האם כדאי לפרמט את המחשב כשהוא מתחיל לזייף?
שלום,
המחשב שלי מרגיש לי עמוס מדי, יש מלא הודעות שגיאה ודברים לא עובדים חלק. האם פירמוט זה הפתרון היחיד או שיש דרך אחרת לנקות אותו?
תודה
תשובה
שלום דור,
פרמוט הוא אכן הפתרון שמחזיר למחשב את המהירות והעבודה החלקה. הוא מוחק את כל השאריות של תוכנות ישנות, קבצי זבל ושאריות של וירוסים שאולי מסתתרים במערכת. עם זאת, בעידן של היום, ווינדוס 10 ו-11 מציעות אפשרות של איפוס מחשב שעושה עבודה דומה מבלי שתצטרכו להתעסק עם דיסקים או התקנות חיצוניות מסובכות.
לפני שרצים לפרמט, חשוב לזכור שהפעולה מוחקת את כל התוכנות המותקנות (כמו אופיס, פוטושופ או משחקים), כך שתצטרך להתקין הכל מחדש ולהגדיר את הסיסמאות שלך. אם הבעיה במחשב היא חומרתית, למשל כונן קשיח, הפרמוט לא יעזור והתקלות יחזרו תוך זמן קצר. לכן, כדאי תמיד לבקש מטכנאי המחשבים שיבדוק קודם את מצב הדיסק לפני שמתחילים בתהליך המחיקה.
המלצה שלנו: אם המחשב שלך כבר בן שנתיים-שלוש ומעולם לא עבר ניקוי יסודי, הפירמוט יכול לעשות פלאים. רק ודא שכל המידע האישי שלך (תמונות, מסמכים) מגובה בענן או בדיסק חיצוני. אם אתה חושש לעשות זאת לבד, טכנאי יכול לבצע עבורך, כולל גיבוי מלא והחזרת הקבצים למקום, מה שיבטיח מחשב מהיר ובטוח ללא כאבי ראש מיותרים.
בהצלחה!
רוני אברהם
שי דוידוף