מתחדשים במזגן חדש? מה חשוב לבדוק שטכנאי המזגנים מבצע בשלב ההתקנה

מתחדשים במזגן? יש כמה בדיקות שטכנאי המזגנים שלכם חייב לבצע כבר בשלב ההתקנה. כדאי שתהיו עם יד על הדופק, תגלו ערנות ומעורבות – אחרת, אתם אלו שתשלמו את המחיר. מה חשוב לדעת? הכנו לכם צ`קליסט מפורט במדריך, שימנע צרות עתידיות

עוד במדריך
מה לבדוק: האם המזגן מקובע היטב לתושבת שלו מה לבדוק: האם נבדקה דליפת קרר? מה לבדוק: האם הצנרת מבודדת? מה לבדוק: האם ניקוז המים הותקן בצורה תקינה? מה לבדוק: תקינות החיבור למערכת החשמל מה לבדוק: שמיקום התקנת המזגן אינו חוסם את פתחי האוויר

מיד בסיום התקנת המזגן, ורגע לפני שאתם משחררים את טכנאי המזגנים לשלום, הנה כל הבדיקות שחייבות להתבצע לפני שלב התשלום.

מה יקרה אם הבדיקה לא תתבצע, ויתגלה כשל? במקרה הטוב, תפסידו כסף, עבור תיקונים או קניית מזגן ותשלום עבור התקנת מזגן נוספת

במקרה הרע, אתם חשופים לסכנות בטיחות חמורות, שכן מדובר במערכת המשלבת מים, חשמל, חיבור למערכת ביוב וצנרת שיכולה להרוס את תשתיות הבית שלכם או של השכנים.

לפניכם הצ'קליסט שכדאי מאוד שתכירו, עוד לפני שלב ההתקשרות. ככל שתגלו מעורבות בשלב שלפני ההתקנה ובמהלכה, כך יקטן הסיכון שיעבדו עליכם או יבצעו התקנה זריזה שלא כוללת את כל הבדיקות המתבקשות.

כמובן שהדבר הנכון ביותר הוא לבחור בטכנאי מיזוג בעל רישיון, כזה שיהיה מחוייב יותר לעמידה בתקנים ובדרישות הבטיחות. אולם המצב החוקי כיום בישראל הוא שאין חובת רישיון. אמנם הוגשה הצעת חוק להסדרת ענף המיזוג בישראל, אך עד שהיא תעבור שלוש קריאות, כדאי שתגלו אחריות, ערנות ומעורבות.

מה לבדוק: האם המזגן מקובע היטב לתושבת שלו

היחידה החיצונית של המזגן ממוקמת מחוץ לבית (על קירות חיצוניים, בבניינים ישנים) או בתוך מסתור כביסה או חדר שירות (בבניינים חדשים). חשוב מאוד לוודא שהתושבת יציבה, ובייחוד אם היא ממוקמת באזור החשוף לפגעי מזג-האוויר.

זאת, משום ששילוב של מי גשמים, לחות גבוהה והפרשי טמפרטורה גבוהים בין קיץ לחורף, יכולים לגרום לה להתבלות מהר יותר. חשוב מאוד שהתושבת תהיה מחומר עמיד (ברזל מגלוון), תעוגן לקיר בצורה טובה (עם ברגי ג'מבו), ולא תשמש לנשיאת משקל. למשל, אם התרגלתם להניח את סל הכביסה שלכם על היחידה החיצונית, כי מתלה הכביסה בגינה קרוב, היפטרו מהרגל זה.

מה הנזק שיכול להיגרם: אם המזגן לא מקובע היטב למקומו, אם התושבת כבר ישנה ובלויה (במצב שבו החלפתם את המזגן אך השארתם את אותה התושבת) ואם הברגים מעוגנים בצורה לא בטיחותית ולא מקצועית לקיר, המזגן עלול להתנדנד, להרעיש ובמקרה הגרוע ביותר ליפול על עוברים ושבים.

