כמה עולה תיקון מחשב? סקירת תקלות חומרה נפוצות

מחפשים טכנאי מחשבים? לפני שאתם מזמינים אותו לצורך תיקון תקלה בחומרה, הנה הדברים שתוכלו לעשות בעצמכם או לפתור באמצעות שיחה טלפונית או התחברות מרחוק של הטכנאי. התקלה מורכבת יותר? לפניכם סקירת התקלות הנפוצות, כמה יעלה לכם לתקן אותם ואיך ניתן להוזיל את המחיר

עוד במדריך
טכנאי עד הבית או ללכת למעבדה? האם משתלם יותר לקנות רכיבי חומרה עצמאית או דרך טכנאי? מה תוכלו לעשות בעצמכם? החלפת ספק כוח החלפת מאוורר מארז או מאוורר מעבד הרחבת זיכרון: הוספה או החלפה של דיסק קשיח

מהן תקלות החומרה הנפוצות בתחום המחשבים הנייחים? לפניכם סקירה של התקלות, כיצד ניתן למנוע אותן ומה אמור להיות המחיר של הרכיב ושל העבודה.

רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי מחשבים, יש כמה דברים שתוכלו לעשות בעצמכם. כל מה שצריך לדעת, במדריך זה.

טכנאי עד הבית או ללכת למעבדה?

לנוחות יש מחיר. טכנאי שיגיע עד לביתכם יגבה גם על עצם ההגעה והשירות המיידי. תוסיפו לכך גם הגעה מחוץ לשעות העבודה הרגילות (אם למשל, נכבה לכם המחשב בשעות הלילה או בסוף השבוע) והתעריף יעלה בהתאם.

דמי ביקור של טכנאי שמגיע לביתכם הם 200-250 שקל. ישנן מספר תקלות קטנות, קלות ומהירות לביצוע. רובן, יהיו במסגרת תעריף דמי הביקור. אם תידרשו לתיקון משמעותי יותר שכרוך בהחלפת חלקים, הרי שהמחיר יקבע בהתאם לסוג התקלה. במקרה זה, אין לגבות דמי ביקור בנוסף לעלות התיקון.

ישנם טכנאים שגובים מחיר לפי שעות העבודה בביתכם ויש כאלה שגובים לפי עלות התיקון הכוללת. אם התמחור הוא שעתי, נהוג שהוא יהיה 200-300 שקל עבור השעה הראשונה, ותוספת של 100-150 שקל עבור כל שעה נוספת של עבודה בביתכם.

אם אינכם בלחץ של זמן, יש לכם מחשב חלופי ואתם יכולים להגיע עם המחשב בעצמכם למעבדה, הרי שעלות החלפת רכיבים בסיסיים (כמו ספק כוח או מאוורר) תעלה לכם הרבה פחות כסף. לרוב, העבודה תסתכם בכ-100 שקל להחלפת כל אחד מהרכיבים האלה. מחיר זה הוא בעבור העבודה, כשתמחור הרכיב הוא בנוסף.

האם משתלם יותר לקנות רכיבי חומרה עצמאית או דרך טכנאי?

גם כאן עולה שאלת הנוחות, המהירות והמיידיות של ההתקנה. שימו לב שעבור רכישה של רכיבים דרך טכנאי מחשבים, לרוב תיגבה עמלה בגובה של 10-15 אחוז מעלות הרכיב, כשמדובר ברכיב יקר יחסית (שעלותו מעל 500 שקל).

אם הרכיב זול יותר (בסכום של בין 200 ל-500 שקל), אחוז הרווח של הטכנאי יכול להגיע גם ל-25 אחוז. שימו לב, שדווקא עבור רכיבים זולים במיוחד (שעלותם עד 200 שקל), אחוז הרווח יכול להיות גם בגובה של 50 אחוז מעלות המוצר.

חשבו את עלות ההפרש, הזמן שלכם והטירחה הכרוכה בהשגת הרכיב בעצמכם, ותקבלו החלטה אם לרכוש בעצמכם או דרכו.

פעמים רבות אולי תשלמו מעט יותר על הרכיב, אך אם דרושות מספר פעולות תחזוקה, והתמחור שתקבלו מהטכנאי הוא גלובאלי, הרי שסכום זה ממילא 'ייטמע' בעלות הכוללת של העיסקה, ויהפוך את כל העסק להרבה יותר משתלם.

למשל: גיבויים, התקנת אנטי וירוס, ניקוי פנימי של רכיבים – כל אלו יעלו הרבה פחות אם יתומחרו כהצעה כוללת, מאשר אם תזמינו טכנאי לביצוע כל אחד מהם בנפרד.

מה תוכלו לעשות בעצמכם?

אם אתם לא טכנולוגיים במיוחד, והסיכוי שתגרמו ליותר נזק מתועלת, עדיף להימנע מכל תיקון שהוא. ואולם, אם יש לכם ידע בסיסי, ואתם עוקבים צעד אחר צעד במדריכים ברשת, תוכלו לחסוך דמי ביקור טכנאי במקרים מסוימים.

לעתים, כלכלי יותר אפילו לבקש "תיקון מרחוק" תוך התחברות הטכנאי למחשב שלכם, מאשר לשלם על הגעה שלו לצורך פעולה שממילא יכולה להתבצע בצורה וירטואלית.

ניקוי דיגיטלי של המחשב: כאן, אין הכוונה לניקוי פיזי של רכיבי המחשב (מאוורר, למשל), אלא למחיקת קבצים מיותרים מהמחשב, אשר מאטים מאוד את עבודתו וגורמים לו לעתים אף להיתקע. ישנן תוכנות חינמיות שמאפשרות מחיקת קבצי זבל ותוכנות שאינן בשימוש שצברתם לאורך השנים.

אמנם השימוש בדיסקים הולך ונעלם, אבל אם הוא נתקע, הרי שתוכלו לפתוח אותו בקלות באמצעות סיכה משרדית. פעולה זו לא מצדיקה הזמנת טכנאי, והיא בהחלט דבר שניתן לבצע עצמאית.

מתי תצטרכו טכנאי? לרוב, להחלפת רכיבים שהתבלו או שדרוג רכיבים שכבר אינם עונים על צרכי השימוש שלכם.

המחשב זוחל? 5 דברים שאפשר לעשות לפני שמזמינים טכנאי. לקריאת מדריך זה לחצו כאן

החלפת ספק כוח

אחת התקלות הנפוצות יותר במחשבים ביתיים נייחים הוא תקלה בספק הכוח. תפקידו לספק חשמל מכבל החשמל אל הרכיבים של המחשב. כשספק הכוח מתחמם יותר מדי, הוא מספק מתח לא יציב ויכול לגרום לכיבוי פתאומי של המחשב (ונזק לרכיבים נוספים בו). לכן, במצ ב שבו המחשב כלל לא נדלק, לרוב זה יעיד על כך שספק הכוח התקלקל.

מה תוכלו לעשות בעצמכם: לפני הגעת טכנאי כדאי לנתק את המחשב משקע החשמל, להמתין שתי דקות ולחבר אותו שוב. לעתים, המחשב פשוט יידלק ויחסוך מכם דמי ביקור מיותרים לטכנאי. אם הבעיה לא נפתרת גם אחרי ניתוק וחיבור מחדש לחשמל, סביר להניח שתצטרכו להזמין טכנאי או לקחת את המחשב למעבדה.

טכנאי מחשבים מקצועי יבדוק אותו באמצעות מכשיר הבודק את יציבות ספק הכוח ואת המתח שהוא מוציא. לעתים, הבעיה היא במאוורר של ספק הכוח, ולא בספק עצמו.

המחיר: 300-400 שקל, עבור ספק כוח סטנדרטי למחשב בעל צרכים בסיסיים. אם יש לכם מעבד וכרטיס גרפי חזקים, כדאי להשקיע בספק כוח איכותי יותר, בכדי לא לגרום לרכיבי המחשב היקרים נזק.

כיצד ניתן למנוע תקלות בספק הכוח: מומלץ לנקות אותו מאבק באמצעות ספריי לחץ ואוויר.

החלפת מאוורר מארז או מאוורר מעבד

עוד עבודה נפוצה בתחום המחשבים היא החלפת מאוורר שהתקלקל. לרוב, זה קורה כתוצאה מבלאי שלו.

בכל מחשב יש לכל הפחות שלושה מאווררים. מאוורר אחד מקרר את המעבד (שהוא למעשה 'המוח' של המחשב). שני המאווררים הנוספים מקררים את מארז המחשב.

מרבית התקלות במאווררים נגרמות בשל הצטברות של אבק ולכלוך על המאוורר.

המחיר: עלות החלפת מאוורר משתנה בהתאם לסוג המאוורר. החלפת מאוורר רגיל (של המארז) אורכת כרבע שעה, בעוד שהחלפת מאוורר של המעבד מעט מורכבת יותר ואורכת חצי שעה.

עלות מאוורר של מארז המחשב היא 30-70 שקל לכל מאוורר. עלות ההחלפה שלו היא 50-100 שקל אם אתם מביאים את המכשיר למעבדה, וכ-150 שקל בבית הלקוח (עם מינימום דמי הגעת טכנאי).

