מציאות רבודה: איך אתם מעדיפים את המקלחון שלכם?
החלטתם להתקין מקלחון בבית, אם מחוסר מקום או רצון לחסוך או דווקא לצד האמבטיה כאפשרות נוספת. מה חשוב לדעת ואיך רוכשים את המקלחון הנכון?
על מנת ליהנות מהמקלחון שנים ארוכות יש להקפיד על שימוש בחומרי גלם מתאימים, התקנה נכונה וכמובן גם תחזוקה מיטבית.
המקלחון יכול להיות פינתי או חזיתי, ישר או מעוקל וכמעט תמיד קצת פחות ממטר על מטר ומשני מטרים גובה. הסטנדרטיים יעלו החל מ-1,300 ש"ח ₪ וההתקנה כ-500 ₪.
זהירות זכוכית
בישראל קיים תו תקן לשימוש בזכוכיות במקלחון וברחבי הבית. לפי התקן על זכוכית המשמשת למקלחון חובה להיות מחוסמת או רבודה. מה זה אומר?
זכוכית מחוסמת - היא זכוכית שעברה תהליך חימום לטמפרטורה גבוהה מאד (700 מעלות צסליוס) ולאחר מכן קירור מהיר.
תהליך זה מחזק את הזכוכית וגם גורם לכך שבעת שבירתה היא מתרסקת לחלקים קטנים במיוחד שמפחיתים מחומרת הפציעה.
זכוכית רבודה - מוכרת גם בשם טריפלקס על שם שלוש השכבות בה.
מדובר בשתי שכבות זכוכית המודבקות כשביניהן יריעה פלסטית, כך גם כשהזכוכית נשברת היא נשארת דבוקה ליריעה ולא מתפזרת. בכל מקרה העובי המקובל לזכוכית של המקלחון הוא 8 מ"מ.
אלמנט נוסף בו יש להתחשב הוא עיצוב הזכוכית. לרוב כדאי להעדיף במקרים אלו זכוכית אטומה שמאפשרת פרטיות אף על פי שזכוכית שקופה עשויה להעניק תחושה מרווחת יותר.
כנף או הזזה
ברוב המקרים זוהי החלטה עיצובית או שאלה של נוחות אבל מקובל שבחדרי אמבטיה קטנים נח יותר להשתמש בפתיחת הזזה שלא תופסת מקום בחלל החדר.
לעומת זאת, פתיחת כנף או פתיחה על ציר נחשבת כאופציה הקלה יותר לניקוי. בנוסף פתיחה כלפי חוץ בטיחותית יותר אם האדם המתקלח נפגע, שכן כך ניתן יהיה לחלצו בקלות.
עוד יש להתחשב בגודל הפתח על מנת שהכניסה והיציאה מהמקלחון יהיו חלקים ולא מסורבלים.
ניקוז: שיפוע או אגנית?
אלמנט נוסף בו יש להתחשב בהתקנת המקלחון הוא ניקוז המים. גם במקרה זה קיימות שתי אפשרויות: שיפוע ואגנית.
יצירת שיפוע שנעשית באופן מקצועי תאפשר המשך ישיר למראה לרצפת חדר האמבטיה ותעשה את עבודת הניקוז ביעילות וכיום זו נחשבת לאפשרות המקובלת והעדיפה יותר.
האגנית לעומת זאת היא מעין כיור על רצפת המקלחון שמונעת מהמים לגלוש אל עבר רצפת החדר. האגנית עלולה לצבור לכלוך וכתמי עובש אך ניתן לנקותה בקלות בשימוש באקונומיקה.