בטון מוחלק: כל מה שחשוב לדעת

שיטת הבטון המוחלק (הבומנייט) מגיעה בעיצובים שונים ומשדרגת משמעותית את רצפת הבית והחצר. מה חשוב לדעת, מהם היתרונות והחסרונות וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות.

עוד במדריך
איך עובדים עם בטון מוחלק? מהם יתרונות השיטה? מהם חסרונות השיטה? עלויות וזמן עבודה

הבומנייט (Bomanite) הוא שיטת עבודה עם בטון שנקרא גם בטון מוחלק, מוטבע וצרוב. באמצעות השיטה, ניתן להשיג מראה עיצובי ייחודי בעל טקסטורות שונות בבית ובחצר. 

בשיטה צברה פופולריות בשל האפקטים העיצוביים שלה ומגוון הצבעים הרחב שמאפשר לעצב מבנים ולהעניק לך מראה יוקרתי במגזר הציבורי, העסקי והפרטי. 

איך עובדים עם בטון מוחלק?

שיטת העבודה עם הבטון המוחלק משתנה בהתאם למיקום בו רוצים ליישם אותו ולכן, עבור כל מיקום קיימת הכנה ושיטת עבודה שונה. בעת יישום בגינה: עבודת ההכנה תכלול את יישר הקרקע והוספת חצץ באדמה. לאחר מכן, יונח בד יוטה שחור אותו יש לקבע היטב לאדמה כדי לחסום את צמיחת הצמחים בין הריצוף. לבסוף, תונח רשת ברזל שתהודק חזק ותמנע מהריצוף לזוז ולהיסדק. 

בעת יישום בתוך הבית: ההכנה תכלול פריסה של רשתות ברזל שיהוו חוצץ ועליהן, יימרח הבטון. לאחר יציקת שכבת הבטון המוחלק על הרצפה באמצעות משאבת בטון מתאימה, הבטון יושטח ויוחלק (ומכאן שמו) באמצעות הליקופטר. לאחר ייבוש קל של הבטון ניתן לגשת למלאכת העיצוב ולעשות בו חלוקות או הטבעות. בסוף התהליך ולאחר ייבוש מלא, חשוב למרוח שכבה של סילר שתעניק לו מראה מבריק ונקי.

מהם יתרונות השיטה?

הבטון הוא חומר חזק ועמיד מאד לאורך זמן ולכן, טוב ומתאים לשימוש גם בבית וגם מחוצה לו. לבטון המוחלק יש מראה ייחודי ויוקרתי וניתן לעשות בו חלוקות שונות והטבעות מיוחדות ובעצם להפוך אותו לפריט עיצובי בבית. עניין החלוקה והעיצוב משמעותיים בבטון המוחלק כיוון ובקרמיקה קיימת חלוקה קבועה שלא ניתן לשנות. 

חומר נוסף שלא צריך להשתמש בו בעת השימוש בבטון המוחלק הוא הרובה. וכך בעצם משיגים את המראה האחיד והחלק של התוצר הסופי. הבטון קל לניקוי ותחוקה בשל החומר המבריק שמכסה אותו ועבודת הריצוף שלו קצרה ומהירה יחסית לקרמיקה. 

מהם חסרונות השיטה?

לשימוש בבטון המוחלק יש גם חסרונות בולטים שכדאי לקחת בחשבון. תחילה, העלות היקרה. הבטון, הוא חומר יקר ובמסגרת עבודת ריצוף, נעשה שימוש בכמות חומר גדולה. בנוסף, לבטון יש נטייה לפתח סדקים עם השנים ואין דרך למנוע אותם מראש. 

במידה ומתגלה תקלת אינסטלציה בבית, יהיה צורך בשבירת הבטון כולו ולא ניתן יהיה לפרק רק את החלק שצמוד לתקלה. ולכן, ההמלצה היא שלא להשתמש בריצוף מסוג זה בחדרים רטובים או שעלולים להתפתח בהן תקלות אינסטלציה.  אם יש לכם ריצוף קיים אותו תרצו להסב לריצוף בבטון מוחלק יהיה צורך בפירוק מלא של המרצפות כולל החול שמתחתיו כדי ליישם שכבת בטון מתאימה וטובה. 

עלויות וזמן עבודה

זמן העבודה ביציקת הבומנייט קצר יחסית ואורך עד 3 ימי עבודה. אך, העלות שלו יקרה ונעה בין 300-350 ש"ח למ"ר. יחד עם זאת, יש לחשב את הצבע הנבחר, העיצוב וגם אם קיים ריצוף שיש לפרק או לא. שימוש בבטון מוחלק יהיה זול יותר וינוע בין 180-220 ש"ח למ"ר. 

תקלות ועבודות נפוצות

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

שיפוץ חלקי בבית: כל השלבים והמידע בדרך לשיפוץ

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ חלקי בבית? כל מה שחשוב לדעת.

כל מה שצריך לדעת על קידוח חור למייבש הכביסה או המזגן

צריכים עזרה עם קידוח חור למזגן, למייבש ולקמין? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול קבלו הבטון, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה לקדוח חור עבור המזגן? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

הדבקת ריצוף: כל מה שחשוב לדעת

זקוקים להדבקת ריצוף? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול השיפוצניק לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה הדבקת ריצוף? כל התשובות בפנים.

שאלות נפוצות

במה שונה הבטון המוחלק מקרמיקה? 
השוני המשמעותי הוא בעיצוב ובנראות. בעת שימוש בקרמיקה, יש לבחור מראש את החלוקה הרצויה והמנעד מצומצם. ואילו בשימוש בבטון מוחלק, ניתן לבחור את החלוקות והעיצוב המתאים ללא הגבלה של מטרים או צבעים. יחד עם זאת, בבטון המוחלק לא עושים שימוש ברובה (שאוטמת את חריצי הקרמיקה). זמן העבודה של עבודת הבטון תהיה קצרה יותר אך, העלות של הבטון לעומת הקרמיקה תהיה יקרה יותר.
האם ההליך בבית ובגינה הוא אותו הליך? 
לא. חשוב לשים לב שלפני שמתחילים עבודת יישום של בטון מוחלק, יש צורך בהכנת הקרקע. אם הבחירה היא להתשמש בבטון בחצר, יש צורך ביישור של הקרקע והוספת שכבה של חצץ. בנוסף, יונח בד יוטה אותו יש לקבע היטב לאדמה ולבסוף, תונח רשת ברזל שתהווה בסיס חזק לבטון שיהיה מעליה. במידה ומדובר על יישום בבית, יש צורך בפריסה של רשתות ברזל בלבד.