המחשב זוחל: 5 דברים שאפשר לעשות לפני שמזמינים טכנאי
אין טיימינג טוב לתקלות במחשב, בטח ובטח כשמדובר במחשב שמשמש גם לצרכי עבודה. גם המחשב שלכם זוחל? קבלו 5 טיפים שיעזרו לכם לפני שאתם מזמינים טכנאי.
בדיוק הרגע הבטחתם לבוס שלכם שאתם מתחברים מהבית ומתקתקים את המשימה שהוא הטיל עליכם במהירות האפשרית, אבל המחשב פשוט מקרטע וזוחל.
גם המחשב שלכם זוחל? במדריך הבא נסביר אילו פעולות תוכלו לעשות לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי מחשבים.
נקו את המחשב מאבק
הידעתם? המחשב שלכם הוא בעצם שואב אבק מתקדם שצובר את האבק והלכלוך שיש לכם בבית. איך זה קורה? אם תציצו בחלק האחורי של המחשב, תראו מאוורר שתפקידו לקרר את המערכת ולמנוע חימום יתר שיפגע ברכיבים הרגישים שלו. המאוורר הזה לוקח את האוויר שבחוץ וזורק אותו בעוצמה אל פנים המחשב, תוך שהוא אוסף איתו חלקיקי אבק, שיערות וכל מה שבר ליד.
עם הזמן, הלכלוך מצטבר על הרכיבים הפנימיים והרגישים של המחשב ומונע מהמאוורר לקרר אותם. בנוסף, הלכלוך והשיער ומצטברים על הרשת החיצונית שמגנה על המאוורר וחוסמים למעשה את כניסת האוויר הנקי למחשב.
אחת למספר חודשים, מומלץ לפתוח את המחשב ונקות אותו מהאבק. איך פותחים? זה פשוט מאד. בצד המחשב יש ברגים זעירים, פתחו אותם באמצעות מברג ושלפו את הפנל השחור במשיכה קלה. כעת, תוכלו להפנות למלאכת הניקוי.
אז איך מנקים את המחשב? לשימוש ביתי אנו ממליצים על ספריי אוויר דחוס. מדובר ברוב המקרים על מכל קטן של 600 מ"ל הכולל פיית הארכה לשיפור הגישה למקומות צפופים בפנים המחשב. את הספריי הזה ניתן לרכוש בכל חנות מחשבים ועלותו כ- 20 ₪ ליחידה.
המתקדמים שבניכם יוכלו לנקות את המחשב באמצעות מפוח אוויר מיוחד, שנחשב ליעיל במיוחד לטיפול באבק עיקש במחשב. את המפוח הזה ניתן לרכוש בחנויות לתחזוקת הבית ועלותו כ- 100 ₪ עבור יחידה בסיסית.
האותיות הקטנות - את ניקוי המחשב מומלץ לבצע מחוץ לבית, על מנת שהאבק לא יתפזר לכל עבר. בנוסף, השתדלו לא לגעת ברכיבי המחשב, מדובר ברכיבים מאד רגישים ואתם עלולים לגרום נזק.

נקו את המחשב מקבצים מיותרים
עם הזמן וכתוצאה משימוש לא נכון או לא מבוקר שלנו, המחשב נוטה לצבור המון קבצי זבל שגורמים לו לעבוד בצורה איטית במיוחד.
על מנת לנקות את קבצי הזבל הללו, תוכלו להתקין תוכנות מיוחד שתפקידן לאתר ולהסיר אותם. מדובר בדרך כלל בקבצים שנקראים cookies, אותם קבצים שאתרי האינטרנט נוהגים לשתול במחשב שלנו מבלי שנדע, על מנת לזהות אותנו בפעם הבאה שניכנס אליהם.
אחת התוכנות המומלצות והחינמיות לניקוי מחשב מקבצי זבל נקראת Ccleane, המנקה את הקבצים של מערכת ההפעלה, הדפדפנים ואף התוכנות שהתקנתם במחשב שלכם. מעבר לניקוי קבצי הזבל, התוכנה תאפשר לכם גם להגדיר אילו תוכנות יעלו כשתדליקו את המחשב ואיזה לא, מה שיגרום למחשב שלכם לעבוד מהר יותר.
במידה ואתם לא מעוניינים להתקין תוכנה נפרדת לניקוי קבצי זבל, תוכלו לבצע זאת באמצעות אפשרות הניקוי המובנית במחשב. פשוט כנסו להגדרות, מערכת, אחסון וסמנו את האופציה למחיקת קבצים זמניים. תוכלו לבצע את הפעולה הזו גם באופן יזום, באמצעות לחיצה על כפתור פח האשפה של הקבצים הזמניים.
נקו את המחשב מוירוסים
וירוס הוא למעשה תוכנת רוגלה שמתלבשת על המחשב שלכם ומעמיסה על המעבד שלו, מה שגורם למחשב לעבוד בצורה איטית. יקח לכם המון זמן לפתוח תוכנות, דפדפנים ואף לבצע פעולות מערכת בסיסיות כמו כניסה לתיקיית "המחשב שלי".
אחת לשבוע מומלץ לערוך סריקה של קבצי רוגלה ולהסיר אותם מהמחשב. תוכלו לעשות זאת בצורה אוטומטית באמצעות התקנת אנטי וירוס שיהיה אחראי לבצע את הסריקה כל זמן מסויים. בנוסף, תוכלו להשתמש בכלי המובנה של windows שנקרא windows defender, באמצעות לחיצה על הכפתור "סריקה תקופתית".
הגדירו אילו תוכנות עולות עם המחשב
כשאתם מדליקים את המחשב מערכת ההפעלה שלו עולה, ואיתה שלל של תוכנות שעולות ברקע. קיים סיכוי גבוה שבחלק מהתוכנות הללו אתם כלל לא צריכים להשתמש והן מאטות לכם את המחשב. כנסו לשורת החיפוש של windows ורשמו Msconfig. כעת, יפתח לכם חלון שבו תוכלו לסמן אילו תוכנות יעלו ביחד עם מערכת ההפעלה ואיזה לא.
ככל שתפחיתו את העומס על מערכת ההפעלה בזמן העלייה, כך המחשב יעלה מהר יותר. אולם חשוב לציין, במידה ואתם לא מכירים את החלון הזה או לא בטוחים במה שאתם עושים, אל תעשו את זה, אתם פשוט עלולים לשבש את הפעילות התקינה של מערכת ההפעלה.
אחו את הדיסק הקשיח
הדיסק הקשיח של המחשב שלנו מאחסן את הקבצים בסדר הנכון לו. אולם, עם הזמן, גם הדיסק שלנו מאבד קצת מהחשק שלו "לסדר את ארון הבגדים" וכשהארון לא מסודר, גם לכם יקח יותר זמן למצוא את החולצה והמכנס התואמים.
אחת למספר חודשים מומלץ לבצע איחוי דיסק. מה זה אומר? הדיסק שלכם יסרוק את כל הקבצים ויסדר אותם בארון הבגדים מחדש, כך שיוכל לשלוף אותם במהרה. איך עושים את זה? כנסו ל"מחשב שלי", קליק ימני על כונן C, כלים, איחוי דיסק.
שימו לב – איחוי דיסק לוקח זמן, קחו זאת בחשבון מפני שבמהלך איחוי הקבצים מומלץ לא לעבוד על המחשב.