מה לבדוק: האם נבדקה דליפת קרר?

תיקון דליפת גז עולה הרבה מאוד כסף, שכן קשה לאתר את מיקום הדליפה לאחר ההתקנה, ולא תמיד הוא בכלל אפשרי. לכן, חשוב שהמערכת תהיה מרוקנת מגז (באמצעות ואקום), ושתתבצע בדיקת תקינות למערכת כבר בשלב ההתקנה.

מה הנזק שיכול להיגרם: במצב של דליפה בצנרת הגז, הרי שהמזגן לא יקרר בצורה מספיק טובה, ולטווח ארוך האוויר שיצא ממנו יהיה בטמפרטורת החדר. במצב של כשל באיטום צנרת הגז (שאמורה להיות מערכת סגורה והרמטית), גם מילוי גז לא יעזור לכם.

מה לבדוק: האם הצנרת מבודדת?

לא מדובר בבידוד תרמי של כלל הבית, דבר המצריך משאבים גבוהים, אלא בסך-הכל בדרישה לכך שהצינור המחבר את היחידה החיצונית של המזגן העילי ליחידה הפנימית יהיה מבודד.

ממש כפי שלא תרצו שצנרת דוד השמש לא תהיה מבודדת ויהיה מצב שבו המים מתקררים עד להגעתם אל ברז המקלחת שלכם, כך גם חשוב לבודד את צנרת המיזוג.

מה הנזק שיכול להיגרם: במקרה של צנרת בין יחידות המיזוג, הרי שבהיעדר בידוד תתרחש תופעת עיבוי שתגרום להפיכת האוויר לנוזל. מבחינתכם, המשמעות היא טפטוף מים, נזילות מים ובעיות רטיבות בתוך המבנה או מחוץ לו.

מה לבדוק: האם ניקוז המים הותקן בצורה תקינה?

ניקוז מי המזגנים הוא ממש לא דבר שכדאי להקל בו ראש. בבניינים ישנים, התקנה לא נכונה של רכיב זול זה, יכולה לגרום נזק משמעותי לקירות החיצוניים של הבניין, לבעיות רטיבות ועובש בקירות הפנימיים, לנזילות מים בתוך הבית (נזק לפרקטים, לשטיחים, לקירות גבס ולריהוט).

בבניינים חדשים, ניקוז לא תקין יכול להרוס את תשתית הבית (רטיבות בקירות גבס, בהנמכות תקרה, למשל) וכן למעבר של אדי ביוב, אם הניקוז לא מחובר בצורה תקינה אל קופסת הביקורת של הביוב, ללא מחסום ריח תקין.

בנוסף לכל אלו, הרי שבין אם מדובר במזגן המותקן בבניין ישן או חדש, הרי שנזילות מים יכולות לגרום להרס רכיבים נוספים במזגן. כמו כן, לשילוב הקטלני שבין מים לחשמל, יש השלכות חמורות מבחינת בטיחות (סכנת התחשמלות).

מה לבדוק: תקינות החיבור למערכת החשמל

ישנם דברים שרק חשמלאי מוסמך לרשאי להתקין, ואין לאפשר לטכנאי מיזוג-אוויר לבצע, אם אינו מחזיק בנוסף ברישיון בתוקף, כפי שנדרש בחוק. מה למשל? הכנת תשתית חשמל למערכת המיזוג.

מעבר לכך, גם אם כל התשתית מוכנה, הרי שעל החיווט החשמלי ועל חיבורי הצנרת להיות מותקנים על פי המפרט של היצרן והתקנים הישראליים.

כמו כן, יש לוודא שמערכת החשמל שלכם, ושקע הכוח הייעודי שהוקצה לו, תואם את המתח הנדרש לדגם המזגן המותקן.

מה הנזק שיכול להיגרם: במקרה של חוסר התאמה למערכת החשמל שלכם או התקנה רשלנית של החיווט החשמלי, הנזק גדול במיוחד.

