הדוד לא מחמם את המים? כך תפעלו

הדוד לא מחמם את המים? מה הם הגורמים לתקלה, מה כדאי לעשות ואיך תתנהלו נכון מול טכנאי הדוודים? ריכזנו לכם את כל התשובות.

עוד במדריך
למה הדוד לא מחמם את המים בקיץ? הדלקתם את הדוד ואין מים חמים? כמה סיבות. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דוודים? איך טכנאי דוודים אמין ומקצועי יתקן את התקלה? איך תתנהלו נכון מול טכנאי הדוודים? מה עשוי לייקר את המחיר של העבודה? איך נוכל לתחזק ולשמר את אורך חיי הדוד?

הדלקתם את הדוד ועדיין אין לכם מספיק מים חמים? מדובר על תקלה נפוצה שיכולה לקרות גם בקיץ וגם בחורף ויש לזה מספר סיבות.

במדריך הבא, ריכזנו לכם את הגורמים השונים לתקלות ואת כל מה שאתם חייבים לדעת לפני שאתם מזמינים טכנאי דוודים מוסמך.

למה הדוד לא מחמם את המים בקיץ?

קיימים מספר גורמים המשפיעים על פעולת חימום המים בדוד השמש שלכם. בעונת הקיץ או בימים חמים אנו מסתמכים על קרני השמש. ולכן, במידה ולא הדלקתם את הדוד ועדיין אין לכם מים חמים, אלו הסיבות:

קולטים לא נקיים: הקולטים שמחוברים לדוד הם האחראיים לחימום המים. הקולטים חשופים לאוויר הפתוח ועלולים לצבור אבק. במידה ויהיו מאובקים מאד, הם יהפכו לפחות אפקטיביים ולא יצליחו לחמם את המים כמו שצריך.

הצטברות אבנית בקולטים: במים הישראלים קיימת כמות גדולה של אבנית ולכן, עם הזמן היא מצטברת בקולטים ועלולה לגרום לסתימה. במצב כזה, הקולטים לא יחממו כראוי את המים.

סדק או קרע בצינור שבין הדוד לקולט: המים החמים בדוד מועברים דרך צינור פלסטיק שחור. עם הזמן, הצינור צובר בלאי ועלול להיסדק, להיקרע או להיסתם מהצטברות אבנית. במקרה כזה, המים שעוברים בצינור לא יהיו חמים מספיק וייתכן ויהיה צורך בהחלפת הצינור.

.

הדלקתם את הדוד ואין מים חמים? כמה סיבות.

בחורף, או בימים פחות חמים תצטרכו להדליק את הדוד וכאן, נכנסת לפעולה המערכת החשמלית שבתוך הדוד שאחראית לחמם את המים. המערכת החשמלית היא הפלאנג' (האוגן) שעליו מותקנים גוף החימום, התרמוסטט והמאיץ:

גוף החימום – אחראי על חימום המים בדוד על ידי המרת האנרגיה החשמלית לחום.

גוף חימום מקולקל: אחת התקלות הנפוצות ביותר בדוד שמש שלא מחמם את המים, היא תקלה בגוף החימום. במידה והצטברה אבנית על גבי גוף החימום, הוא לא יחמם את המים מספיק וייתכן ויהיה צורך בהחלפתו ע"י טכנאי דוודים מקצועי.

התרמוסטט - תפקידו למדוד את טמפרטורת המים בדוד. על התרמוסטט להיות מכוון לטמפרטורה מסוימת (לרוב, 65 מעלות). וכאשר המים שבדוד יגיעו לטמפרטורה שנקבעה מראש, הוא יורה לגוף החימום להפסיק לחמם את המים.

תרמוסטט מקולקל: תקלה לא נפוצה, אך אפשרית. במידה והתרמוסטט התקלקל, הוא לא יזהה את טמפרטורת המים ולכן, לא יכניס את גוף החימום לפעולה. תרמוסטט תקול עלול לעצור את פעולת חימום המים לפני הזמן או לגרום למים להתחמם יתר על המידה, מה שיוביל לפיצוץ הדוד.  

מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דוודים?

לפני שתזמינו טכנאי דודי שמש מוסמך ובהנחה ומדובר על ימי הקיץ, נסו לבדוק בעצמכם את קולטי השמש. זאת במידה ויש לכם גישה נוחה ובטוחה לגג. קחו דלי מים, סבון ומגב בעזרתם נסו לנקות את הקולטים משכבת האבק המכסה אותם וייתכן וגורמת לכך שהמים לא מתחממים דיו. במידה וניקיון הקולטים לא עזר, תצטרכו להזמין טכנאי דוודים מקצועי.

איך טכנאי דוודים אמין ומקצועי יתקן את התקלה?

יבדוק את גוף החימום: הטכנאי יצטרך לבדוק אם קיים זרם חשמלי בגוף החימום. לשם כך, הוא ישתמש במד התנגדות שיוכל לסייע לו לבדוק את רמת הזרם החשמלי. עם עליית הטכנאי לגג, ולאחר שניתק את החשמל בדירה ואת המפסק בלוח החשמל הוא ירוקן את המים בדוד אם צריך להחליף את גוף החימום. שימו לב שבמידה ומדובר על דוד חדש יחסית (בן שנה)  אפשר להחליף רק את גוף החימום.

 יבדוק את התרמוסטט: תרמוסטט שמכוון לטמפרטורה נמוכה מידי או מקולקל, לא מכניס לפעולה את גוף החימום, מה שיוביל לכך שהמים יישארו קרים ולא יתחממו. במקרה כזה, ייתכן ויהיה צורך בהחלפתו.

יחליף פלאנג': טרם החלפת הפלאנג' הטכנאי ינקה ביסודיות את האבנית שהצטברה בתחתית הדוד. ניקוי האבנית הוא חלק חשוב ומהווה בסיס חשוב לפני התקנת פלאנג' חדש. חשוב לשים לב, כי הפלאנג' החדש לא יגיע עם תרמוסטט ולכן, בעת החלפת הפלאנג' יש לרכוש בנפרד את התרמוסטט.
במידה ומדובר על דוד ישן (מעל 3 שנים), מומלץ להחליף את הפלאנג' כולו.

איך תתנהלו נכון מול טכנאי הדוודים?

בקשו לראות את הרכיב שהוחלף: אל תחששו לבקש מהטכנאי לראות את מצב החלק הישן שהוחלף בדוד שלכם.  אנו מצפים מטכנאי דוודים אמין ומקצועי שיחשוף אתכם לחלק שגרם לתקלה בדוד. לדוגמה, הטכנאי הליף את גוף החימום? דרשו ממנו לראות את גוף החימום הישן.

עלות העבודה: טכנאי הדוודים לא יוכל להגיד לכם טרם הגעתו את עלות העבודה (תחילה עליו לאבחן את התקלה ולהתאים לה את התיקון) ולכן, כדי לבחון את עלויות העבודות בתחום תוכלו להיכנס למחירון המקצוענים באתר.  אם אם זיהיתם פער במחיר, בדקו מול בעל המקצוע מה הגורם לכך. בנוסף, וודאו כי הצעת המחיר של בעל המקצוע כוללת מע"מ.

אחריות: לרוב, על החלפת פלאנג' והרכיב עצמו תקבלו אחריות שנעה בין 3 חודשים לשנה. אחריות נוספת אותה חשוב לקחת בחשבון היא על רכיביו הפלאנג' (גוף חימום, מאיץ). במידה ויוחלפו בנפרד, האחריות עליהם תהיה שנה.

דרשו את החשבונית בכתב: בחשבונית, יופיע לכם כל המידע הרלוונטי לכם החל מסוג התקלה שאותרה, עלות העבודה והאחריות.

מה עשוי לייקר את המחיר של העבודה?

הגישה אל הגג: אם הגג שלכם הוא גג רעפים או שהדרך אליו מסובכת להגעה ודורשת טיפוס במעבר צר, עלות העבודה תתייקר בשיעור של עד 20%.

סוג הדוד: במידה ויש לכם דוד של כרומגן, תהיו ערוכים לתשלום גבוה יותר. דוד מסוג כרומגן נחשב לדוד באיכות גבוהה יותר וגם החלפים שלו, יקרים יותר.

מועד הביקור של טכנאי הדוודים: במידה והזמנתם את טכנאי הדוודים בשעות הלילה, בשבת או בחג, עבודתו צפויה להתייקר פי שתיים או אפילו יותר.

איך נוכל לתחזק ולשמר את אורך חיי הדוד?

אימוץ פעולות תחזוקה נכונות בדוד השמש יסייעו במניעת תקלות עתידיות ובהארכת חיי דוד השמש.
הקפידו לבדוק אחת לתקופה שהקולטים נקיים מאבק, או אם יש נזילה מסביב לדוד. תחזוקה נכונה של הדוד תגרום לו להיות תקין ויעיל לאורך זמן.

טיפ: כדי לעכב ככל שניתן את הצטברותה של האבנית על גבי גוף החימום, אנו ממליצים להתקין מסנן אבנית.

מחירון דודי שמש

המחירים כוללים מע”מ

התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת

צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.

דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון

דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.

נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון

נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.

הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת

דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

באילו מקרים מומלץ להחליף את הפלאנג'?
החלפת הפלאנג' תבוצע במקרים בהם הדוד לא מחמם את המים. אך, חשוב להבדיל בין דוד חדש לבין דוד ישן. במקרים בהם מדובר על דוד חדש יחסית (בן שנה) ניתן להסתפק בהחלפת גוף החימום בלבד. במידה ומדובר על דוד ישן (מעל 3 שנים) אנו ממליצים לבצע החלפה של כל הפלאנג' כדי להבטיח המשך פעילות תקינה של הדוד. 
האם מומלץ להתקין מסנן אבנית?
מומלץ להתקין מסנן אבנית כיוון ולא נוכל למנוע לחלוטין את הצטברות האבנית על גבי גוף החימום אבל בעזרת המסנן נוכל שכן לעכב אותה. המים הישראלים מלאים באבנית ועם הזמן, היא מצטברת על גבי גוף החימום בדוד וגורמת לסתימות ולקושי בחימום המים.