קצר בדוד: המדריך המלא לתפעול ואיתור תקלות

דוד השמש הוא אחד ממכשירי החשמל החשובים ביותר בבית. לחזור הביתה לאחר יום עבודה ארוך ולגלות שהדוד מקצר זו חוויה לא הכי נעימה. מדריך הבא פרסנו עבורכם את כל האופציות האפשריות להתרחשות קצר בדוד, על מנת שתוכלו לקבל לפחות חצי מושג על התיקון שלהן לפני שאתם מזמינים טכנאי.

עוד במדריך
הדוד מקצר מספר דקות לאחר הדלקתו הדוד מקצר כשלוחצים על מתג ההפעלה הדוד מקצר כשיורד גשם הדוד מקצר רק לפעמים מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש?

להדליק את הדוד ביום חורף קר ולגלות שהוא מקצר זו לא חווייה נעימה במיוחד. החדשות הפחות טובות הן שברוב המקרים תצרכו להזמין טכנאי דוודים מקצועי שיטפל בבעיה.

החדשות הטובות יותר הן שבאמצעות המדריך הבא, תוכלו לזהות את התקלות ולקבל אומדן מסויים לגבי התיקון שלהן.

במדריך הבא פרסנו עבורכם את כל האופציות האפשריות להתרחשות קצר בדוד. בחרו אחת מהן, צברו ידע על התקלה והזמינו בעל מקצוע כשיש לכם לפחות חצי מושג לגבי התיקון. בהצלחה!

הדוד מקצר מספר דקות לאחר הדלקתו

תרמוסטט - תרמוסטט יכול להתקלקל כתוצאה משימוש רב בדוד, או שפשוט הוא באיכות נמוכה. לאור העובדה שהוא נמצא מחוץ לדוד, הוא יכול להיפגע גם מגורמים חיצוניים.

במידה ואתם מדליקים את הדוד, המים מתחממים והדוד מקצר לאחר מספר דקות, סביר להניח שיש בעיה עם התרמוסטט.

תפקידו של התרמוסטט בדוד הוא להיכנס לפעולה כשהמים מגיעים לטמפרטורה המבוקשת (בדרך כלל 65-70 מעלות) ולהורות לגוף החימום להפסיק לחמם את המים. במידה והתרמוסטט מקולקל, דוד החימום יעבוד ללא הפסקה, עד שהוא יתעייף ויקצר.

גוף חימום - סיבה נוספת לקצר המתרחש מספר דקות לאחר ההפעלה, היא הצטברות אבנית על גוף החימום. המים בארץ הם מים קשים המלאים באבנית.

אבנית זו מצטברת במים ועוטפת את גוף החימום. כתוצאה מכך, גוף החימום מאבד את המגע הישיר עם המים ומתקשה לחמם אותם, עד שהוא מתעייף ומקצר.

נזילה - יתכן מאד שיש נזילה בקרבת הדוד. נזילה כזו יכולה להתרחש כתוצאה מאטימה לא מקצועית של הפלאנג' לדוד, או שהדוד פשוט ישן ובלוי.

במידה והמים נוזלים על חוטי החשמל שמסביב לדוד, הם עלולים לגרום לקצר, שבדרך כלל מתרחש מספר דקות לאחר שמדליקים את הדוד.

מה עושים:

במידה והתקלה בתרמוסטט, מדובר בעבודה יחסית פשוטה, מכיוון שאין צורך לפתוח את הדוד על מנת להחליף אותו.

גם במידה והתקלה בגוף החימום, מדובר בעבודה לא מורכבת. ראשית, נציין שבמידה וגוף החימום מקולקל ואם כבר גם ככה פותחים את הדוד, אנו ממליצים לכם להחליף את כל הפלאנג', שזו בעצם התושבת שכוללת את גוף החימום, התרמוסטט והמאיץ. כך, בנוסף לגוף החימום החדש ובהבדל מזערי במחיר, תוכלו ליהנות מתרמוסטט ומאיצים חדשים.

