הטעויות שהורסות את מכונת הכביסה שלך

מכונות כביסה הן השקעה משמעותית וחלק מכריע בחיי היומיום שלנו. עם זאת, רבים מאיתנו עושים שלא ביודעין טעויות שעלולות לפגוע במכשיר החיוני הזה, ולהוביל לתיקונים או החלפות יקרים. לפניכם הטעויות הנפוצות ביותר שעלולות להרוס את מכונת הכביסה שלך וטיפים כיצד להימנע מהן

עוד במדריך
עומס יתר על המכונה שימוש לא נכון בחומרי ניקוי הזנחת הצורך בניקוי של המכונה עצמה התעלמות מרטט מוגזם הזנחת תחזוקה ותיקונים בחירה בתוכניות לא חסכוניות ואי התאמת עוצמת הסחיטה

כשמדובר במכונת הכביסה שלכם, העצלנות לא משתלמת. דוחסים יותר מדי במטרה להיפטר מהמשימה בהפעלה אחת? טעות. חושבים שהמכונה מנקה לא רק את הבגדים אלא גם את עצמה? עוד טעות.

לפניכם כל הטעויות הנפוצות שעולות לכם ביוקר. לא תמיד התיקון אפשרי, ועם שינוי של הרגלים תדחו את החלפת המכונה בעוד כמה שנים טובות. לא חבל?

עומס יתר על המכונה

העמסת יתר של מכונת הכביסה בבגדים רבים מדי עלולה להפעיל עומס יתר על המנוע, הרצועות שמחזיקות את תוף המכונה ועל ורכיבים נוספים. זאת, בייחוד בשלב פעולת הסחיטה, שבה על התוף להסתובב במהירות ובעוצמה רבה של מאות סיבובים בדקה.

דחיסת כמות גדולה מדי של בגדים, מגבות וסדינים, יכולה בהחלט להוביל לירידה ביעילות של המכונה במהלך ההפעלה, לבלאי מוגבר של חלקי המכונה השונים ולגרום לתקלות, שגם אם הן קטנות בהתחלה, הן בהחלט יכולות להפוך לתקלות גדולות ויקרות מאוד לתיקון.

למעשה, זוהי אחת הטעויות הנפוצות שגורמות לנזק למכונת הכביסה. לכל מכשיר יש את עוצמת הקילוגרמים המקסימלית שהוא יכול לשאת. המגבלה מתייחסת לקילוגרמים בזמן הפעלה. כלומר, כשהבגדים ספוגים במים. ככל שסוג הבד בעל נטייה לספוג כמות גדולה יותר של מים (מגבות, למשל), כך יש להכניס פחות פריטים למכונה כשהם במצב יבש. מוטב להפעיל את המכונה בשתי הפעלות נפרדות וקצרות יחסית, מאשר הפעלה אחת ארוכה (של שעתיים וחצי) כשהתוף מפוצץ בכמות גדולה מדי של כבסים.

טיפ לסיכום: פעל תמיד לפי הנחיות היצרן לגבי גודל עומס. אם אתה לא בטוח, עדיף להשתמש בפחות, מאשר יותר

שימוש לא נכון בחומרי ניקוי

שימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים, או מילוי של התאים בכמות גדולה מדי של חומרי ניקוי, בהחלט עלולה לגרום לסתימות בצנרת המכונה. זה יכול להשפיע לרעה על ביצועי המכונה, לייצר ריחות לא נעימים בשל היווצרות עובש וטחב ולפגוע במכונה לאורך זמן.

לכן, ההמלצה היא לפעול תמיד על פי הנחיות היצרן של מכונת הכביסה, ולהתאים את חומרי הניקוי לתוכנית ההפעלה. למשל, כמות גדולה מדי של חומר ניקוי, עבור הפעלה של ניקוי מהיר (15 דקות), יכולה להרוס לאורך זמן את החיישנים. אלו, אמורים לזהות את כמות חומרי הניקוי שנותרו על הבגדים. בהפעלה קצרה במיוחד, שטיפת הבגדים אמורה להיות מהירה יותר. אם תעמיסו כמות גדולה מדי של חומרי ניקוי, הרי שהמכונה תמשיך לפעול גם אם משך ההפעלה שהוקצב נמוך במיוחד.

טיפ לסיכום: מדוד תמיד את חומר הניקוי שלך לפי הוראות היצרן ושקול להשתמש בחומרי ניקוי בעלי יעילות גבוהה.

הזנחת הצורך בניקוי של המכונה עצמה

אי הקפדה על ניקוי של מכונת הכביסה, עלול לגרום להצטברות של לכלוך, מוך, שאריות סבון ואבנית שסותמת את הצנרת. הצטברות זו עלולה להשפיע על יעילות המכונה, לגרום לריחות לא נעימים ולפגוע ברכיבים פנימיים. לכן, חשוב מאוד להקפיד לנקות בקביעות את התוף (החלק המתכתי הפנימי שמכיל את הבגדים בתוכו), לשלוף את מתקן חומרי הניקוי ולהסיר חומרי ניקוי שהתייבשו ושהפתחים שלהם נסתמו ולנקות תחת מים זורמים את הפילטר (מסנן) שבחלק הקדמי של המכונה, בהתאם להוראות יצרן מכונת הכביסה.

