד ואחריו יהיה צורך בהזמנה של בעל מקצוע נוסף לתיקון הנזילה (מה שיוביל לתשלום נוסף מצידכם).

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

איך אינסטלטור יאתר נזילה סמויה בבית?
כדי לאתר נזילה סמויה בבית, תצטרכו להזמין מאתר נזילות מקצועי. נזילה סמויה בבית עלולה לעיתים להיות מסובכת יותר לאיתור ולכן, בעל המקצוע ישתמש בכלים טכנולוגיים מתאימים לאיתור מדויק של מקור הנזילה כמו: מצלמה תרמית. בעזרת המצלמה, האיתור יהיה מדויק יותר וניתן יהיה להימנע משבירת אריחים או קירות שלא לצורך ולתקן את הנזילה בצורה יעילה יותר.      
האם יש אחריות על תיקון נזילה בניאגרה?
על תיקון נזילה בניאגרה לא נהוג לתת אחריות. עם זאת, יש כאלה שיתנו לכם אחריות של עד 3 חודשים. כיוון ולכל אינסטלטור מדיניות משלו במקרים בהם הסתימה חוזרת, כדאי לבדוק מול בעל המקצוע לפני כל עבודה או תיקון אם יש אחריות ולכמה זמן.