במידה ומדובר בנזילה, פה העניינים מתחילים קצת להסתבך. לא תמיד ניתן לאתר את הנזילה וגם אם מאתרים, לא תמיד ניתן לתקן אותה. במידה והנזילה נובעת מהפלאנג' עצמו, ניתן פשוט להחליף את הפלאנג'.

במקרים בהם הברגים של הפלאנג' חלודים וכבר לא ניתן לפתוח אותם, או שגוף הדוד עצמו חלוד, זה סימן טוב לכך שהדוד ישן ויש להחליפו.

הדוד מקצר כשלוחצים על מתג ההפעלה

תרמוסטט – במידה ואתם מדליקים את הדוד והקצר מתרחש מיד, יתכן ושיש בעיה עם התרמוסטט.

תפקידו של התרמוסטט בדוד הוא להיכנס לפעולה כשהמים מגיעים לטמפרטורה המבוקשת (בדרך כלל 65-70 מעלות) ולהורות לגוף החימום להפסיק לחמם את המים. במידה והתרמוסטט מקולקל, דוד החימום יעבוד ללא הפסקה, עד שהוא יתעייף ויקצר.

גוף חימום במידה והדוד מקצר מיד עם הפעלתו, יתכן וגוף החימום פשוט שרוף כתוצאה מהמאמץ הרב שהוא השקיע על מנת לחמם את המים.

תקלה במפסק – אם גוף החימום והתרמוסטט תקינים, יתכן שיש בעיה עם מפסק ההדלקה של הדוד. בכל מקרה, מדובר בתקלה לא נפוצה ורוב הסיכויים שהתקלה תהיה ברכיבים הפנימיים של הדוד.

בכל מקרה, במידה והקצר מתרחש מיד על הדלקת הדוד, הדבר מעיד על תקלה שכבר קיימת באחד הרכיבים הפנימיים שלו, ולא על רכיב "עייף" שעומד להתקלקל.

מה עושים:

במידה והתקלה בתרמוסטט, מדובר בעבודה יחסית פשוטה, מכיוון שאין צורך לפתוח את הדוד על מנת להחליף אותו.

במידה והתקלה בגוף החימום, מדובר בעבודה לא מורכבת. ראשית, נציין שבמידה וגוף החימום מקולקל ואם כבר גם ככה פותחים את הדוד, אנו ממליצים לכם להחליף את כל הפלאנג', שזו בעצם התושבת שכוללת את גוף החימום, התרמוסטט והמאיץ. כך, בנוסף לגוף החימום החדש ובהבדל מזערי במחיר, תוכלו ליהנות מתרמוסטט ומאיצים חדשים.

במידה והתקלה במפסק ההדלקה של הדוד, טכנאי הדוודים יוכל להחליף אותו בחדש. אם אתם כבר מחליפים את המפסק, אנו מליצים לכם להתקין מפסק עם טיימר, שיאפשר לכם לתכנן מראש מתי אתם רוצים להדליק את הדוד. לא רק שזה יחסוך לכם בחשמל, זה גם יאריך את חיי הדוד.

הדוד מקצר כשיורד גשם

חיווט לא תקין - במידה ודוד השמש שלכם מקצר רק כשיורד גשם בחוץ, יתכן כי חלק מחיווט הדוד אינו מבודד כמו שצריך וחשוף למעשה למי הגשם. הגשם פוגע בחוטי החשמל האלה וגורם לקצר.

עומס יתר - החורף הוא בדיוק התקופה בה אתם נוהגים לחבר מכשירים זוללי חשמל ביחד, מה שעלול לגרום לעומס על לוח החשמל.

על מנת לוודא שלא מדובר בעומס, כבו את כל מכשירי החשמל הגדולים והדליקו רק את הדוד. במידה והחשמל לא קופץ, סביר להניח שמדובר בעומס על הלוח.

מה עושים:

במידה ומדובר בחיווט לא תקין, טכנאי הדוודים יטפל בחיווט ויבודד את חוטי החשמל, על מנת שלא יהיו חשופים לשמש ולמי הגשם.

במידה ומדובר בעומס יתר, יש להזמין חשמלאי מוסמך שיבחן את הבעיה וימליץ על טיפול. ברוב המקרים בהם דודי השמש יקצר בגלל עומס, מדובר בלוחות חשמל בסיסיים חד פאזיים, בעלי הספק של 25 אמפר.

החשמלאי יוכל להמליץ על שדרוג לוח החשמל ל- 40 אמפר, או התקנת לוח חשמל תלת פאזי חדש.

הדוד מקצר רק לפעמים

גוף חימום - אחת התקלות הנפוצות בדודי שמש היא שהדוד לא מקצר בכל פעם שאתם מדליקים אותו. לפעמים הוא מקצר, לפעמים לא, לפעמים לוקח לו 5 דקות לקצר ולפעמים 20 דקות. אם זה המצב, סביר להניח שגוף החימום של הדוד מתחיל להתריע בפניכם שהוא פשוט עייף ולא עומד בעומס.

למה גוף החימום מתעייף? ראשית, יתכן מאד והוא ישן ופשוט הגיע לסוף הקריירה. סבירות גובהה יותר שגוף החימום שלכם עטוף באבנית שמונעת ממנו לחמם את המים, עד שהוא פשוט מתעייף ומקצר.

חיווט לא תקין - סיבה נוספת ופחות נפוצה היא שחיווט החשמל של הדוד לא תקין ושחוטי החשמל מתחממים יתר על המידה.

מה עושים:

במידה והתקלה בגוף החימום, מדובר בעבודה לא מורכבת. ראשית, נציין שבמידה וגוף החימום מקולקל ואם כבר גם ככה פותחים את הדוד, אנו ממליצים לכם להחליף את כל הפלאנג', שזו בעצם התושבת שכוללת את גוף החימום, התרמוסטט והמאיץ.

כך, בנוסף לגוף החימום החדש ובהבדל מזערי במחיר, תוכלו ליהנות מתרמוסטט ומאיצים חדשים.

במידה ומדובר בחיווט לא תקין, טכנאי הדוודים יטפל בחיווט ויבודד את חוטי החשמל, על מנת שלא יהיו חשופים לשמש ולמי הגשם.

מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש?

לפני שאתם מזמינים טכנאי אנחנו ממליצים לכם לבדוק את המחירים של השירותים השונים במחירון שלנו. לדוגמא, אם הדוד לא מחמם ואנחנו יודעים שבסבירות גבוהה מדובר בתקלה בגוף החימום, בדקו כמה עולה להחליף גוף חימום בדוד שמש.

בנוסף, ודאו שיש אחריות על התיקון. רוב טכנאי הדודים מעניקים 3 חודשי אחריות על החלפת רכיבים בדוד. בכל אופן, דרשו לקבל את האחריות בכתב על מנת שתהיה לכם הוכחה לכך.

מחירון דודי שמש

המחירים כוללים מע”מ

התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת

צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.

דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון

דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.

נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון

נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.

הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת

דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש?
כאשר מזמינים טכנאי דודי שמש, חשוב לבדוק את הכישורים, הפניות והניסיון שלו. יש לוודא שהטכנאי מוסמך ובעל הניסיון וההכשרה הדרושים להתקנת דוד שמש בצורה נכונה. כמו כן, מומלץ לבקש רשימת הפניות מלקוחות עבר על מנת לוודא שהטכנאי סיפק עבודה איכותית בעבר.
למה הדוד לא מחמם את המים?
אם הדוד לא מחמם את המים סביר להניח שיש תקלה בגוף החימום שלו. יתכן שיש המון אבנית במים שעוטפת את גוף החימום והוא פשוט לא מצליח לחמם את המים. ההמלצה שלנו היא להזמין טכנאי מקצועי שיאתר את התקלה ויתקן אותה.