המדריך המלא לייבוש רטיבות תת-רצפתית

גיליתם רטיבות מעל לפאנלים בבית? סביר להניח שאתם סובלים מרטיבות תת-רצפתית. במדריך הבא נסביר מה זה רטיבות תת-רצפתית, מה הגורמים לרטיבות תת-רצפתית ואיך מאתרים ומייבשים אותה?

עוד במדריך
מה זו רטיבות תת-רצפתית? מה הסימנים לרטיבות תת-רצפתית? מה הגורמים לרטיבות תת-רצפתית? איך מאתרים את הגורם לרטיבות? איך מייבשים רטיבות תת-רצפתית? האם ניתן לגור בבית בזמן ייבוש הרטיבות?

זה מאוד לא נעים לגלות שהקירות שלכם מתחילים להתפורר, לפתח עובש ופטריות. במידה והרטיבות מתמקדת מעל לפאנלים של הקירות, סביר להניח שאתם סובלים מרטיבות תת-רצפתית.

במדריך הבא נסביר מה זה רטיבות תת-רצפתית, מה הגורמים לרטיבות תת-רצפתית ואיך מאתרים ומייבשים אותה?

מה זו רטיבות תת-רצפתית?

רטיבות תת-רצפתית היא מצב בו ישנם מים כלואים מתחת לריצוף. מכיוון שהמים לא יכולים להתאדות מתחת לריצוף, הם מוצאים את דרכם אל תוך הטיח של הקיר, מטפסים על הקירות וגורמים להיווצרות עובש ופטריות.

התופעה הזו נקראת רטיבות קפילרית, מים שמוצאים את דרכם במעלה הקיר, בניגוד להיגיון הפשוט בו אנו מצפים מהמים לחפש את המקום הנמוך ביותר.

מה הסימנים לרטיבות תת-רצפתית?

כתמי רטיבות ולחות מעל לפאנלים – כשיש רטיבות מתחת לרצפה, המים מחפשים את דרכם לתוך הטיח והקיר. במצב כזה, המים יחדרו לקיר, יתחילו לעלות לכיוון הפאנלים וימשיכו כלפי מעלה. במצב כזה, תוכלו לראות כתמי רטיבות, עובש והתפוררות של הטיח.

עובש ופטריות – לא תמיד תוכלו לראות את הרטיבות באופן ברור, אך עובש ופטריות תמיד יעידו על התפתחות של רטיבות באזור בו הם נמצאים. בנוסף לכתמי העובש, ייתכן ותראו צמיחה של מין חומר פרוותי מעל לפאנלים.

מרצפות עכורות – אם המרצפות שלכם החלו לפתח מראה עכור בשוליים שלהן, סביר להניח שיש רטיבות תת-רצפתית.

מרצפות רועדות – אם אריח מסוים מתחיל לרעוד כשאתם דורכים עליו, סביר להניח שיש לכם רטיבות תת-רצפתית.

במידה ומדובר באריחים שהודבקו על רצפה מסוימת, הדבר מאבד מהחוזק שלו והאריח מתחיל להתנתק מהתשתית. במידה ומדובר באריחים שרוצפו מאפס, סביר מאוד להניח שתשתית החול עליה הם יושבים לחה מאוד.

תקלות חשמל – בהרבה בתים צנרת החשמל עוברת מתחת למרצפות של הבית. במידה ויש לכם נפילות תכופות של החשמל בבית, ייתכן שהדבר נובע מהמגע הישיר עם המים. בכל מקרה, עליכם להזמין חשמלאי מוסמך בדחיפות.

מה הגורמים לרטיבות תת-רצפתית?

נזילה מצנרת המים שמתחת למרצפות – מאחורי קירות הבית והרצפה של הבית שלכם קיימים צינורות הולכת מי השתייה. במידה ויש נזילה באחד מהצינורות הללו, תצטבר שלולית גדולה מתחת לריצוף.

מכיוון שהמים לא יכולים להתאדות מתחת לריצוף, הם עושים דרכם אל תוך הטיח, נספגים בו ומטפסים על הקירות (רטיבות קפילרית).

זה רלוונטי במיוחד לבתים בהם צנרת המים ישנה ועשויה מברזל. מדובר בצנרת מלאה באבנית שלחץ המים פשוט גורם לה לפרוץ סדקים בצנרת. במצב כזה, אתם תראו סימני רטיבות מעל לפנאלים של הקירות. הרטיבות הזו תגרום אט-אט להתפוררות הטיח ונזק למשקופים.

סתימה בצנרת הביוב – סתימה בצנרת הניקוז של הביוב יכולה לגרום לעליית הביוב בבית. כשיש סתימה בביוב, מכונת הכביסה או מדיח הכלים שלכם יגרמו להצפה ברגע שהם ינסו לרוקן את המים החוצה.

הבעיה היא שברוב המקרים אתם פשוט לא תבחינו בהצפה הזו, עד שהיא לא תהיה חמורה וקיצונית. לדוגמא במטבח שלכם, סביר להניח שיש נקודת ביוב המוסתרת מתחת לארונות המטבח. ברגע שתהיה הצפה אתם לא תוכלו להבחין בה, אלא אם כן המים נמצאים שם כבר המון זמן.

