ההכנות לקראת צביעת דירה
החלטתם לצבוע את הדירה שלכם בכוחות עצמכם ולא להזמין צבעי, עכשיו יש ולבצע את התהליך נכון: לרכוש צבעים, להכין חומרים וציוד, ולהגיע ליום הצביעה מוכנים
יש להיערך נכון ולהבטיח שתבצעו את העבודה במקסימום יעילות ובמינימום השקעה, ועל מנת לבצע כל משימה היטב יש להתחיל כבר בשלב התכנון - והפעם נלמד בפשטות איך עושים את זה.

סוג הצבע
מתי כדאי להשתמש בסיד ומתי באקרילי, איך מבדילים בין השניים ועוד:
אם אתם רוצים לצבוע בלבן תקרות או חדרי שירותים ואמבטיות, הפתרון הזול והמשתלם הוא פוליסיד (צבעי סיד סינתטי).
צבעים אקריליים (כמו סופרקריל) יתנו לכם תוצאות יפות יותר אך כמובן במחיר גבוה יותר. שימוש בצבע אקרילי נפוץ בחדרי השינה ובסלון.
בהתאם לסוג הצבע החדש נקבע אם ואיזו הכנה צריך לעשות. לדוגמא, אם צובעים אקריל על חומר שאיננו אקריל, נדרשת צביעה ביסוד מקשר על כל שטח הצביעה.
את סוג הצבע הקיים ניתן לבדוק באמצעות סמרטוט לח - סיד וסיד סינתטי מורידים צבע בקלות, צבעים אקריליים בקושי ורק אחרי שפשוף נמרץ.
תכנון כמויות צבע וחומרים
צבעי מקצועי יכול לסיים צביעת דירה בעבודה רצופה של שעות או יום - בהתאם לגודל שלה.
אתם אינכם צבעים מקצועיים, לכן הניחו שתצליחו לצבוע חדר או שניים בכל "סאשן". בכל אופן, בחומרים ובציועד הדרושים כדאי להצטייד מראש, בבת אחת. כך תשלמו פחות.
איך מחשבים עלויות צבע? בסך-הכל העסק די פשוט: סופרים את הבלטות שצמודות לקירות, מתרגמים למטרים, ומכפילים בגובה התקרה.
אם רוצים להיות ממש מדויקים צריך לחסר את שטח הדלתות והחלונות, אבל בכל מקרה כדאי לקנות מעט יותר צבע ליתר ביטחון (צבע מנוסה יסתפק ב-5 עד 10 אחוז יותר, לכם כדאי 15-20 אחוז).
קנו את הצבע במיכלים הגדולים שהרבה יותר משתלמים. השתמשו בחישוב גם כדי לקבוע כמה "בונדרול" (יסוד מקשר) אתם צריכים.
אם אתם לא צריכים לכסות הכל, ומצב הקירות סביר, לא תצטרכו יותר מקופסא קטנה.

מה המצב?
רגע לפני שמתחילים את הצביעה עצמה יש לבדוק את מצב הקיר והתיקונים המתבקשים. אם ישנה שכבת צבע רופפת יש לקלף ולגרד אותה וכן להסיר מסמרים ודיבלים.
בכל אופן, אם המצב לא גרוע, תוכלו לבצע הערכה סבירה פחות או יותר בעין. אתם לא חייבים להשקיע בשפכטל אמריקאי - יש היום הרבה חומרי סתימת קירות טובים וקלים לעבודה ולא יקרים.
איזה ציוד תצטרכו
כדאי לקנות לפחות שתי ידיות שפכטל (בינונית וגדולה) ולפחות שלוש מברשות (גדולה, בינונית, קטנה).
אם אתם רוצים לעבוד קצת פחות קשה, לכו על רולרים אבל מהסוג האיכותי. מברשות רגילות מאפשרות להגיע לתוצאות חלקות יותר, אבל במעט יותר מאמץ.
בחרתם במברשות? תשקיעו ותשמרו עליהן. מברשות מאיכות נמוכה שמשירות שיערות הן הסיוט הכי גדול של הצביעה.
הצטיידו בדליים גדולים או מגשי צבע נוחים (לרולרים), בכלים לערבוב חומרי סתימה ובנייר זכוכית להחלקת הקירות.
כדאי להכין מבעוד מועד כמה סמרטוטים או בגדים ישנים וערימת עיתונים על מנת לכסות את הרצפה, כמה גלילי סלוטייפ ונייר-דבק לצביעה ישמשו אתכם לשמור על משקופי הדלתות והחלונות וכמובן סדינים לכיסוי הרהיטים במהלך העבודה.