המדריך לאריזת דירה: הטעויות הנפוצות שכדאי להימנע מהן

מתי כדאי להתחיל לארוז? מה גורם לארגזים להימעך או ליפול במהלך ההובלה? איך אורזים ציוד שביר? כמה עולים שירותי אריזה ומתי זה משתלם? אריזה נכונה יכולה לחסוך מכם הרבה מאוד זמן, כאב ראש ועוגמת נפש לאחר המעבר לדירה החדשה. בואו תלמדו מטעויות של אחרים. גם אם האריזה לא תהיה מושלמת, את הכללים הבסיסיים אתם חייבים להכיר

עוד במדריך
הטעות: מתחילים לארוז מאוחר מדי הטעות: לארוז בצורה לא שיטתית ולהצטער על כך בדירה החדשה הטעות: לא להשקיע מספיק באריזת ציוד שביר הטעות: לארוז עם שקיות ניילון כי לא דאגתם למספיק ארגזים הטעות: להשאיר ארגזים ריקים או לדחוס יותר מדי ציוד הטעות: להעביר את המגירות עם התכולה, מבלי למיין

בדמיון: אתם עוברים דירה לאחר שארזתם את כל הבית בצורה שיטתית ומסודרת, הארגזים מחכים בפינת כל חדר יומיים לפני מועד ההובלה ואתם נשארים עם זמן פנוי וכמות מיותרת של ציוד אריזה.

בפועל: רוב הישראלים אורזים בדקה ה-90', דוחסים את כל החפצים ברישול לארגזים גדולים מדי, לוקחים מכל הבא ליד ומערבבים את התכולה של חדרי הבית השונים, אורזים את כל הכבלים והשקעים במרוכז, ובדירה החדשה מגלים עד כמה הטעות הייתה גדולה.

התוצאה: כמה חודשים אחרי המעבר אתם עוד מחפשים את החפצים שלכם, רוכשים חדשים במקומם כי לא מצאתם אותם, מגלים שכמה פריטים אהובים ונוסטלגיים נשברו תוך כדי ההובלה, ולוקח לכם חודשיים לסדר מחדש את הכלים ואת הבגדים בארונות.

ומה לגבי מוצרי החשמל? חלק מהכבלים שלם לעולם לא תמצאו, הם חלק מפלונטר שאתם אורזים למיון בפנסיה. הנזק הכלכלי, הפגיעה בשגרת החיים שלכם, אובדן ימי העבודה וסופי-השבוע המיותרים שמתבזבזים לכם – כל אלו לא מצדיקים את זה.

הנה כמה כללים, שאולי לא יהפכו אתכם לאורזים מקצועיים, אבל ישפרו משמעותית את אופן האריזה שלכם, ויקלו על מעבר הדירה, שלרוב הוא מתיש ממילא.

הטעות: מתחילים לארוז מאוחר מדי

מעבר דירה הוא אירוע מורכב ומלחיץ, ולעתים גם טעון רגשית. יהיו הרבה בלת"מים בדרך, שלא תיקחו בחשבון. לכן, כשאתם מחשבים את הזמן הדרוש לכם לאריזת כל תכולת הדירה, כדאי להשאיר מקדם ביטחון, כדי לא להגיע ליום המיוחל עם הלשון בחוץ.

מעבר לכך, המשמעות של אי אריזה מסודרת מראש, היא לעתים חצי שנה של חיים "על ארגזים" בדירה החדשה.

מה עושים: כדי להקל על פעולת האריזה כדאי מראש לדאוג לכל ציוד האריזה מראש, ולא להשאיר אותו לרגע האחרון. כלומר, עוד לפני שאתם מתחילים למיין את הציוד, דאגו שיהיה לכם היכן לאחסן את הציוד שבחרתם להשאיר. כך תימנעו מעבודה כפולה ותרגישו שיש התקדמות באריזה כשתראו ארגזים סגורים ומסומנים.

לאיזה ציוד כדאי לדאוג מראש?

להכל. כלומר, ברגע שאתם סוגרים עם חברת הובלה על תאריך, הם יעניקו לכם חבילת מעבר בתשלום מופחת. לכל הפחות כדאי לקנות דרכם את הקרטונים, ובהחלט לא להתפשר על קרטונים משומשים.

הסיבה: אינכם יודעים איזה מוצרים היו שם, ואתם ממש לא רוצים להביא את העש המזון או את עש הבגדים לבית החדש שלכם. החיסכון במקרה הזה ממש לא משתלם. הנזק שיכול להיגרם לציוד שלכם בשל אריזה עם קרטונים שנרטבו, התפרקו או שאינם עמידים מספיק, הרבה יותר גדול.

כדאי שתהיה לכם כמות מספקת של מסקנטייפ (עם אקדח הרבה יותר מהיר ונוח), טושים עבים, פצפצים, ניירות אריזה וניירות גרוסים לצורך אריזת ציוד שביר.

ממש לא כדאי להתקמצן ולהיתקע בדקה ה-90 בלי מלאי מספק של ציוד. מניסיון של אחרים, לרוב הציוד אף-פעם לא מספיק, והנטייה שלנו להעריך את כמות הארגזים שנצטרך מוטית כלפי מטה.

לגבי איכות הציוד: הרי שכדאי מאוד להשקיע במסקנטייפ טוב, כדי שהקרטונים לא יתפרקו. אם אתם מתכננים למלא קרטון מסויים בציוד כבד במיוחד (ספרים, למשל), חשוב שתניחו בתחתית הארכז חתיכת קרטון נוספת שתשפר את היציבות שלו.

מתי להתחיל לארוז?

כמובן שככל שיש לכם יותר ציוד, כך כדאי להתחיל מוקדם יותר, אך באופן כללי כדאי להתחיל לארוז לפחות שבועיים לפני יום המעבר. אם מדובר במעבר של משפחה גדולה, כמובן שגם חודשיים לפני זה זמן טוב להתחיל.

יש מספיק חפצים שאינם בשימוש יומיומי שאתם יכולים להתחיל למיין ולארוז. כדאי לרכז את כל הארגזים בפינה או בחדר בבית שאינו בשימוש, כדי שלא תרגישו שאתם חיים במחסן בתקופה שלפני המעבר.

הטעות: לארוז בצורה לא שיטתית ולהצטער על כך בדירה החדשה

אריזה נכונה בהחלט משפיעה על החיים שלכם בבית החדש. ההמלצה הטובה ביותר היא לארוז על פי חדרים, למספר את הקרטונים של כל חדר בצורה ברורה, ולדאוג שהמובילים יפרקו את הארגזים לפי מספרי החדרים.

גם בתוך כל חדר, כדאי להקפיד על מיון משנה. כלומר, להפריד בין קטגוריות שונות. כך, נוכל לפרוק בקלות רבה יותר, בלי להתרוצץ בין חדרי הבית השונים, ולפרוק את הציוד גם לפי רמת הדחיפות שלנו. למשל, לפרוק תחילה את בגדי העונה הנוכחית.

הרצון לחסוך בכמות הקרטונים, אשר ללא ספק משפיעה על עלות מחיר ההובלה, יכולה לעלות לכם ביוקר. לכן, כדאי להימנע מלהעמיס משקל גדול מדי על ארגז אחד.

ההמלצה היא לארוז עד 20 ק"ג לכל ארגז, כדי למנוע מצב שהוא ייקרע. גם התאמת גודל הארגז למשקל התכולה שלו קריטי. למשל, ספרים, כלי מטבח כבדים ומכשירי חשמל קטנים וכבדים – כדאי לארוז בארגזים קטנים יותר.

דבר נוסף שכדאי להימנע ממנו, הוא אריזה מהירה מדי, שלא באמת תחסוך לכם זמן בהמשך. למשל, אם תדחסו את כל הבגדים המגוהצים שלכם לשקיות ניילון, ולא תעבירו אותם בצורה מסודרת על מתלה, למשל, תצטרכו לשבת לגהץ אותם בדירה החדשה.

אם תחסכו על ניירות אריזה, ותארזו את כל כלי המטבח שלכם בניירות עיתון, אתם אלו שתצטרכו לשבת שעות במטבח ולהדיח את כולם, כדי להסיר את כתמי הדיו מהם.

הטעות: לא להשקיע מספיק באריזת ציוד שביר

נכון, גם אם תארזו אותו על פי כל הכללים, אין לכם ערובה של 100 אחוז שלא יקרה לציוד כלום, אך בהחלט לא כדאי לארוז ציוד שביר ברישול.

מה עושים: פריטים שבירים חשוב לעטוף תחילה, לארוז בחלקו העליון של הארגז (ולא בתחתית שלו). יש להפריד ביניהם עם ניירות אריזה, כדי שהם לא יישברו ולא להשאיר את הארגז ריק, כי אם הם "יתנדנדו" במשאית, הם יישברו.

הם אמורים להיות ארוזים בצפיפות, אך עם הפרדה טובה בין פריט לפריט. אם יש פריטים ששוקלים יותר (צלחות גדולות, למשל) – כדאי להניח אותם בתחתית הארגז, ורק מעל לארוז כוסות דקיקות יותר.

אם אין לכם זמן, סבלנות ומומחיות מתאימה, עשו חישוב כלכלי: האם ישתלם לכם לפחות לשלם על שירותי אריזה רק עבור הארגזים השבירים? התמחור הוא לרוב לפי מספר הארגזים, כך שגם אם תקבלו סיוע מקצועי נקודתי, זה בהחלט יכול להשתלם לכם. כמו כן, אם תסגרו עם חברת הובלה, סביר להניח שתוכלו לקבל גם הצעה אטרקטיבית יותר עבור שירותי אריזה מאותה החברה.

התמחור הגלובאלי, יכול לצאת יותר משתלם, ואף לכלול ציוד אריזה בתעריף נמוך יותר. עבור חברת ההובלה, זו עסקת חבילה משתלמת, ולכן הם חייבים להיות אטרקטיביים יותר מאשר אם תרכשו כל שירות בנפרד, ואת המוצרים בעצמכם.

זכרו שהם רוכשים את המוצרים בסיטונאות, וכוח הקנייה שלהם גדול יותר משלכם. פעמים רבות, הם יוותרו על הרווח מהמוצרים, לטובת סגירת הובלה דרכם. 

בחישוב כולל של הפסד ימי עבודה, או הנזק שיכול להיגרם לציוד יקר בשל אריזה לא מקצועית, לא בטוח שאתם חוסכים כסף אם אתם מתעקשים לארוז אותם בעצמכם.

כמה יעלו שירותי אריזה? למחירון המלא לחצו כאן. 

הטעות: לארוז עם שקיות ניילון כי לא דאגתם למספיק ארגזים

זה קורה לכולם. כשנגמרים הארגזים, ממשיכים לארוז עם שקיות. לרוב, עם אלו שהכי זמינות בבית: שקיות זבל.

גם אם מדובר בשקיות מהסוג החזק והעמיד יותר, הרי שהם בהחלט לא מתאימות להובלת ציוד. מעבר לכך שהן נקרעות, וגורמות למבוכה שכשל בגדי ההלבנה התחתונה שלכם פזורים באמצע רחוב על המדרכה, הן גם לא מאפשרות למובילים לערום אותם אחת על השנייה בתוך המשאית.

מה עושים? כשמדובר בחפצים שבירים (גם אם הם לא מזכוכית, אך בהחלט יכולים להינזק), או בחפצים שיכולים להימעך ולהיהרס, בהחלט כדאי להוביל אותם בארגזים.

אם אתם בכל זאת רוצים להשתמש בשקיות לצורך הפרדה של בגדים, פשוט מאוד השתמשו בשקיות חזקות מספיק, בגודל התואם את הארגזים, והכניסו אותם אל תוך הארגז.

הטעות: להשאיר ארגזים ריקים או לדחוס יותר מדי ציוד

אם תדחסו יותר מדי ציוד לארגז אחד, הרי שהוא לא יסגר כפי שהוא אמור להיסגר ותהיה לו "בטן". ואז, ארגזים אחרים שיהיו עליו במשאית יתנדנדו, יפלו ויהרסו את הציוד שלכם.

זה יכול לגרום לארגזים אחרים להיפתח תוך כדי הובלה, לא לאפשר למובילים לנצל את כל גובה המשאית (כי ייאלצו להניח אותם זה לצד זה במקום זה מעל זה), ולעתים אף לגרום להובלה ביותר מסבב אחד.

יותר זמן, שווה יותר כסף, ואתם אלו שתשלמו תוספת על הובלה שהתארכה. 

מהן תוספות המחיר המפתיעות ביום ההובלה?

למחירון המלא שיעזור לכם להעריך את עלות ההובלה, לחצו כאן. 

מה כדאי לעשות? לא יותר מדי ולא פחות מדי. ברגע שהארגז מתמלא, סגרו אותו והשתמשו בארגז אחר. אם חלק מהארגזים יהיו ריקים, הקפידו למלא אותם בחומר מילוי כלשהו (ניירות גרוסים או אפילו מגבות או סדינים).

מדוע? כי גם ארגז ריק מדי יהרוס את הציוד שלכם. הוא יימעך, יגרום לארגזים שמעליו לקרוס, יגרום לשבר של ציוד עדין יותר, לחלק מהארגזים להיפתח ולציוד שלכם להתפזר במשאית.

הטעות: להעביר את המגירות עם התכולה, מבלי למיין

גם אם נדמה לכם שהמגירות חזקות, יציבות יותר מארגז וישמרו על התכולה שלכם, אתם טועים. בשעת לחץ, המובילים יארזו עבורכם כל מגירה בנפרד עם ניילון נצמד.

גם אם הוא לא יקרע, הרי שהחפצים שבתוך המגירה יטלטלו תוך כדי מעבר. לא נעים לגלות שבשמים, מראות קטנות, גופי תאורה או כל דבר אחר – נשבר, נמעך או נהרס בצורה כלשהי.

לכן, התייחסו לציוד שבתוך כל מגירה, הפרידו אותו, ואם יש בתוכו חפצים שבירים ארזו אותם בדיוק כפי שהייתם אורזים אותם בתוך ארגז.

דאגו למלא את המרווח שנותר בניירות אריזה או בפרטי טקסטיל, ורק אז סגרו את המגירה בניילון. זאת, במידה שאתם לא רוצים להוביל את המגירות כשהן ריקות.

למדריכים נוספים בתחום הובלות ושירותי אריזה, אשר יעזרו לכם לצלוח בקלות רבה יותר את תקופת מעבר הדירה, מוזמנים ללחוץ כאן.

מחירון הובלות

המחירים כוללים מע”מ

הובלת דירה: כל מה שחשוב לדעת

עוברים דירה וזקוקים למוביל? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר לכם מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים מוביל, איך מומלץ להתנהל מולו וכמה תעלה לכם ההובלה.

הובלת פסנתר: כל מה שחשוב לדעת

אם יש לכם פסנתר בבית ואתם צריכים לעבור דירה, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לדירה החדשה שלכם ונעזור לכם להתנהל נכון מול חברת ההובלה.

הובלת משרד: כל מה שחשוב לדעת

עוברים למשרד חדש ונוצץ? הסירו דאגה מלבכם. אנחנו נלווה אתכם צעד צעד, נפרט מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים חברת הובלה, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם ההובלה.

אחסון תכולת דירה: כל מה שצריך לדעת

עושים רילוקיישן וצריכים אחסון תכולה לדירה? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם ונסביר מה חשוב לבדוק לפני שסוגרים עם חברת אחסון, איך מומלץ להתנהל מולה וכמה העבודה תעלה לכם. התשובות לפניכם

לכל התקלות ועבודות

arrow