איך בוחרים מחשב? כל מה שחשוב לדעת

המחשב הישן מתחיל לקרטע? עוברים לגור לבד וצריכים מחשב משלכם? רוצים לקנות מחשב חדש לתחילת הלימודים לילדים? ברוכים הבאים לשאלת מליון הדולר, או שאלת אלפי השקלים, אם לדייק: "איזה מחשב לקנות?"

עוד במדריך
כל מה שחשוב לדעת על מחשב נייח כל מה שחשוב לדעת על מחשב נייד כל מה שחשוב לדעת על טאבלט כל מה שחשוב לדעת על סטרימרים

אם פעם ההתלבטות הפשוטה הייתה אפל או תואם IBM, הרי שהיום השוק מוצף במותגים, אבל מעבר לזה גם בסוגים שונים מאוד של מחשבים.

חשוב להתאים את המחשב לצרכים הספציפיים. הדגמים משתנים מאוד מהר, ויש אינספור פרמטרים, אז כדאי בכל מקרה להתייעץ עם המוכר בחנות ועם חברים שכבר קנו כדי לדעת יותר. בנוסף כדאי לעשות שיעורי בית שתדעו מה לשאול, וכמה פחות או יותר תצטרכו לשלם.

נחלק את תחום המחשוב האישי לארבעה סוגים עיקריים : מחשב נייח (שולחני), מחשב נייד (לפטופ), מחשב לוח (טאבלט) ומזרים מדיה (סטרימר) כל אחד מהם יכול להתאים לכם לפי הצרכים והשימושים שלכם.

כל מה שחשוב לדעת על מחשב נייח

מחשבים שולחניים יתאימו לכם אם את רוב העבודה עליו אתם עושים בבית, בסלון או בחדר העבודה - ולא צריכים ניידות.

המחשבים הללו מתאימים לאנשים שעובדים בבית, לגיימרים, ולמי שצריך את המחשב ללימודים ולהכנת עבודות.

אפשר לקנות מחשבים בהתאמה אישית ברשתות או בחנות קרובה לבית שאתם סומכים עליה, או לקנות ממחשב ממותג שיהיה בדרך כלל קצת יותר יקר.

הציגו לחנות את הצרכים שלכם - וקבלו הצעת מחיר שתתאים לכם.

אם צריך מחשבים ממש רק לגלישה באינטרנט, צפיה מדי פעם בסרטים או משחקים פשוטים - תוכלו לקנות מחשב במחיר של כ-2,000-1,500 שקלים.

ככל שתצטרכו משימות יותר כבדות, כמו משחקים עדכניים של ספורט וירי מגוף ראשון, עריכה גרפית ועריכת וידאו.

המחיר יצמח ויכול להגיע גם ל-6,000 שקלים למחשב חזק במיוחד, ואף יותר כאשר השמיים הם הגבול - בהתאם לצרכים.

ציוד נלווה: אם יש ברשותכם מסך מהשנים האחרונות, והתמונה המתקבלת טובה, לא צריך לשדרג אותו, רק שימו לב שיש לו חיבור DVI.

היום נהוג לעבוד עם מסכי 19 אינץ` ומעלה, אך  גם זה תלוי בהעדפה אישית. שימו לב שגם עכבר ומקלדת (בהנחה שהם מבוססי USB), לא חייבים להחליף, וכך גם רמקולים - אם היו מספיק טובים במחשב הקודם.

הקפידו לרכוש כונן קשיח של לפחות 500 גיגה (לשמור סרטים, מסמכים ותמונות) ועדיף כונן נוסף של חצי טרה עד טרה, אם התקציב מאפשר.

אפשר לבקש כונן נפרד (או לכל הפחות מחיצה נפרדת) למערכת ההפעלה, ואם התקציב מאפשר זאת - לבקש כונן SSD של לפחות 128 גיגה למטרה זו - זה ישפר פלאים את המהירות שבה המחשב עולה.

כל מחשב עדכני יגיע עם שקע לאינטרנט, אך אם אין לכם כבל ארוך בבית והמחשב מיועד לשבת רחוק מהנתב הביתי - בקשו כרטיס רשת אלחוטי פנימי או חיצוני.

כל מה שחשוב לדעת על מחשב נייד

מיועד בעיקר לסטודנטים ולמי שעובד הרבה מחוץ לבית - בבתי קפה, ספריות וכדומה.

יש כאלה שמעדיפים מחשב נייד גם בבית, פשוט כי פינת העבודה קטנה, והוא תופס פחות מקום. בכל מקרה אפשר לחבר מחשב נייד למקלדת, מסך, עכבר ורמקולים חיצוניים.

גם המחשבים הניידים מגיעים במגוון עצום של דגמים כאשר הזולים ביותר נעים סביב ה-2,000 שקלים והיקרים מגיעים ל-6,000-5,000 שקלים.

גם כאן כמובן שניתן לשלם יותר עבור מחשבים סופר קלים וסופר חזקים, הכל בהתאם לצרכים והתקציב.

מעבר לנתונים הטכניים של המעבד (ועל כך בהמשך), מאוד חשוב לשים לב לגודל ולמשקל.

מחשבים שהם מעל 14-13 אינץ` ושוקלים יותר מקילו וחצי-שניים כבר יהיו נטל על הגב או הכתף שלכם (וקחו בחשבון שצריך לשאת גם שנאי).

אם המחשב הנייד הוא לא המחשב העיקרי שלכם, 500-250 גיגה בכונן הקשיח יחד עם זיכרון פנימי של 4 גיגהבייט בהחלט יספיקו לכם.

אם אין כוונה להעמיס על המחשב בתוכנות כבדות. כלומר - למי שבעיקר ישתמש באופיס ובגלישה באינטרנט.

מעבדים: סעיף זה רלוונטי למחשבים ניידים ונייחים: שמות הדגמים של מעבדי אינטל ממוספרים לפי העוצמה.

i7 יותר חזק מ-i5 ו-i3 וכולם חזקים מ-Celeron. כך גם תתי הדגמים: מעבד i3-4360 הוא מעבד בעל ביצועים חזקים יותר, וצריכת חשמל נמוכה מאשר ה-i3-4160, למשל.

יש חריגים לכלל ודגמים עם שמות אחרים, אבל זה ייתן לכם אינדיקציה לגבי רמת הביצועים היחסית בין הדגמים.

צורב או כונן DVD: גם כן רלוונטי לשני סוגי המחשבים. אלה פחות בשימוש היום, מאחר שאפשר להעביר קבצים על גבי דיסק און קי זולים במיוחד, או בשירותי רשת כמו wetransfer ו-Jumbo mail.

תוכנות רבות שפעם נמכרו על גבי דיסק, היום נמכרות בהורדה למחשב. אם אתם לא מתכוונים לשמוע דיסקים ישנים או לצפות בסרטי DVD, ממש אין צורך בכונן כזה, ואפשר לחסוך כמה מאות שקלים.

אפל: מחשבי אפל השולחניים והניידים מגיעים במספר מצומצם של דגמים והגדרות, ומחירם גבוה בהפרש ניכר ממחשבי PC עם מפרט דומה.

באופן כללי, מחשבי אפל טובים מאוד, אמינים, ועמידים, אבל הם מתאימים לקהל שחובב את מותגי החברה ורגיל לעבוד איתם ועם התוכנות שלהם - שיהיו שונות מה-PC.

כל מה שחשוב לדעת על טאבלט

טאבלטים, הם מחשבי לוח בגודל של 10-7 אינץ`, יתאימו לכם למשימות פשוטות: צפייה בסרטונים, משחקים פשוטים (כמו אלה שבסלולר), מיילים, פייסבוק וגלישה באינטרנט.

מי שקונה טאבלט גם בשביל עבודה ולימודים – יכול גם לקנות מקלדת חיצונית (בכ-100 שקלים), להתקין אפליקציות ולהשתמש בטאבלט כמיני מחשב נייד בעיקר להקלדת עבודות. אך למשימות שמעבר לזה - המכשיר הזה לא בשבילכם.

האפשרויות העיקריות הן בין אייפד (שלו דגמים ספורים), טאבלט אנדרואיד (שלו אינספור דגמים מיצרנים שונים), ו-Windows 8 (שפחות פופולרי, אבל מאפשר התקנה של גירסה מסויימת של אופיס).

איך לבחור? עניין של הרגלי עבודה. הטאבלט הוא כמו סמארטפון רק גדול יותר. אם יש לכם אייפון, תסתדרו טוב יותר עם אייפד.

אם יש לכם אנדרואיד (LG, סמסונג, HTC ודומיו) סביר שתסתדרו טוב יותר עם טאבלט אנדרואיד (ואולי של אותו יצרן) - ותוכלו להתקין פחות או יותר אותן אפליקציות.

אך כמובן שווה לנסות ולשחק עם המכשירים בחנות או אצל חבר כדי לראות אם מסתדרים עם משהו אחר.

המחירים של טאבלטים נעים בין 500 ל-2,500 שקלים, בהתאם לאיכות ולדגם. הדגמים שיתאימו למשתמש ממוצע יכולים לנוע סביב ה-1,000 שקלים.