במצב כזה, גם מי הביוב יחפשו את דרכם לטיח ויעלו במעלה הקירות ומעל לפאנלים. להבדיל מהמים הנקיים שזורמים בצנרת האינסטלציה שלכם, במקרה הזה המים יהיו חומים ומעופשים, תוכלו לראות את הגוונים הללו גם על הקיר שלכם.

נזילה ממערכת חימום תת-רצפתית – מערכת חימום תת-רצפתית פועלת באמצעות צנרת מים חמים. במקרה של נזילה בצנרת המים, המים יצטברו מתחת לריצוף וכמו במקרים הקודמים שציינו, יעשו את דרכם אל הטיח שלכם.

כשל באיטום חדר האמבטיה – במידה וחדר האמבטיה שלכם לא אטום כמו שצריך או כשיש בעיות עם הרובה והסיליקון בנקודות חיבור של מים ואריחים, המים האלה יחדרו מתחת למרצפות וימצאו את דרכם לתוך הקירות.

כשל באיטום הקיר החיצוני של הבית – במידה ויש כשלים באיטום החיצוני של הבית, כמו סדקים למשל, המים יתאספו על רצפת הבטון ויגרמו לרטיבות תת-רצפתית.

איך מאתרים את הגורם לרטיבות?

על מנת לאתר את הרטיבות, תצטרכו להזמין בעל מקצוע המתמחה בתחום שיש לו את הציוד הנדרש לאיתור נזילות.

את הגורם לרטיבות יש לאתר באמצעות מצלמה תרמית, שמסוגלת לאתר את מקור הרטיבות באמצעות הפרשי טמפרטורה.

יש להיעזר גם בחיישני לחות, על מנת לבדוק איפה נמצא מקור הרטיבות ואיזה אזור סובל מרטיבות מאסיבית יותר.

לאחר שמאתרים את המקור לרטיבות ולפני שממהרים להזמין בעל מקצוע שייבש אותה, יש לתקן את התקלה הגורמת לרטיבות.

אין טעם לייבש את הרטיבות התת-רצפתית אם יש כשלים באיטום או כשלי אינסטלציה. אם יש בעיית אינסטלציה, הזמינו אינסטלטור. אם יש כשלים באיטום, הזמינו קבלן איטום.

איך מייבשים רטיבות תת-רצפתית?

קיימות שתי שיטות נפוצות לייבוש רטיבות תת-רצפתית. בשיטה הראשונה, בעל המקצוע יחרוץ את הרובה באורך של חצי מטר לכל היותר, בחדרים שגודלם עד 15 מטר רבוע. לאחר מכן, בעל המקצוע ידביק אביזר מודולרי שבאמצעותו הוא ישאב את המים.

בשיטה השנייה, בעל המקצוע יזרים אוויר חם ויצור ואקום שישאב את המים. השיטה הזו נפוצה בעיקר בבניינים חדשים בהם הריצוף יושב על תשתית של חצץ גרוס ועשוי להימשך בין שבוע לשבועיים.

האם ניתן לגור בבית בזמן ייבוש הרטיבות?

בהחלט ניתן להמשיך לגור בבית במהלך ייבוש הרטיבות, ובעל המקצוע פשוט ייבש חדר אחר. זה קצת פחות נוח, אך אולי זו האפשרות המועדפת מאשר לעבור דירה.

אולם, במידה ואתם משפחה עם ילדים, מומלץ מאוד להתפנות מהבית לתקופת הייבוש ולבצע את המהלך בבת אחת.

חשוב לציין – לעיתים יצטרך בעל המקצוע לפרק מספר מרצפות על מנת שתהיה לו גישה נוחה לעבודה.

ניתן לבחור את המיקום של המרצפות הללו, כך שאם זה כבר קורה, בחרו אריחים שמוסתרים מאחורי הסלון או כל רהיט גדול אחר.

כמו כן, במידה ויש לכם רטיבות מתחת לפרקט, מומלץ להחליף ולהתקין פרקט חדש. 

ייבוש רטיבות מתחת לריצוף: כל השלבים עד לפתרון

צריכים ייבוש רטיבות מתחת לריצוף? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה חשוב לדעת על ייבוש רטיבות מתחת לריצוף, איך מתנהלים מול קבלן לייבוש תת-רצפתי וכמה זה יעלה? כל התשובות לפניכם.

הסרת עובש במקלחת: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם עובש במקלחת? אין ספק שמדובר בבעיה מטרידה. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך: מה עושים לפני שמזמינים מומחה להסרת עובש, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

האם אפשר להישאר בבית בזמן ייבוש תת-רצפתי?
ייבוש תת-רצפתי לא מחייב יציאה מהבית בתקופת העבודה, שנמשכת לרוב בין שבוע לשבועיים. זאת בזכות הפעולה היעילה, השקטה והנקייה של מכונת הייבוש, כאשר אין צורך בשבירת ריצוף לטובת העבודה. יתרון נוסף של המיכשור המתקדם: אופציה להכניס את המכונה למצב של השהיה בלילה. 
מהם הגורמים לרטיבות תת-רצפתית?
הגורמים לרטיבות תת-רצפתית הם רבים ויכולים להגיע מכמה מערכות בבית. הסיבה העיקרית לרטיבות כזו היא נזילה מצנרת המים מתחת למרצפות וגם בקירות. גורמים נוספים לרטיבות הם סתימה בצנרת הביוב שמובילה להצפה, נזילה ממערכת חימום תת-רצפתית, וכשלים באיטום חדר האמבטיה ובקיר החיצוני של הדירה.