לא גינון - גיזום
כל עץ ושיח מצריכים טיפול שונה. לפעמים יש לגזום בסוף הקיץ ויש כאלה שעדיף בתחילת החורף. בכל מקרה חשוב לגזום נכון
עונות המעבר הן הזמן המומלץ לבצע גיזום של הצמחיה מסביב לבית, בחצר או בגינה שלכם. הגיזום התקופתי יכול להתבצע פעם או פעמיים בשנה. כך מבטיחים גם שהמראה יהיה אסתטי וגם שהעצים והשיחים לא יצרו מפגעים שונים.
סוף הקיץ הוא זמן טוב לבצע גיזום, גם משום שקל יותר לבצע אותו וגם משום שכך מונעים מפגעים אפשריים לקראת החורף (כמו ענפים רופפים שעלולים להישבר ולגרום נזקים בסערה הבאה).
שימו לב שלא מדובר על גיזום שוטף של שיחים וענפים קטנים, אותו כדאי לבצע בתדירות של אחת לחודש לפחות, אחרת מתקבל מהר מאד יער.
גיזום עצים: כיצד
גיזום עצים ושיחים הוא מסוג הדברים שרוב הגננים יעשו בשבילכם, אבל לא כולם יעשו אותו באותו אופן. ישנם מומחים לגינון אמנותי, שמנצלים את ההזדמנות לעיצוב מרהיב עין; ישנן חברת גינון שמעניקות את הגיזום במסגרת סל השירותים שלהן; ישנם אפילו מקצועני גיזום ו/או כריתת עצים, שעושים רק את זה.
חלק מעבודות הגיזום דורשות מומחיות וגם ציוד, כמו מנוף כאשר מדובר בעצים גבוהים במיוחד או מסור חשמלי כאשר ישנו ענף גדול שאין ברירה אלא לנסר אותו. בקיצור: כל מקרה לגופו, ויש להתאים את בעל המקצוע או העסק שאתם שוכרים למקרה המיוחד לכם.
לא להגזים בגיזום
יש סוגים של עצים שלא כדאי לגזום בסוף הקיץ אלא עדיף לגזום אותם בסתיו או בחורף ממש. זה נכון לעצים נשירים כמו אלון, אלה או צפצפה וכמו רוב עצי הפרי. זה נכון גם למחטיים, עצי מחט, כמו עצי אורן, ארז או אשוח.
ויש מקרים בהם עדיף לא לגזום כלל, או לחשוב טוב בידי מי מפקידים את עבודת הגיזום – כאשר צמיחתו של העץ לא באמת מפריע או מסכנת, אותו או מישהו אחר, עדיף לא לגזום או לפחות להשתדל לא להגזים בגיזום.