איך מפנים רהיטים וגרוטאות בהובלה?
עוברים דירה ורוצים להיפטר מרהיטים, ממכשירי חשמל גדולים, ומגרוטאות ישנות שאתם כבר לא צריכים? אם תשאירו אותם סתם כך ברחוב אתם תיחשפו לקנסות גבוהים. אז איך לפנות גרוטאות בצורה חוקית ונכונה? הכל במדריך הבא.
יום ההובלה הוא יום עמוס ולחוץ מכל הבחינו, אבל אם יש דבר אחד שיכול לגרום לכם הקלה מסוימת הוא ההזדמנות לוותר על חפצים ישנים, קרועים, שבורים, או כאלה ששכחתם כבר שהם קיימים.
אולי אתם מרגישים הקלה מסוימת על כך שנפטרתם סוף כל סוף מהארונות הישנים שלכם, מהספה הקרועה, ממיטת המעבר ששכבה במחסן ומהבוסטר שהעלה אבק במקלט. מי שככל הנראה לא תאהב את ערימת הגרוטאות ברחוב היא הרשות המקומית שלכם – וזה יכול לכאוב לכם בכיס.
למה לא להשאיר ציוד ליד הפח?
לכל רשות מקומית יש חוקי עזר שמחייבים את תושבי הרשות, חלק מחוקי העזר הללו מתייחסים לכל הנוגע לסדר הציבורי ולניקיון. חוקי העזר מהווים דרישה שווה לחוק, והעובר עליהם צפוי לקנסות ואף לקנסות כבדים.
מאחר ואין חוק שקובע איזה סוג חפצים יש לפנות בדרך מסודרת מול הרשות המקומית ואיזה סוגי חפצים ניתן להשליך מבלי ליידע איש, כל רשות מקומית בעצם קובעת לעצמה מה מותר ומה אסור.
רוב חוקי העזר העירוניים מתייחסים לתופעת הנחת החפצים גם בחצר הבניין המשותף, במקלט, בגג, בחדר המדרגות, ולא רק ברחוב.
אז לאן לפנות את החפצים?
אחרי שהבנו שבזמן הובלה אי אפשר לזרוק את החפצים הגדולים, כמו ריהוט או גרוטאות כאלה ואחרות, סתם כך, עכשיו ננסה להבין איפה ניתן בכל זאת להניח אותם בצורה חוקית ותקינה.
פינוי גרוטאות על ידי הרשות המקומית מתבצע בימים ובשעות מסוימים. את ימי הפינוי תוכלו למצוא באתר האינטרנט של כל רשות מקומית. בערים גדולות החלוקה היא כזו: תל - אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, רשל"צ.
את הריהוט, הגרוטאות והחפצים הגדולים יש להניח בחזית הבית כך שהם אינם מפריעים לתנועה ושאינם חוסמים את המעבר להולכי רגל.
יש להוציא את הגרוטאות לרחוב רק בימי הפינוי. עיריית תל אביב מאפשרת לתושבים לרכז את הפסולת בימים אחרים בחצר הפרטית.
עוד עניין שכדאי להכיר הוא פינוי קרטונים. רוב הרשויות המקומיות לא מאפשרות פינוי קרטונים לפחי האשפה או לערימות הגזם. אם הקרטונים יש לפנות לאחת הקרטוניות ברחבי הרשות המקומית.
האם צריך להפריד בין סוגי החפצים?
בעת הוצאת הגרוטאות לשטח, יש להפריד בין אותן גרוטאות לבין ערימות הגזם ברחוב. אין להכניס חפצים לתוך שקיות זבל שמיועדות לאיסוף גזם, בטח שלא חפצים חדים ושבירים שעלולים לקרוע את השקית ולפגוע בעובדי הרשות המקומית שמפנים את האשפה.
אם אתם חושבים להיפטר ממכשירי חשמל גדולים כמו מקרר, תנור, מכונת כביסה וכדומה, עליכם לפנות אותם בכוחות עצמכם למחסני המועצה, בהתאם לרשות המקומית בה אתם גרים.
אפשרות נוספת היא לפנות לתאגיד מחזור אלקטרוני, שיפנה את המכשירים בתשלום.
בנוסף, אם אתם מתכוונים לפנות ולהיפטר מתכולה רבה, עליכם לתאם זאת מול הרשות המקומית מראש.
שימו לב, הוצאת תכולה שלא באחד מידי הפינוי של אותה רשות מקומית בה אתם גרים, תגרור קנסות של מאות שקלים.