מעבר לעובדה שתסבלו מקצרי חשמל חוזרים ונשנים, הרי שרכיבים יקרים מאוד במזגן (המנוע והכרטיס האלקטרוני, למשל) יכולים להישרף. עלות התיקון לא משתלמת במקרים אלה, ותמצאו את עצמכם נדרשים לרכוש מזגן נוסף, גם אם חלף זמן קצר ממועד ההתקנה שלו.

במקרים מסוימים, הסיכון הוא גם בטיחותי. כלומר, במצב של בעיה במערכת החשמל השקע יכול להתלקח ולגרום לסכנת שריפה בבית. סטטיסטית, מזגן נחשב לאחד הגורמים המשמעותיים להתפרצות שריפות בבתים בישראל. לכן, אל תקלו בכך ראש.

כמו כן, יכול להיגרם נזק בלוח החשמל. זה קריטי בבתים שבהם לוח החשמל ישן, החוטים שלו רופפים ואין הארקה תקינה בבית. במצבים אלו, סכנת ההתחשמלות היא גדולה מאוד, שכן מזגן שמחובר להארקה לא תקנית יכול לגרום לזליגת זרם.

מה לבדוק: שמיקום התקנת המזגן אינו חוסם את פתחי האוויר

חשוב מאוד לוודא עוד לפני שלב ההתקנה, האם מיקום היחידה החיצונית והפנימית של המזגן מאפשר תנועת אוויר תקינה.

אם פתחי הכניסה והיציאה של האוויר יהיו מכוסים, הנזק שייגרם יהיה גדול.

כל הפרעה שחוסמת או מקטינה את הפתחים האלו, עלולה להגביל את זרימת האוויר.

מה למשל יכול לחסום את פתחי האוורור?

וילונות, רהיטים, התקנה של היחידה הפנימית של המזגן קרוב מדי לתקרה או התקנה של יחידה חיצונית ליד מתלה כביסה, תגרום לבלאי מואץ של רכיבי המזגן.

הסדינים והמגבות יכולים בהחלט לחסום את פתחי האוורור, וכמות הלכלוך והאבק שבחדרי השירות יכולה לגרום לסתימת הפילטרים של המזגן.

מה הנזק שיכול להיגרם: ברגע שהפילטרים או פתחי האוורור נסתמים, הרי שמדובר בתת-תפוקה במהלך הפעלת המזגן. היעילות האנרגטית נפגעת, יותר חשמל נצרך לשווא ולטווח ארוך, גם רכיבי המזגן נשחקים מהר יותר.

לכן, גם בשלב ההתקנה וגם לצורכי תחזוקה, חשוב לוודא כל הזמן שפתחי האוורור לא נחסמו: מצמחיה שגדלה פרא, מכביסה, ממכשירי חשמל אחרים, מריהוט ומטקסטיל שהוספתם במשך הזמן.

כמובן שחשוב לזכור גם לנקות את הפילטרים בקביעות, אך בכדי להקל על פעולות תחזוקה אלו, כדאי למקם את היחידה הפנימית במקום עם גישה מספיק נוחה לתחזוקה לטווח ארוך.

כזו, שלא תחייב אתכם להזמין שירותי סנפלינג ואפילו לא להסתכן בשימוש בסולם גבוה במיוחד.

התקנת מזגן עילי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין מזגן עילי? אנחנו נלווה אתכם בכל השלבים בתהליך ההתקנה. איך מתנהלים מול טכנאי המזגנים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה התקנת מזגן עילי? כל התשובות בפנים.

התקנת מזגן מיני-מרכזי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין מזגן מיני-מרכזי? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול טכנאי המזגנים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה התקנת מזגן מיני-מרכזי? כל התשובות בפנים.

העברת מזגן עילי: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים להעביר מזגן עילי? אנחנו נלווה אתכם בכל השלבים בתהליך ההעברה. איך מתנהלים מול טכנאי המזגנים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה להעביר מזגן עילי? כל התשובות.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

לכל התקלות ועבודות

arrow