אפשר לקנות גם בחו"ל בזול יותר חלק מהדגמים, ולרוב יהיה אפשר להתקין עליהם עברית - אבל צריך לבדוק מול המוכר, לגופו של דגם.

למה חשוב לשים לב? אם רוצים עדכונים שוטפים, כדאי לבחור דגם של חברה מוכרת כמו סוני, סמסונג, LG, ASUS וכדומה (וכל חברה שיש לה שירות בארץ).

כדאי לא להתפתות לטאבלטים זולים במיוחד או כאלה שמקבלים מתנה עם רכישה אחרת - לעתים אלה יהיו דגמים ישנים ופחות חזקים, ולא יהיו עדכונים.

שימו לב גם שדגמים מוכרים של חברות גדולות שנמכרים בזול, עלולים להיות דגמים ישנים שעדיין במלאי.

הם יהיו חלשים יותר, ולא בטוח שיזכו לעדכונים. חפשו את שם הדגם בגוגל, וראו מאיזה תאריך יש עליו ביקורות בארץ ובעולם - כך תדעו אם הוא ישן.

עם זאת, אם השימוש הוא מינימלי מאוד - למשל קונים טאבלט רק בשביל להציג תמונות (מסגרת דיגיטלית), או רק להציג מתכונים במטבח - גם דגם פשוט וזול יכול לשמש לזה.

מסך: 7 עד 10 אינץ` - תחזיקו אחד ביד, נסו לראות עליו סרט ותראו אם הוא מספיק גדול לכם.

רזולוציה: כדאי להשקיע ולקחת לפחות 1920X1080 פיקסלים, כדי ממש ליהנות מהתמונה (דגמים חדשים ויקרים יחסית מגיעים כבר ל-2560x1600).

תמיכה ברשת סלולרית, סים או 4G: שווה למי שנמצא הרבה בדרכים, ולא באזור של WiFi וצריך גישה למייל ולרשת.

שימו לב שלצורך כך יהיה צריך לרכוש חבילת גלישה וסים נפרד שעליו יהיה תשלום חודשי לחברת הסלולר.

כל מה שחשוב לדעת על סטרימרים

מחשב שישמש אתכם בעיקר (אם לא רק) לצפיה בסטרים וסדרות בטלוויזיה בחדר השינה או הסלון.

למי שלא רוצה להסתבך, מומלץ לקנות סטרימר שמבוסס על אנדרואיד (ומזכיר מאוד את הממשק בטלפון), מכשיר כזה יאפשר לכם לעדכן את התוכנה ולהוסיף תוכנות ואפליקציות משלכם.

כדאי לדאוג שהדגם מגיע עם שלט. הסמארטפון יכול גם לשמש כשלט רחוק באמצעות אפליקציה ייעודית, אבל לשיפור החוויה אפשר לקנות מקלדת אלחוטית משולבת עם עכבר בכ-200-100 שקלים.

רוב הדגמים של מקלדות שמתאימים למחשב, אמורים להתאים גם לסטרימר.

אפשר להתקין על הסטרימר תוכנה לצפייה בשם Kodi, אם כי דגמים עדכניים רבים יגיעו עם התוכנה מותקנת מראש.

ישנם סטרימרים כמו Xtremer, Minix (ואחרים, מבוססי אנדרואיד) שהשימוש בהם פשוט ומחירם נע סביב ה-900-600 שקלים, או פחות במבצעים שונים. גם כאן חשוב לבדוק שהדגם הוא עדכני, ושיש תמיכה ב-HD.

המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

איך בוחרים את המחשב המתאים?
כאשר בוחרים מחשב, יש לקחת בחשבון מספר גורמים. ראשית, החליטו איזה סוג מחשב אתם צריכים, כמו מחשב נייד או שולחן עבודה. כדאי לשקול גם את גודל המחשב, כמות ה-RAM והאחסון שיש לו, מהירות המעבד ויכולת הגרפיקה. בנוסף, הקפידו לחפש מחשב שיש לו את היציאות והחיבורים הדרושים עבור הציוד ההיקפי שאתם מתכננים להשתמש בהם. לבסוף, בדקו את המחיר ואת האחריות שמציע היצרן.
האם כדאי לקנות מחש נייח או נייד?
התשובה לשאלה הזו נעוצה בצרכים שלכם. מחשבים ניידים הם בדרך כלל נוחים יותר, אך ייתכן שאין להם כוח אחסון או עיבוד רב כמו למחשב שולחני. מחשבים שולחניים הם בדרך כלל חזקים יותר, אך עשויים להיות פחות ניידים. שקלו למה אתם תשתמש במחשב שלכם, ואילו תכונות אתם צריכים, כדי להחליט איזו מהן מתאימה לכם.