טיפ לסיכום: מדי חודש הפעל את מכונת הכביסה כשהתוף שלה ריק מבגדים. תוכל להוסיף חומץ וסודה לשתייה בתוך התוף ובתוך תאי חומרי הניקוי. בכך, תשמור עליה לאורך זמן.

התעלמות מרטט מוגזם

רעידות מוגזמות במהלך פעולת מכונת הכביסה יכולות בהחלט להיות סימן לכך שהמכונה אינה מאוזנת על משטח מפולס. אם תמשיכו להפעיל את המכונה כשהיא רוטטת, זה בהחלט יכול לגרום לנזק למנוע, לרצועות התוף ולשאר רכיבי המכונה כתוצאה מכך. לכן, אם היא רוטטת, דאגו לאזן אותה. לעתים, לאחר שמזיזים את המכונה ממקומה, לרוב לצורכי ניקוי יסודי, מחזירים אותה למיקום מעט שונה. ואז, גם אם היא הייתה מפולסת בזמן ההתקנה המקורית שלה, הרי שיש צורך לוודא שהיא שוב מפולסת. בתחתית שלה ישנם רגליים שמתברגות פנימה והחוצה, ומאפשרות לכוון אותה מכל 4 הקצוות שלה בתחתית.

הזנחת תחזוקה ותיקונים

התעלמות מתחזוקה שוטפת ואי טיפול בבעיות קלות עלולים לגרום לנזק משמעותי יותר למכונת הכביסה.

מה כדאי לעשות? לוודא שאין נזילות מים מהצנרת, לבדוק את מצב האטמים ולהתייחס לכל רעש חריג בזמן ההפעלה. תיקון התקלות בשלב מוקדם, תמנע מהם להפוך לתקלות גדולות יותר בהמשך.

השארת בגדים רטובים במכונה בקביעות למשך שעות ארוכות, בהחלט תגרום להיווצרות של עובש וטחב. אלו, מצטברים בעיקר בגומיות האיטום של דלת המכונה, גורמים לריחות לא נעימים שמצטברים בסופו של דבר גם בתוך הצנרת הפנימית של המכונה.

טיפ לסיכום: מיד בסיום ההפעלה פתחו מיידית את דלת המכונה והוציאו ממנה את הבגדים לסל כביסה, גם אם אין באפשרותכם לתלות אותם מיידית. השארתם בתא עד לכשיתאפשר לכם לתלות את הכביסה היא רעיון גרוע. בנוסף, הקפידו להשאיר את דלת המכונה פתוחה בקביעות, בין הפעלה להפעלה.

מילאו כיסי באגוזים, במטבעות ובחשבוניות: שוכחים לבדוק כיסים לפני הכביסה? טעות. פריטים קטנים כמו מטבעות, מפתחות או עטים עלולים לגרום לנזק משמעותי אם הם ייתפסו בתוף או במשאבה של המכונה.

טיפ לסיכום: יש לבדוק ולרוקן תמיד את כל הכיסים לפני הפעלת המכונה.

בחירה בתוכניות לא חסכוניות ואי התאמת עוצמת הסחיטה

שימוש בהגדרות שגויות עלול לגרום נזק הן לבגדים שלך והן למכונה שלך. לדוגמה, שימוש במהירות סחיטה גבוהה לפריטים עדינים עלול לפגוע בבד ולהפעיל עומס מיותר על המכונה. הפעלת המכונה על תוכניות ארוכות במיוחד, היא מיותרת ולא רק גורמת לחשבון מים וחשמל גבוהים, אלא גם לבלאי מואץ של מכונת הכביסה. העדיפו תוכניות קצרות יותר ביומיום, אלא אם הבגדים מלוכלכים בצורה חריגה. כמו כן, התאימו את סוג ההפעלה ואת כמות חומרי הניקוי לסוג הבד ולרמת הלכלוך שלהם.

מכונת הכביסה לא סוחטת: כל השלבים בדרך לפתרון

אם פתחתם את מכונת הכביסה וגיליתם שכל הבגדים סחוטים במים, כנראה שהיא לא סוחטת את המים. איך תוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם, איך מתנהלים נכון מול הטכנאי וכמה עולה התיקון? כל התשובות.

נזילה ממכונת הכביסה: כל השלבים בדרך לפיתרון

יש לכם נזילה ממכונת הכביסה? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מכונות כביסה וכמה יעלה לכם התיקון? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

מכונת הכביסה מרעישה: כל השלבים בדרך לפיתרון

נמאס לכם שמכונת הכביסה מרעישה? הגעתם למקום הנכון, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מכונות כביסה וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

מכונת הכביסה לא נדלקת: כל השלבים בדרך לפתרון

מכונת הכביסה שלכם לא נדלקת? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי וכמה יעלה לכם לתקן את התקלה? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow