המדריך לבחירת דלתות פנים לבית
עולם דלתות הפנים מציע מגוון רחב של עיצובים, צבעים, עיטורים ואלמנטים דקורטיביים חדשים. הבעיה: לעתים רוכשים דלת רק על סמך העיצוב, מבלי לדעת מה באמת יש בתוכה, עד כמה היא איכותית ועמידה לאורך זמן. מה חשוב לברר לפני שמקבלים החלטה? לפניכם במדריך
דלתות הפנים הן מזמן כבר לא רק אמצעי חציצה בין חלל בית אחד למשנהו. כיום הן משמשות כאלמנט עיצובי ודקורטיבי בבית. האופציות העיצוביות הן רבות מספור, אך העיצוב לא אמור להיות השיקול היחידי שלכם.
במדריך זה נפרט מהו ההבדל בין סוגי הדלתות השונים, אילו סוגים יהיו עמידים יותר לאקלים הישראלי, נסביר כיצד מתקין דלתות מקצועי אמור לבצע את ההתקנה ומה כוללת אחריות היצרן ואחריות ההתקנה.

מהם הסוגים של דלתות הפנים?
בגדול, דלתות הפנים מתחלקות לשני סוגים עיקריים: דלתות פתיחה ודלתות הזזה.
הפונקציה המרכזית שיש לקחת בחשבון בשלב בחירת הדלת היא סוג החדר וייעוד הדלת. דלת הפתיחה הסטנדרטית היא ברירת המחדל, וככל הנראה תותקן ברוב החדרים בביתכם.
דלת ההזזה מתאימה לחללים קטנים: חדרי רחצה, חדרי שירותים וחדרי ארונות.
אגב, שימוש נוסף שהולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות לדלת ההזזה, היא בחדר הילדים – מה שהופך את פתיחת הדלת לפשוטה יותר עבור הילדים שכן הם לא צריכים להגיע לידית גבוהה. בנוסף, היא נחשבת לבטיחותית יותר.
ועדיין, בכדי להגן על אצבעות ילדיכם, יש להתקין מעצור לדלת ההזזה כך שהיא לא תיפתח עד הסוף. את הנעילה ניתן להתקין בחלקה העליון של הדלת – כך שהילדים לא יוכלו לשחרר אותה.
בניגוד להתקנות שהיו נהוגות בעבר, ניתן להתקין את דלת הפנים עם מערכת כיס כך שהדלת תיפתח אל תוך הקיר. מראה זה אסתטי יותר, ומאפשר חלל פנוי לניצול הקיר באזור הדלת. בחדרים קטנים במיוחד (בעיקר בדירות קבלן), זהו שיקול משמעותי שכן בשטח זה ניתן למקם מיטה, ארון, מדפים או שולחן.
מהן האפשרויות לעיצוב הדלתות?
כשאתם נכנסים לבית חדש מקבלן, שתי המילים אותן אתם צפויים לשמוע עשרות פעמים הן: 'סטנדרט' ו'שדרוג. אז מה עומד מאחורי המילים הללו בכל הנוגע לדלתות הפנים שלכם?
דלת פנים סטנדרטית משמע דלת חלקה בצבע אחיד, ללא תוספות עיצוביות, ללא חלונות או צוהר, עם ידיות פשוטות, וללא פסי אלומיניום.
מדובר בדלתות זולות יחסית, דלתות אותן הקבלן יציע לכם כברירת המחדל ללא תוספת תשלום.
שדרוג דלת הפנים הסטנדרטית, זו פחות או יותר המילה המכובסת לקניית דלת חדשה. המבחר הוא רחב, וכל ספקית דלתות גדולה מציעה אין ספור אלמנטים עיצוביים ופרקטיים לשרוג הדלת.
בין השדרוגים האפשריים תוכלו למצוא צוהר קטן מעל לידית כך שתוכלו לדעת אם השירותים תפוסים, פסי אלומניות מעוצבים, חלונות בגדלים שונים ועוד.
קחו בשבון ששרדרוג הדלתות (כאמור, קנייה של דלתות חדשות), תעלה לכם לא מעט כסף, כך שאם הבית אליו אתם נכנסים עתיד לשמש אותכם לשנים ספורות בלבד, שקלו פעמיים אם לרכוש אותן או להסתפק בדלתות הסטנדרטיות.

