איך נפטרים מעש המזון?

פתחתם אריזה של פסטה ונתקלתם בפרפר זעיר בצבע חום-אפרפר? במדריך הבא נסביר מה זה עש המזון, האם אפשר להיפטר לבד מעש המזון, איך מתנהלים מול מדביר מקצועי והאם יש אחריות על הדברת עש המזון?

עוד במדריך
מה זה עש המזון? האם אפשר להיפטר לבד מעש המזון? איך מתנהלים מול המדביר?

המפגש עם עש המזון במטבח הוא תמיד קצת טראומטי, אפילו מגעיל: אתם פותחים אריזה של פסטה או קמח ומתגלה מולכם פרפר זעיר שמנסה להתעופף. ועכשיו אתם תוהים אם החברים שלו השתלטו על יתר האזור. מה עושים?

במדריך הבא נסביר מה זה עש המזון, האם אפשר להיפטר לבד מעש המזון, איך מתנהלים מול מדביר מקצועי והאם יש אחריות על הדברת עש המזון?

מה זה עש המזון?

עש המזון (נקרא גם עשנור הקמח או עש הקמח ההודי) הוא פרפר זעיר בגודל 8-10 מ"מ, צבעו חום-אפרפר והוא נמשך למקורות מזון, בעיקר באזור המטבח והמזווה.

הוא ניזון ממגוון גדול של מוצרים ממקור צמחי כמו דגן, לחם, פסטה, תבלינים, אורז, פירות יבשים, אגוזים וכן פולי קפה וקקאו, שוקולד, עוגיות, קמח ועוד.

הזחלים הצעירים של עש המזון מסוגלים גם להידחק לחורים קטנים בשקיות מזון וכלי פלסטיק שאינם סגורים הרמטית. העש הבוגר דומה לפרפר וניתן לזהות אותו יחסית בקלות, המזון הנגוע יהיה לרוב מכוסה בקורים דקים שהזחלים טווים לקראת ההתגלמות. בכל מקרה, העש אינו מסוכן לבני האדם ואינו יכול להעביר מחלות.

האם אפשר להיפטר לבד מעש המזון?

ברגע שאתם מזהים את עש המזון רק באריזה אחת או שתיים, זרקו את המאכלים הנגועים ונקו את המשטחים עם מטלית לחה וחומר ניקוי בסיסי. תקוו שתפסתם את זה בזמן ומדובר בבעיה נקודתית בלבד שלא תשוב.

אופציה נוספת להיפטרות מעש המזון היא הנחת מלכודות פרומון בארונות המטבח, מעין לוח דביק שמפיץ ריח אשר מושך את העש ולוכד אותו. את המלכודות הללו ניתן לרכוש בכל חנות לתחזוקת הבית.

טיפ חשוב: כדי למנוע את חדירת העש למטבח, אחסנו אריזות מזון פתוחות בקופסאות אטומות או בכלי זכוכית והכניסו את הקטניות, הקמחים והתבלינים למקרר.

איך מתנהלים מול המדביר?

ודאו שהמדביר מורשה – לפני שסוגרים עם המדביר, ודאו שהוא מחזיק ברישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה. אלו הפרטים שצריכים להופיע בתעודה:

1. שם המדביר בצירוף תמונה

2. מספר רישיון

3. מספר תעודת זהות

4. תוקף

הכינו את המטבח להדברה - לפני שהמדביר מגיע לבית לבצע ריסוס או להניח מלכודות פרומון במטבח, פנו את כל המזווה וארונות המטבח מאוכל יבש, זרקו אריזות נגועות ופתוחות ונקו את המשטחים בחומר ניקוי.

האם צריך לצאת מהבית בזמן ההדברה?

יציאה מהבית בזמן הדברת עש המזון רלוונטית רק במקרה שהמדביר משתמש בריסוס ולא מסתפק בהנחת מלכודות פרומון. במצב כזה, צריך לצאת מהבית לשעה-שעתיים.

אם יש בבית פעוטות, מומלץ להוציא אותם לשמונה שעות לפחות כך שהריסוס יתנדף. חיית מחמד עדיף להוציא מהבית ל-24 שעות.

האם המדביר נותן אחריות על ההדברה?

על הדברת עש המזון לא מקובל לתת אחריות בגלל שמדובר בטיפול נקודתי. העש חודר למטבח ולמזווה דרך אוכל שנרכש בסופר או בעקבות אי-שמירה על הניקיון בארונות, לכן המדביר אינו יכול לקחת על כך אחריות.

מחירון הדברה

המחירים כוללים מע”מ

הדברת יתושים: כל השלבים בדרך לפתרון

הקיץ הגיע ואיתו היתושים המציקים, מה אפשר לעשות? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים לפני שמזמינים מדביר, איך מכינים את החצר להדברה וכמה זה יעלה לכם? התשובות לפניכם.

הדברת ג'וקים: כל מה שחשוב לדעת

אם הג'וקים הגיעו לביקור אצלכם, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד כל הדרך אל הפתרון. אנחנו רוצים שהקיץ שלכם יהי נקי מג'וקים, מה חשוב לדעת לפני שמזמינים מדביר וכמה זה עולה? התשובות לפניכם.

הדברת פשפש המיטה: כל מה שצריך לדעת

סובלים מעקיצות פשפש המיטה? אין ספק שמדובר בתופעה מציקה ומטרידה ולכן אנחנו רוצים ללוות אתכם בכל שלב עד לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים מדביר וכמה תעלה לכם ההדברה? כל התשובות.

הדברת פרעושים: כל מה שחשוב לדעת

יש לכם פרעושים בבית? אנחנו בטוחים שמדובר במטרד לא נעים ולכן חשוב לנו ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. מה חשוב לבדוק עם המדביר לפני שמזמינים, איך מכינים את הבית להדברה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

איך ניתן להיפטר מעש המזון לבד?
במקרה שאתם מזהים את עש המזון בארונות המטבח, זרקו מיד את כל המאכלים הנגועים ונקו את המשטחים עם מטלית לחה וחומר ניקוי סטנדרטי. ברוב המקרים מדובר בבעיה נקודתית שאפשר לפתור. אם ישנו חשש שעש המזון התפשט לאזורים נוספים במטבח, ניתן להניח מלכודות פרומון שמפיצות ריח ומושכות את העש. 
האם יש אחריות על הדברת עש המזון?
הדברת עש המזון נחשבת לטיפול נקודתי עליו המדביר לא נותן לרוב אחריות. זה כך מפני שהמדביר לא יכול לקחת אחריות שהעש לא ישוב ממקורות אחרים כמו מצרכים שנרכשים בסופר או משימוש לא נכון ואי-הקפדה על אטימת וסגירת אריזות המזון בסביבת המטבח.