כלומר, אם יש לכם מספר תיקונים (של תוכנה וחומרה), הרי שהסכום הכולל שתשלמו יהיה אטרקטיבי יותר מאשר אם תזמינו טכנאי רק לצורך החלפת מאוורר של המארז.

עלות מאוורר של המעבד גבוהה יותר. ראשית, המאוורר עצמו עולה בין 60 ל-300 שקל, ועלות ההחלפה שלו היא לפי שעת עבודה או במחיר גלובאלי שנע סביב 250-350 שקל.

כיצד ניתן למנוע תקלות במאווררים: מדי פעם כדאי לפתוח את המארז ולנקות את המאוורר עם שואב אבק וספריי מתאים. פעולה פשוטה זו, יכולה לחסוך מכם נזק למאוורר ואיתו לרכיבים נוספים ויקרים יותר במחשב. בכל מקרה, במקרה של תקלה בו, הרי שאין ברירה אלא להחליף אותו.

הרחבת זיכרון: הוספה או החלפה של דיסק קשיח

דיסק הקשיח הוא הרכיב שבו נשמר כל המידע שלכם (תמונות, קבצים, תוכנות, סרטונים וכו').

החלפת דיסק קשיח נדרשת באחת משתי סיבות: האחת, לצורך שדרוג - כלומר הגדלת נפח הדיסק הקשיח, לאור כמות גדולה של קבצים ותוכנות במחשב שלכם.

השנייה והמרגיזה יותר היא כשהדיסק הקשיח יצא מכלל פעולה. במצב כזה, תרצו לחלץ ממנו את הקבצים (אם לא גיביתם אותם). לעתים טכנאי יוכל לשחזר את הקבצים שלכם, אך יהיו מקרים מורכבים יותר שיחייבו אתכם לפנות למעבדה ייעודית לחילוץ הקבצים (חברה לשחזור מידע).

האם כדאי לבחור בהארד דיסק קשיח מכני או בכרטיס SSD?

ניתן להשיג דיסק קשיח זול מהדגם הישן יותר – דיסק קשיח מכני- HDD – בסכום שבין 200 ל-300 שקל.

ואולם, כדי מאוד לרכוש כרטיס מסוג SSD, שכן הוא פועל בטכנולוגיה חדישה ומהירה יותר (טכנולוגית פלאש). המהירות היא של פי 20 מאשר של הדיסק הקשיח המכאני. בנוסף, דיסק SSD נחשב לעמיד יותר, ואינו נהרס עם כל תזוזה של המחשב.

כשמדובר בכל הקבצים שלכם, לא כדאי לחסוך בעניין הזה, שכן עוגמת הנפש תהיה גדולה מאוד במקרה של תקלה בדיסק. הפער במחיר ממילא זניח (לרוב לא פער של יותר מ-100 שקל עבור דגם שונה אצל אותו יצרן).

כרטיס מסוג זה יעלה לכם 350-450 שקל עבור 2 טרה, ויכול להגיע גם לסכום של 550-650 שקל עבור 4 טרה. כאן הבחירה היא לפי היקף השימוש שלכם בהעלאת קבצים למחשב.

זהו רכיב שניתן לשדרג, אך אם אתם מתלבטים לגבי הבחירה, עדיף לבחור בכרטיס עם נפח מעט גדול יותר, ולא להחליף אותו כעבור תקופה קצרה, מה שיגדיל משמעותית את העלות הכוללת של הרכיב והעבודה הנוספים בחישוב כולל.

המחיר: הרחבת זיכרון היא פעולה שאורכת כחצי שעה: עשר דקות עבור התקנת הרכיב וכ-20 דקות נוספות לבדיקת תקינות והתאמת הדיסק למערכת. עלות התקנת דיסק קשיח מתומחרת לרוב בנפרד מעלות הרכיב עצמו.

ואולם, שימו לב שבמקרה של החלפת הארד דיסק הרי שיש צורך גם בהתקנה של מערכת ההפעלה של המחשב מחדש. אם אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם, הרי שתחסכו כסף.

עלות החלפת הכונן היא בסכום של 150-200 שקל, ואם אתם זקוקים גם להתקנת מערכת ההפעלה התוספת היא של 150-200 שקל נוספים (כלומר סה"כ 300-400 שקל עבור כלל השירות).

כדאי לברר זאת כבר בשיחה הטלפונית עם טכנאי המחשבים, כדי שלא יהיו הפתעות. ככל שתתעדכנו במחירון הנהוג בתחום המחשבים, יכולת המיקוח שלכם תהיה מבוססת וטובה יותר. 

המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow