מערכת השקיה: המדריך המלא

הגינה שבחצר היא אחד ממקומות האירוח והישיבה האהובים ביותר. וכדי שהיא תהיה אהובה, צריך לטפח ולדאוג לה, בעיקר בעונות החמות. את העזרה והפיקוח על השקיית הגינה והשמירה עליה תוכלו לקבל ממערכת ההשקיה.

עוד במדריך
מהי מערכת השקיה לגינה? מערכת השקיה אוטומטית ממה מורכבת מערכת ההשקיה? למה חשוב לתכנן נכון את מערכת ההשקיה? אילו תוספות חשוב לקחת בחשבון?

טיפוח הגינה דורש מאיתנו אחריות וזמני השקיה מדויקיים. ובשביל שנוכל לעמוד במשימה ונצליח ליהנות מגינה יפה ופורחת, נוכל להיעזר במערכת ההשקיה שתעשה בשבילנו את כל העבודה. 

מערכת ההשקיה יודעת לזהות את סוג ההשקיה, כמות המים הנדרשת ודרכה ניתן לקבוע זמני השקיה קבועים. ממה מורכבת מערכת ההשקיה, למה חשוב לתכנן אותה נכון ואילו תוספות כדאי לקחת בחשבון? כל התשובות. 

מהי מערכת השקיה לגינה?

על מנת שהגינה תהיה מטופחת ויפה, בדיוק כמו שאנחנו מדמיינים אותה, נצטרך להשקות ולהתמיד בטיפוח שלה. בדיוק בשביל זה, קיימת מערכת ההשקיה (רגילה או אוטומטית) שיודעת לקחת אליה את העבודה ולעשות אותה בשבילנו.

מערכת ההשקיה היא מערכת שמזרימה את המים לתוך צינורות שמבצעים את פעולת ההשקיה בגינה כולה. צינורות ההשקיה, נמצאים מתחת לאדמה ומהם יוצאות ממטרות או טפטפות. מערכת זו, מזכירה מאד את מערכת הלב והעורקים שלנו - הלב שלה (המחשב) מחליט כמה מים להזרים לכל חלק ולכל צמח והצינורות (העורקים) הם הפועלים בשטח ומזרימים את המים לגינה.

מערכת השקיה אוטומטית

מערכת השקיה אוטומטית, היא המערכת היעילה ביותר שניתן להתקין בגינות השונות. מערכת זו, מופעלת בצורה חשמלית ומחשבת בתוכה (על ידי מחשב חכם) את תדירות ההשקיה, זמני ההשקיה ואפילו את כמות המים המתאימה לכל סוג של צמח או עץ שנמצאים בגינה. 

בעוד שבהשקיה ידנית, נצטרך לתזמן את הפעולה בעצמנו (ולפעמים נשכח) המערכת תהיה מתוכנתת לזמנים קבועים ותעזור לגינה להישאר יפה ומטופחת. את המערכת ניתן לתזמן גם לעונת החורף (בהן כמות ההשקיה יורדת) וגם לעונת הקיץ (בה נצטרך לעיתים להשקות גם פעמיים ביום).

ממה מורכבת מערכת ההשקיה?

השיבר הראשי: הוא הברז המרכזי של המערכת והוא זה שמאפשר לסגור את זרימת המים במקרים של פיצוץ בצנרת או בימים גשומים בהם תדירות ההשקיה יורדת בצורה משמעותית. 

מחשב השקיה: את מחשב ההשקיה, ניתן להתקין במסגרת מערכת השקיה אוטומטית. המחשב, מתכנת את זמני ההשקיה באופן מדויק ומצליח להתאים עבור כל צמח את כמות המים ותדירות ההשקיה המתאימה לו. 

ברזים חשמליים: בעזרת הברזים החשמליים, מתפקד מחשב ההשקיה. הברזים נסגרים ונפתחים ואחראיים על הזרמת המים אל הגינה במועדים שנקבעו. 

וסת לחץ: בעזרת וסת הלחץ, ניתן לשלוט על מערכת ההשקיה ולתת לה לעבוד ללא לחץ מים גדול מידי שעלול לסכן אותה ולפגום בה. 

פילטר: תפקידו של הפילטר דומה כמעט בכלל המערכות והוא אחראי על סינון האבנית והלכלוכים שעלולים לחדור לתוך מערכת ההשקיה ולחסום אותה. חשוב להחליף פילטר אחת לשנה, על מנת למנוע אפשרות של חסימה וסתימות במערכת כולה.

