בירוקרטיה הכרחית: כל מה שחשוב לדעת על האישורים וההיתרים הנדרשים לבנייה

עומדים בפני פרויקט בנייה או עבודת שיפוץ רחבה? הקונסטרוקטור הוא האדם שאחראי להוציא את התוכנית שלכם לפועל. הוא האחראי על כל הבירוקרטיה ובלעדיה, הפרויקט שלכם יישאר על הנייר בלבד.

עוד במדריך
האיש שמפקח ומאשר: תפקידיו השונים של הקונסטרוקטור היתר בנייה VS אישור קונסטרוקטור: מה ההבדל? קבלת אישור לשבירת קיר, עמוד או גרם מדרגות עבור בניית בריכה, מרפסת ופרגולה: הפרויקטים שיחייבו אתכם בקבלת אישור מאשר ומבטל: מתי תצטרכו את הקונסטרוקטור דווקא כדי לבטל את היתר הבנייה?

הליכי בנייה הם הליכים מורכבים, המחייבים תכנון מוקדם ומחייבים גם קבלת אישורים מראש. וכאן, נכנס לתמונה הקונסטרוקטור. חשיבותו עצומה בכל פרויקט ופרויקט ויש לו תפקידים שונים בכל הליך והליך.

לפני שתתחילו לבנות או לשפץ תצטרכו לדאוג לאישורים שונים אותם תקבלו מהוועדה הקומית לתכנון ובנייה. אולם, לא פחות חשוב מזה הוא גם אישור הקונסטרוקטור. מהם ההבדלים, מה חשוב לדעת לפני שמגישים בקשה לאישורים ובאילו פרויקטים תוכלו לדלג על אישור הקונסטרוקטור? כל התשובות.

האיש שמפקח ומאשר: תפקידיו השונים של הקונסטרוקטור

כפי שכבר הזכרנו, הקונסטרוקטור הוא מהנדס בניין המתמחה בתחום כאשר חלק מתפקידו הוא גם להעניק אישורי בנייה שונים שמותירים לבעלי הנכסים ומבקשי השיפוצים להפעיל את התכנון הראשוני ולהפוך אות לפרויקט בנייה.

מבחינת ההיררכיה, הקונסטרוקטור עומד בראש ענף הבנייה והוא המפקח העליון על תהליכי הבנייה השונים בשטח.

.

היתר בנייה VS אישור קונסטרוקטור: מה ההבדל?

לא מעט מתבלבלים בין קבלת היתר בנייה לבין אישור קונסטרוקטור.

היתר הבניה, הוא אישור שאותו תקבלו מהרשות המקומית וגורמים גבוהים דומים. ההיתר משמש לרוב פרויקטים גדולים כמו בניית מבנה חדש, תוספת של חדר בבית וכד'.

אישור הקונסטרוקטור הוא אישור נפרד (ולא פחות חשוב) והוא מפעיל את תוכניות הבניה ועובד בצמוד להיתר הבניה.

קבלת אישור לשבירת קיר, עמוד או גרם מדרגות

אם החלטתם לערוך שינוי משמעותי בבית כמו שבירת קיר, בנייה מחודשת של גרם המדרגות או שינוי שקשור לשלד המבנה כמו עמודים וקירות תומכים – תהיו מחויבים באישורו של הקונסטרוקטור כדי להתחיל לפעול.

במסגרת הבדיקות שיערוך הקונסטרוקטור, יהיה עליו לסקור את המבנה כולו ולאשר תחילה את תוכניות ההריסה הצפויות להיות בתוך הבית. חשוב מאוד שלא לערוך שינויים ולשבור קירות ללא קבלת אישור הקונסטרוקטור על מנת שלא להסב נזק ליציבות המבנה.

עבור בניית בריכה, מרפסת ופרגולה: הפרויקטים שיחייבו אתכם בקבלת אישור

כולנו חולמים על בריכה מפנקת בגינה ועל מרפסת אירוח. אולם, תוספות אלו מכבידות על השלד של המבנה ולכן, חשוב לבחון היטב את התכנון שלהם לפני שמתחילים לבנות.

גם הרחבת הדירה ובנייה של חדר נוסף תדרוש מכם אישורים מתאימים, אותם מספק הקונסטרוקטור. על האדריכל המתכנן להעביר את הסקיצות שבנה אל הקונסטרוקטור כדי שיוכל לערוך בדיקת עומסים ויבדוק אם שלד הבניין יצליח להחזיק את תוספת הבנייה מבלי לפגוע ביציבות.

רק לאחר ביצוע הבדיקות השונות ואישורי הבנייה, תקבלו את היתר הבניה שיאפשר לכם להתחיל את הבנייה החדשה.

מעבר ליציבות ולבטיחות, אישורים אלו מעוגנים בחוק. כך, שאם תבנו ללא האישורים אתם עלולים להסתבך בבנייה לא חוקית.

בניי של פרגולה לדוגמה,  היא בנייה שמשקלה יכול להגיע גם למאות ק"ג ויותר ולכן, חשוב מאוד לבדוק את עמידתה בתקנים כדי להבטיח שימוש בטוח ולמנוע מצב של קריסה (של המרפסת או המבנה).

מאשר ומבטל: מתי תצטרכו את הקונסטרוקטור דווקא כדי לבטל את היתר הבנייה?

עד כה, הזכרנו את חשיבותו של הקונסטרוקטור בקבלת האישורים השונים שיאפשרו לכם לבנות או לערוך שינויים במבנה הקיים.

אולם, במסגרת תפקידו של הקונסטרוקטור, תוכלו גם לפגוש במקרים שבהם מדובר על תוספת בנייה קטנה כמו: מחסן, סגירת מרפסת או בניית גדר. במקרים כאלה, תוכלו לבקש מהקונסטרוקטור לעזור לכם לקבל פטור מהיתר הבנייה ולהתחיל את תהליך הבנייה מהר יותר.

לכל רשות מקומית יש את הפרמטרים שלה ולכן, תצטרכו להיעזר בבעל מקצוע שיודע את כל הסעיפים והתקנים הדרושים לקבלת האישור.

הקונסטרוקטור יבדוק שהמבנה המתוכנן עומד בפרמטרים של מבנה הפטור מהיתר בניה, ישרטט את מתאר המבנה ויגיש עבורכם את הכל כדי לזרז את קבלת האישור.

בהנחה שהמבנה שלכם עומד בכל הפרמטרים וקיבלתם את אישור הקונסטרוקטור תוכלו להתחיל לבנות כבר ביום שלמחרת.

ליווי קונסטרוקטור לפני רכישת דירה: כל מה שחשוב לדעת

בדרך לרכישת דירה או בית תהיו חייבים להתייעץ עם קונסטרוקטור מקצועי. אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים קונסטרוקטור, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה ליווי מלא לקראת רכישת הבית? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

שיפוץ חלקי בבית: כל השלבים והמידע בדרך לשיפוץ

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ חלקי בבית? כל מה שחשוב לדעת.

תליית תמונה: כל המידע והשלבים להתקנה

צריכים עזרה עם תליית תמונה? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול ההנדימן, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה תליית תמונה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

לכל התקלות ועבודות

arrow