חדש ישן: כל הטיפים לחידוש הספה הישנה

ריפוד חדש לספות מהווה פתרון מעולה לספות הישנות שלנו. לא תמיד הרצון לחדש צריך לעלות לנו הרבה כסף ולכלול רכישה של ריהוט חדש ובדיוק בשביל זה, ריכזנו לכם את כל הטיפים לקבלת ספה ישנה חדשה. 

עוד במדריך
טבעיים, סינתטיים ומעור: סוגי הבדים המתאימים לריפוד מחדש ריפוד מחדש - הלכה למעשה ריפוד כפול וכתמים: הבדיקות שחשוב לערוך אחרי העבודה תחזוקה נדרשת: כך תשמרו על הספה שלכם לאורך זמן  ריפוד הספה מחדש: כמה זה עולה?

עיצוב חדש בבית, צביעת קיר מרכזי בסלון או אפילו רצון להחליף את הצבע של הספה, הם בהחלט סיבות טובות לחדש את הריהוט הקיים לנו. 

ההשקעה שתידרש לכם בחידוש הספה הקיימת אולי תהיה גדולה יותר מרכישה של ספה חדשה, אבל תמיד שווה לנסות ולשמר את הספה האהובה עליכם. כל מה שצריך לדעת על ריפוד וחידוש הספה, במדריך הבא.

טבעיים, סינתטיים ומעור: סוגי הבדים המתאימים לריפוד מחדש

בחירה בחידוש הספה ובריפוד מחדש, כוללת בתוכה מספר דגשים חשובים. הראשון, הוא בחירת הבד שחייב להיות מותאם לעיצוב החדש ונוח עבורכם. במסגרת ריפוד ספה מחדש, תוכלו לבחור בבדים טבעיים כמו פשתן וכותנה שיהיו נעימים למגע ויעניקו לספה מראה קליל. 

החסרונות של הבדים הטבעיים יבואו לידי ביטוי בבלאי גבוה ובעמידות נמוכה לנוזלים וכתמים. כך, שאם החלטתם ללכת על מראה טבעי, קחו בחשבון גם את התחזוקה והניקיון. 

האפשרות המוכרת והמומלצת יותר היא בחירה בבדים סינתטיים כמו דמוי עור או זמש (עור הפוך). בדים אלו, חזקים ועמידים הרבה יותר מהבדים הטבעיים וניתן לנקות אותם בקלות (באמצעות מטלית לחה בלבד). 

לבסוף, הבד שיתן את התוצאה הטובה והאסתטית ביותר, יהיה העור. הוא איכותי ובעל עמידות וחוזק ונשמר לאורך זמן. העור קל מאוד לניקוי ודורש תחזוקה מינימלית.

בדומה לבדים האחרים, גם לעור חסרונות שבאים לידי ביטוי במחירו היקר ובהיותו בד אטום שאחרי ישיבה ממושכת, גורם לתחושת הזעה ודביקות. בנוסף, העור חשוף לשריטות ונזקים שקשה מאוד לתקן אותם.

ריפוד מחדש - הלכה למעשה

תהליך חידוש הספה וריפודה מחדש הוא תהליך שמתבצע על ידי רפד מקצועי. התהליך נעשה בשלבים מסודרים במקום מסודר או בבית שלכם, תלוי ברפד וביכולות שלו.

בשלב הראשון, הרפד מנתק את הבד העליון שעוטף את הספה ולאחר מכן, יבדוק את חלקיה הפנימיים של הספה. כלומר, תהליך הריפוד מחדש לא מכיל רק את החלפת צבע הספה והבד שמסביבה אלא מעמיק ובודק גם את הקפיצים, את הספוג ואת המושבים. 

בשלב השני, ורק אחרי שהשלים הרפד את הבדיקה הפנימית (ותיקן את החלקים התקולים), ימשיך לריפוד החלק החיצוני (זה שעוטף את הספה). בחלק הזה, הספה תקבל את המראה החדש שלה תוך מדידות מדויקות של הבד החדש ותפירתו אל הספה.

ריפוד כפול וכתמים: הבדיקות שחשוב לערוך אחרי העבודה

כאמור, חידוש רהיטים וריפוד ספה מחדש הם תהליכים שחייבים להיעשות על ידי רפד מקצועי וכדי לבדוק שהעבודה שנעשתה עבור הרהיטים שלהם היא מקצועית וטובה, אלה הן הבדיקות קטנות (והחשובות) שכדאי שתעשו:

ריפוד כפול: אם הרפד שאליו פניתם הוא רפד פחות מקצועי, תוכלו לראות את זה בעבודה שלו די בקלות. איך? באמצעות ריפוד כפול. בשיטה זו, הרפד תופר את הבד החדש שבחרתם ישירות אל הבד הישן ובעצם יוצר שכבת בד נוספת מבלי שהוא בדק את תקינות הספה ואת חלקיה הפנימיים שמתחת לריפוד הישן. אם לאורך הזמן תזהו כתמים וסימנים שהיו לכם בספה הקודמת, תבינו שהם עברו מהשכבה התחתונה לשכבה העליונה.