למה חשוב לתכנן נכון את מערכת ההשקיה?

כאשר מתקינים מערכת השקיה, קיימת אפשרות לכמת את הברזים הדרושים להשקית הגינה ולהתאים את כמויות המים לסוג הצמחים הקיימים לנו. 

דשא: כל מי שיש לו דשא בגינה יודע שהוא זקוק לכמות מים גבוה יחסית שמגיעים אליו בלחץ מים קצת יותר גבוה משאר הגינה. ולכן, הוא דורש ברז נפרד בתוך מערכת ההשקיה. 

עצים: בדומה לדשא, גם העצים ידרשו כמות מים גדולה יותר והם צריכים גם ברז נפרד. שיטת ההשקיה של העצים תהיה שונה במקצת כיוון ובהתחלה, העצים הצעירים ידרשו כמות מים קטנה יותר ובהמשך, ככל שיגדלו, ידרשו עוד ועוד מים וטיפוח. 

צמחייה קלה ופרחים: עבור צמחייה קלה ופרחים, נצטרך כמות מים בינונית, כאשר חשוב ליצור הפרדה בין הצמחייה ששתלנו בגינה לבין הצמחייה ששתלנו בעציצים. צמחיית העציצים בשונה מהאדמה, יודעת לספוח את המים מהאדנית ולכן, ההשקיה מחזיקה יותר.

אילו תוספות חשוב לקחת בחשבון?

מעבר למרכיבים הבסיסייים שקיימים בכל מערכת השקיה, ישנן תוספות שחשוב לשים עליהם דגש כדי להבטיח את יעילותה. לדוגמה, מתזים שיכולים להזרים כמויות מים גדולות יותר מהטפטפות. הסיבה לשימוש במתזים תהיה בעיקר כאשר צריך להשקות גינה עם דשא או גינה עם עצים גדולים ופורחים.  הטפטפות, הן המוליכות את זרם המים באיטיות ובבטיחות לכל שאר הצמחים בגינה. את הטפטפות מניחים סביב השיחים השונים, הפרחים והאדניות כדי שקצב ההשקיה יהיה אחיד ונכון עבור כל אחד ואחד מהאלמנטים השונים. הטפטוף האיטי של המים נותן לצמח את כמות המים הנכונה לו ועוזר בחיסכון במים לאורך זמן. 

השמש והצל, הם אלמנטים חשובים מאד בזמן תכנון מערכת ההשקיה כיוון והם אלו שיקבעו כמה מים יצליחו להישאר באדמה וכמה הם יתאדו. בעוד שמקום מוצל ידרוש כמות מים נמוכה, מקומות שמשיים יותר ידרשו לעיתים גם השקיה נוספת על מנת לשמור על כמות מים מספקת לאורך כל היום. אלמנט חשוב נוסף לתכנון נכון של המערכת הוא סוג האדמה, כאשר אדמת חמרה היא האדמה הטובה ביותר לשתילה וגידול ואילו אדמה שחורה או שיש עליה תערובת גן, תדרוש פחות השקיה ולכן, חשוב יהיה לתכן נכון את זמני ההשקיה במערכת.

מחירון גינון

המחירים כוללים מע”מ

תחזוקה שוטפת לגינה: כל מה שצריך לדעת

צריכים תחזוקה שוטפת לגינה? אין בעיה, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. מה כוללת תחזוקה שוטפת לגינה, איך מתנהלים מול הגנן וכמה תעלה תחזוקה שוטפת לגינה? התשובות לפניכם.

התקנת דשא סינטטי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין דשא סינטטי? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. איך בוחרים דשא סינטטי, איך מתנהלים מול הגנן וכמה יעלה לכם להתקין דשא סינטטי? כל התשובות בפנים.

הקמת גינה בבית פרטי או דירת גן: שלב אחר שלב

רוצים להקים גינה בבית פרטי או דירת גן? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים גנן, איך מתנהלים מולו ומה המחיר של הקמת גינה בבית פרטי או דירת גן? כל התשובות לפניכם.

שתילת דשא מוכן: כל מה שחשוב לדעת

צריכים שתילת דשא מוכן? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. איך בוחרים דשא מוכן, איך מתנהלים מול הגנן וכמה עולה שתילת דשא מוכן? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow