כל מה שצריך לדעת על התקנת מערכת אינטרקום ביתית
מה שהחל כאביזר אבטחה משלים, הפך במהרה לפריט עיצובי וסמל סטאטוס בבתים ובניינים רבים בארץ. אל מה שבעבר היה רק קודן פשוט, נוספו מערכות משוכללות במגוון שיטות וסוגים. כל הפרטים בכתבה שלפניכם.
האינטרקום מספק לכם מערכת הגנה ראשונית בכך שזו מאפשרת לכם להחליט למי תפתחו את דלת הכניסה ואת מי כדאי שתשאירו בחוץ.
מלבד מערכת האינטרקום הבסיסית הכוללת את האפרכסת בדירה, עם קודן ומיקרופון בכניסה, ישנם כמה סוגים נוספים הנפוצים בבנייני מגורים ובתים פרטים. לפניכם סקירה קצרה.
מהם סוגי מערכות אינטרקום לבתים פרטיים/משותפים?
אינטרקום ללא מקודד – אינטרקום פשוט המותאם לבתים פרטיים, מכיל מערכת פשוטה של קו טלפון ישיר עם לחצן פתיחה וחיוג ללא קודן.
קודן דלת בלבד – נמצא בעיקר בבניינים ישנים בהם לא ניתן לחווט את הבניין כולו, אמנם אינו נכלל תחת ההגדרה של מערכות אינטרקום אבל מספק את הפעולה רצויה של פתיחת הדלת.
קודן אנטי ונדלי - נקרא כך בגלל עמידותו הגבוהה למעשי השחתה (ונדליזם) ופגעי מזג האוויר, גוף הקודן עשוי מתכת ולא פלסטיק, איננו מחליד וממשיך לעבוד גם אם ספג מכות חזקות.
קודן עם מפתח קרבה/צ`יפ RFID - פועל באמצעות תדרי רדיו המקשרים בין הצ`יפ לבין הקודן בעת שאנו מקרבים את שני החלקים האחד לשני.

אלו מערכות אינטרקום מתקדמות ישנן?
מערכות אינטרקום עם מצלמה – בפאנל החיצוני על דלת הבניין או קיר הבית בסמוך לדלת מותקנות מערכות אינטרקום הכוללות גם מצלמה וקודנים. בעת הלחיצה על כפתור הצלצול, מופעל המסך שבבית וניתן לראות מי שעומד מחוץ לדלת.
מערכת אינטרקום IP – מערכת המבוססת על WIFI ורשת האינטרנט. בעידן הנוכחי, הסמאטרפון ושאר המכשירים הניידים יכולים לבוא לעזרתנו בהגנה על הבית, גם כשאנחנו רחוק מהבית.
מערכות אינטרקום ביומטריות – הדור הבא של מערכות האינטרקום, בנוסף לפיצ`רים של מערכות האינטרקום כפי שאנו מכירים אותם כיום (מצלמה, RFID או צ`יפ קירבה), כוללים תוכנה לזיהוי ופתיחת הדלת על פי טביעת אצבע.