מה חשוב לדעת לגבי שדרוג דלתות?
דלתות הפנים מחולקות לשלושה סוגי חיפויים: פורמייקה, צביעה בתנור ומיקס – קולור. חיפוי הפרומייקה הוא הפופולארי והנפוץ ביותר.
מדובר בחיפוי למינציה שנחשב לאיכותי מאוד, מגיע במגוון צבעים, וקל מאוד לניקוי.
דלתות בעלות ציפוי פורמייקה עמידות מאוד, וכמעט ולא דורשות תחזוקה למעט שימון צירים מפעם לפעם. בזכות עמידותו, חיפוי הפורמייקה מתאים מאוד לחדרי האמבטיה והשירותים.
צביעה בתנור היא שיטת חיפוי יקרה יותר, אך היא מאפשרת גמישות גדולה יותר בבחירת גוון צבע הדלת. גם מבחינת רמת הגימור, צביעה בתנור מהווה את רמת הגימור הגבוהה ביותר לדלת.
מיקס – קולור משמע שילוב של חיפוי פורמייקה במשקופים, וחיפוי צבע בתנור לדלת עצמה.
בשיטה זו ניתן ליהנות מצביעה בתנור לדלת עצמה, שזה האלמנט שבולט ביותר, ויחד עם זאת לשלב פסי אלומיניום, פאנלים, חריצים בדלת ועוד.
כמובן שכך תוכלו לחסוך בעלויות הדלת ביחס לצביעת הדלת והמשקופים בתנור.
במה יש להתחשב כשבוחרים דלת פנים?
צבע הדלת - כמובן שאחד המרכיבים המרכזיים, אם לא המרכזי שביניהם, הוא עיצוב הדלת ושילובה בעיצוב הבית.
רוב דלתות הפנים בארץ נמכרות בצבעי לבן או שמנת. רוב רוכשי דלתות הפנים מעדיפים עיצוב נקי וניטרלי שישתלב עם קירות הבית ועם הריצוף.
איטום ובידוד – בניגוד לעבר, יכולת האיטום והבידוד של דלתות השתפרו מאוד.
הדלת עצמה מלאה בשבבי עץ שמבודדים בצורה טובה, ופסי גומי על המשקופים והדלת גורמים יוצרים שכבת איטום יעילה.
עמידות – מאחר ושיטת הספונג`ה בארץ כוללת במקרים רבים שימוש בהרבה מאוד מים, יצרניות הדלתות בארץ מתאימות את הדלתות כך שלא יתנפחו מהמים.
הן מייצרות את הדלתות בשיטת W.P.C, בניגוד ליצרניות דלתות מחו"ל.

כך מתקין דלתות יבצע את ההתקנה
מתקין הדלתות יקבע את משקופי הדלת לקירות ויתקין את הדלת, אך הוא לא יכין עבורכם את הקיר להתקנה.
הדבר מהותי במיוחד כשמדובר בדלת הזזה שאמורה להיכנס לכיס בקיר, דבר לו תצטרכו לדאוג בעצמכם מראש.
במידה וקירות המשקוף רקובים ומתפוררים, מתקין הדלתות לא יוכל לסייע, ותצטרכו להזמין קבלן שיפוצים שיתקן את הקיר לפני ההתקנה.
לכן, חשוב מאוד לשים לב למצב הקירות, והיסגר על תכנית חלוקת הבית ועל סוג הדלתות אותן אתם רוצים להתקין בכל חדר וחדר עוד בזמן השיפוץ.
מה כוללת אחריות על התקנת דלת פנים?
אחריות על דלתות פנים מחולקת לאחריות יצרן ואחריות על ההתקנה עצמה.
אחריות יצרן נוגעת לגוף הדלת ולמשקוף, ומתייחסת ברוב המקרים להתנפחות העץ, התקלפות הצבע, תקלות בידית, וכשלים ברכיבי נוספים של הדלת שלא נובעים כתוצאה מההתקנה עצמה.
אחריות יצרן על דלתות פנים נעה בין שנה לשבע שנים, כשהחברות הישראליות נחשבות לאמינות, ודלתותיהן כאמור עמידות יותר לבית הישראלי מאשר דלתות שמיוצרות בחו"ל.
בדיוק בשביל זה קיימת אחריות על ההתקנה. דלת שלא יושבת במקום, משפשפת ברצפה, מגרדת את המשקוף, או דלת שזזה מציריה, קשורה לעבודת ההתקנה עצמה.
אחריות על התקנת דלת ממתקין הדלתות ניתנת בדרך כלל למשך שנה.