הכל על טיפול במכונות כביסה
מתי חייבים לקרוא לטכנאי מכונות כביסה, ואילו תקלות ניתן לפתור לבד? מה הן התקלות הנפוצות, כמה יעלה לתקן אותן ואיך ניתן לשמור על מכונת הכביסה באופן שימנע תקלות? הכל על תיקון מכונות כביסה.
אין עיתוי טוב לתקלה במכונת הכביסה. במידה ולא הצלחתם לאבחן או לפתור את התקלה בעצמכם, הזמינו טכנאי מכונות כביסה מקצועי.
מתי חייבים לקרוא לטכנאי מכונות כביסה, ואילו תקלות ניתן לפתור לבד? מה הן התקלות הנפוצות, כמה יעלה לתקן אותן ואיך ניתן לשמור על מכונת הכביסה באופן שימנע תקלות?
כל התשובות במדריך הבא.

אריק שירות הוגן למוצרי חשמל
אריק גבאי
הגעה בזמן
מקצועיות
מחיר הוגן
מה חשוב לדעת לפני שמזמינים טכנאי מכונות כביסה?
מתי משתלם לתקן מכונת כביסה ומתי עדיף לרכוש חדשה?
כדאי להשקיע בתיקון מכונת הכביסה כל עוד התיקון לא עולה על 25% ממחירה של מכונה חדשה, אם מדובר במכונה ישנה (מעל שמונה שנים) המתקלקלת תדיר כדאי לשקול רכישת מכונה חדשה.
תקופת האחריות: מומלץ לבדוק אם על המכונה עדיין חלה אחריות היצרן או אם בעת הרכישה עשיתם מנוי על שירות תיקונים או ביטוח בפני תקלות.

לפני שאתם מזמינים טכנאי נסו לבד
בדיקת אספקת החשמל: כשהנורית שבחזית מכונת הכביסה דולקת ניתן לדעת שמגיע אליה חשמל.
במידה והיא אינה דולקת – יש לבדוק שהתקע מחובר לחשמל ושהנתיך (הפקק) בארון החשמל לא קפץ.
חיבור מים: לפני שקוראים לטכנאי יש לוודא שהמכונה מחוברת היטב לברז המים, ושהוא פתוח. אם לא מוזרמים מים לתוך המכונה היא לא תפעל.
נזילת מים: במקרה של נזילה יש לוודא שהיא נובעת ממכונת הכביסה עצמה ולא מאביזרי האינסטלציה המחברים את המכונה לברז או לצינור הניקוז.
במידה וקיימת נזילה מאביזרי האינסטלציה יש לנתק את מכונת הכביסה מהחשמל, לשלוף את הצינורות ולבדוק אם מדובר בבעיה שניתן לפתור בניקוי פשוט או שיש צורך לקרוא לאינסטלטור.
כביסה לא נקייה: אם הכביסה לא יוצאת נקייה ייתכן שהמסנן (הפילטר) שלה סתום או מלוכלך. במקרה זה לא נדרש תיקון, רק ניקוי.
בחוברת ההדרכה של המכונה תמצאו הסבר פשוט כיצד לשלוף את המסנן, לנקות אותו ולהרכיבו בחזרה.
סיבה נוספת לכביסה לא נקייה יכולה להיות שתא אבקת הכביסה סתום או מלוכלך. ניתן לשלוף אותו, לנקות, לוודא את שלמותו ואת החיבור שלו למכונה.
למה חשוב לשים לב אחרי העבודה?
דרשו מהטכנאי אחריות בכתב על התיקונים שעשה. שלושה חודשים הוא פרק הזמן המקובל לאחריות לתיקון. החשבונית צריכה לפרט את הטיפולים שבוצעו, החלקים שהוחלפו ואת המחיר.
תחזוקה נכונה תמנע תקלות חוזרות:
לפני כל מחזור כביסה הקפידו לעבור על כיסי הבגדים ולרוקן אותם. פתקים שנשכחו, מטבעות, מפתחות וכדומה הם הגורמים לחלק גדול מהתקלות במכונת הכביסה.
הקפידו למלא את תוף המכונה בהתאם להוראות היצרן ולא לדחוס לתוכו יתר על המידה. דחיסה תגרום לכביסה להיות פחות נקייה, ובטווח הארוך תגרום נזק לאיטום המכונה.
אין לחרוג מכמות אבקת הכביסה המומלצת. כמות גדולה של אבקה עלולה לגרום לסתימות או נזק לבגדים.
מומלץ לאפשר למכונה "לנוח" בין הפעלה להפעלה, ולא להפעיל אותה מספר פעמים ברצף.
עם סיום עבודת המכונה מומלץ לנגב את טבעת הגומי של הדלת בסמרטוט יבש כדי למנוע התפתחות עובש.
אחת ל-5-4 הפעלות יש לנקות את המסנן (הפילטר) של מכונת הכביסה. בחוברת ההדרכה של המכונה תמצאו הסבר פשוט כיצד לשלוף את המסנן, לנקות אותו ולהרכיבו בחזרה.