חוטים רופפים ותפירה לא אחידה: בדיקה נוספת שתעזור לכם לגלות את טיב העבודה, היא סריקה של הספה כולה ושל התפרים והחוטים שנתפרו עליה. הסימנים לעבודה לא מקצועית יבואו לידי ביטוי בריפוד מלוכלך (בחלקים מסוימים או בשטחים גדולים), בתפרים רופפים, כיווצים שונים בבד (שמורים על תפירה לא איכותית) וחוטים רופפים שלא נגזרו בסיום התפירה.

תחזוקה נדרשת: כך תשמרו על הספה שלכם לאורך זמן 

גם אם מדובר על ספה ישנה שתרצו לשמר או על ספה שחזרה לא מזמן מחידוש, חשוב שתשמרו על תחזוקה שוטפת שתאריך את ימי השימוש שלכם ברהיטים ותמנע מכם לרכוש חדשים. 

תחילה, הקפידו על ניקיון הספות וכלל הרהיטים בעלי הריפוד שיש לכם. את הניקיון, חשוב לעשות עם חומרים מתאימים (שייבחרו על פי סוג הבד של הרהיט) ותוך שימוש בכלים מתאימים. לדוגמה, בעת ניקוי של ספות עור, מומלץ להשתמש במטלית לחה ורכה ולא במברשת או סקוץ' שעלולים לשרוט את הבד ולהרוס אותו.

במידה שהספה החדשה שלכם רופדה בבד טבעי, בחרו בחומרי ניקוי עדינים שלא מסירים צבע או שעלולים לפגוע במרקם הבד ולגרום לו לשינוי צבע. לעיתים, שימוש בחומרי ניקוי חזקים מידי יעשו את הפעולה ההפוכה ובמקום לנקות את הספה, ישאירו עליה כתמים גדולים. 

הקפידו לשמור על הספה נקייה מחפצים שונים. כלומר, אל תתפו להניח עליה בדים, כביסה כבדה או ציוד שעלול להכביד ולגרום לה לשנות את צורתה. בנוסף, הקפידו לאכול בפינת האוכל ולא על הספה שעלולה לצבור לכלוך, כתמים ופירורים שיהיה לכם קשה להיפטר מהם בהמשך. 

ריפוד הספה מחדש: כמה זה עולה?

תהליכי חידוש הספות והריהיטים וריפוד מחדש בפרט, הם תהליכים שהמחיר הסופי שלהם יורכב מסוג הספה, סוג הבד החדש, כמות התיקונים שיידרשו בזמן החידוש, משך העבודה ומורכבותה. 

חידוש של ספת עור יהיה תהליך יקר יותר מחידוש ספת בד ואילו כורסת ישיבה תתומחר אחרת מספה דו- מושבית. כאמור, טווח המחירים הוא רחב ומגוון, אולם יש מחירים בסיסיים שיכולים לשמש אתכם בהצעות המחיר השונות שתקבלו:

חידוש וריפוד מחדש של כורסת בד ינוע בין 750 ל-2,500 שקל. חידוש של ספת בד דו-מושבית לדוגמה, ינוע בין 2,000 ל-4,000 ש"ח. במקרים שבהם תחליטו לחדש ולרפד מחדש את ספות מבד עור, המחירים יהיו יקרים יותר ינועו בין 1,700 ל-3,500 שקל עבור כורסה בודדת ובין 3,000 ל-6,000 שקל עבור ספת עור דו-מושבית. 

מחירון רפדים

המחירים כוללים מע”מ

החלפת ריפוד לרהיטים: כל מה שצריך לדעת

רוצים להחליף ריפוד לרהיטים? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. אלו סוגי ריפוד קיימים, איך מתנהלים מול הרפד לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה החלפת ריפוד לרהיטים? כל התשובות בפנים.

תיקוני ריפוד לרהיטים: כל מה שצריך לדעת

צריכים תיקוני ריפוד לרהיטים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. מתי צריך תיקוני ריפוד לרהיטים, איך מתנהלים מול רפד מקצועי לפני וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.

תיקון שטיח סינתטי: כל השלבים עד לפתרון

צריכים תיקון שטיח סינתטי? אנחנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לדעת על תיקון שטיח סינתטי, איך מתנהלים מול מתקן שטיחים וכמה עולה העבודה? כל התשובות בפנים.

תיקון שטיח עבודת יד: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים תיקון שטיח עבודת יד? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה חשוב לדעת על תיקון שטיח עבודת יד, איך מתנהלים מול מתקן השטיחים וכמה התיקון עולה? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow