בנייה קלה בגינה: כך תבנו מחסן מפאנל מבודד

יש לכם מלא דברים לאחסן והמקום בבית נגמר? מחסן פינתי בגינה הוא הפתרון בשבילכם. בניית מחסן מפאנל מבודד תעניק לכם מקום מוגן מפני מים ותנאי מזג האוויר שיוכל לשמור על כל החפצים שלכם לאורך זמן.

עוד במדריך
מהו פאנל מבודד? מוקצף או משולב עם צמר סלעים: סוגי הפאנלים הקיימים בניית מחסן מפאנל מבודד: תהליך ההתקנה היתרים ואישורים חיוניים: באילו מקרים תצטרכו אותם? בניית מחסן מפאנל מבודד: מה משפיע על המחיר ואיך שומרים עליו לאורך זמן?

הפאנל המבודד משתייך לתחום הבנייה הקלה, אך הוא יכול לשמש כמחסן קבוע או מחסן נייד. הוא איננו מחייב קבלת היתר בנייה מסודר, בהנחה שגודלו לא עולה על 6 מ"ר. 

שימוש בפאנל מבודד במקום בטון, הופך את הבנייה ליעילה וקלה הרבה יותר. אז איך בונים מחסן מפאנל מבודד, כמה זמן יקח לכם לבנות מחסן שכזה ומה ישפיע על המחיר? לפניכם, המדריך. 

מהו פאנל מבודד?

פאנל מבודד משמש תחליף לבנייה בעזרת בטון ומשתייך לבנייה הקלה. הפאנל עשוי משכבות של פח המשלב בתוכו חומרים מבודדים כמו צמר סלעים או קלקר. השילוב של החומרים יוצר פאנל יציב ועמיד לבנייה.

בניגוד לשאר החומרים שמאפיינים את הבנייה הקלה, שכבה אחת של הפאנל המבודד מספיקה כדי לייצר בידוד תרמי טוב נגד קור וחום ובידוד אקוסטי טוב נגד חדירת רעשים מבחוץ. בנוסף, הפאנל עמיד בתנאי מזג אוויר משתנים.

הפאנל מגיע בצורת לוחות אותן ניתן לחתוך בגדלים שונים או בהתאמה אישית לפרויקט שתרצו לבנות. כדי לבנות מחסן לדוגמה, תצטרכו לוחות, פאנלים מאלומיניום עבור החלונות ודלת קלה שתשמש את סגירת המבנה. 

מוקצף או משולב עם צמר סלעים: סוגי הפאנלים הקיימים

סוגי הפאנלים הקיימים בשוק, משתנים בהתאם לסוג חומר הבידוד שקיים בהם וקיימים שלושה סוגים עיקריים:

פאנל פולסיטרון מוקצף: פאנל זה מכיל בתוך שכבת הפח חומר בידוד מסוג פוליסטירון מוקצף, שהוא בעצם סוג של קלקר דחוס. זהו הסוג הנפוץ והמוכר ביותר לבנייה קלה (ושל מחסנים בעיקר) כיוון שיכולת הבידוד שלו טובה מאוד. 

פאנל פוליאוריתן מוקצף: בשונה מהפאנל הקודם, כאן ניתן למצוא שכבת פוליאוריתן מוקצף בין שכבות הפח. הפוליאוריתן עמיד בפני מים והוא מהווה פתרון מעולה לחדרי קירור כיוון שיש לו יכולת בידוד טובה מפני קור. הפוליאוריטן בעל צפיפות גבוהה ומכאן יכולות הבידוד התרמית שלו. 

פאנל צמר סלעים: פאנל זה, מכיל שכבה של סיבים העשויים צמר סלעים. הוא מגיע כבלוק קשיח בעל יכולת בידוד תרמית טובה מאוד אך, התכונה הבולטת שלו היא דווקא הבידוד האקוסטי. הפאנל מתאים לחדרים שבהם תרצו להסוות לחדרי עבודה, חדרי מוזיקה וכד'.. יתרון נוסף, הוא העמידות של הפאנל בפני חומרים דליקים. 

בניית מחסן מפאנל מבודד: תהליך ההתקנה

נתקעתם עם ציוד ואין לכם מקום בבית? הגיע הזמן לבנות מחסן חיצוני שיעזור לכם לאחסן בצורה יעילה את כל הציוד וגם, ישמור עליו לאורך זמן. תחילה, חשוב לשים לב שאת בניית המחסן ניתן לעשות על משטח ישר ויציב בלבד כמו בטון יצוק, עץ או ברזל. הליך ההתקנה ינוע בין יום ל-3 ימים (תלוי בגודל המחסן).

בשלב הראשון, מתכננים: את התכנון תערכו יחד עם קבלן הגבס שיגיע אליכם ויבצע מדידות מקיפות של השטח בו תרצו למקם את המחסן החדש. בזמן הזה, חשוב שתעברו איתו על כל הפרטים הקטנים כמו: כמות המדפים, מחיצות נוספות בתוך המחסן וכל פרט שחשוב שיהיה כתוב כדי שיבוצע בצורה מקצועית. 

בשלב השני, בונים את השלד: אחרי תכנון מסודר של המחסן, הקבלן יגיע אליכם עם כל החומרים הדרושים (בהתאם לתוכנית שתיכננתם יחד). הבנייה תהיה מדוייקת לתוכנית ולכן, לא יהיה מקום לשינויים. שכן, אם תרצו להפוך את המחסן לנייד, תוכלו לבקש מהקבלן שיבנה את הפאנלים על קונסטרוקציה ניידת. 

בשלב השלישי, בונים את המחסן ודואגים לחיתוך הפתחים: אחרי שהשלד מוכן והמשטח עומד, זה הזמן להדביק את לוחות הפאנל שיהפכו את השלד למבנה חזק ויציב. החיבור ייעשה בין כל המסילות והקצוות שבקירות כאשר מסילה אחת תהיה מיועדת לניקוז מי הגשמים. 

לאחר מכן, ימוקמו גם הפתחים המיועדים לחלונות ולדלת הכניסה. אם תחליטו לבנות מחסן ללא חלונות, זה בהחלט אפשרי אך, החלונות חשובים גם לכניסה של אור וגם לאוורור של המחסן מעת לעת. 

בשלב הרביעי, דואגים לקירוי המחסן: כעת, אחרי שהמחסן יציב וקיבל את צורתו השלמה, נותר לבנות את התקרה ולדאוג שהיא חזקה מספיק ועמידה בפני תנאי מזג האוויר המשתנים. בדומה לכל המחסן, גם שטח הגג עשוי מפאנל מבודד שיחוברו צמוד לקירות המחסן.

היתרים ואישורים חיוניים: באילו מקרים תצטרכו אותם?

כאמור, בנייה של מחסן מפאנל מבודד לא תמיד תצריך אתכם בהוצאת היתר בנייה. למעשה, בנייה מחסן מפאנל מבודד נחשבת לסוג של בנייה קלה ולכן, היא פטורה מהיתרי בנייה משנת 2014.

אולם, קבלת הפטור מהיתר הבנייה קשורה לגודלו של המבנה, כך שאם מדובר על מחסן שגודלו לא עולה על 6 מ"ר וגובהו עד 2.05 מטרים, לא תצטרכו היתר בנייה. בהנחה שמדובר על מבנה גדול יותר או כזה שמחובר לתשתיות חשמל ומים, תצטרכו להשיג היתר בנייה עבורו.

בניית מחסן מפאנל מבודד: מה משפיע על המחיר ואיך שומרים עליו לאורך זמן?

בניית מחסן (או חדר עבודה אם תרצו) מפאנל מבודד, היא לא עבודה יקרה במיוחד. לרוב, את רוב הסכום תוציאו על החומרים הדרושים כשההתקנה, תכלול בתוכה את הרכבתם בשטח.

טווח המחירים רחב ומושפע לרוב מגודל המחסן, העבודות הנלוות ומסוג הפאנל שבחרתם. ישנם סוגים שונים של פאנלים, הכוללים חומרי בידוד שונים ולכן, המחיר שלהם שונה.

הבדל נוסף במחיר, ניתן לראות כאשר בוחרים לבנות מחסן גדול יותר מ-6 מ"ר שכולל בתוכו גם חיבורים לתשתיות החשמל והמים (ואז, תהיו חייבים לדאוג גם להיתר בנייה). ואם תחליטו להוסיף לפאנלים גם חיפוי גבס, המחי יתייקר בהתאם. 

לרוב, המחסן לא ידרוש מכם תחזוקה כלל והחומר ממנו הוא בנוי נשמר יציב וחזק לאורך שנים והאחריות שמקובל לתת על מחסן שכזה היא ל-5 שנים. 

הנמכת תקרה למזגן מיני-מרכזי: צעד אחר צעד

צריכים הנמכת תקרה למזגן מיני-מרכזי? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם לאורך כל הדרך. מה עושים לפני שמזמינים קבלן גבס, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה העבודה? כל התשובות לפניכם.

בניית קיר גבס: כל מה שצריך לדעת

צריכים בניית קיר גבס? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל התהליך. מה חשוב לדעת על בניית קיר גבס, איך מתנהלים מול קבלן הגבס וכמה תעלה העבודה? כל התשובות לפניכם.

בניית חדר גבס: כל מה שצריך לדעת

צריכים לבנות חדר גבס? הגעתם למקום הנכון. מה חשוב לדעת על בניית חדר גבס, איך מתנהלים מול קבלן הגבס וכמה תעלה העבודה? כל התשובות לפניכם.

הנמכת תקרה לתאורה: כל מה שצריך לדעת

צריכים הנמכת תקרה לתאורה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל התהליך. אלו סוגים של הנמכת תקרה לתאורה קיימים, איך מתנהלים מול קבלן הגבס וכמה תעלה הנמכת תקרה לתאורה? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow