להיות בבית ולהרגיש בחופשה: כל מה שצריך לדעת על בניית בריכה פרטית

הקיץ החם גורם לנו לחפש מקורות קרים שבהם נוכל להיות מבלי להזיע ולסבול. ואם כבר מקומות שאפשר ליהנות בהם, אז למה לא בבריכה פרטית בבית? בריכה פרטית היא אלמנט שתהפוך את הבית ליוקרתי ותאפשר לנו להעביר את הקיץ בקלות ובקרירות.

עוד במדריך
האישור שישמור עליכם בטוחים: למה צריך אישור קונסטרוקטור לבניית בריכה? התקנות שכדאי להכיר: מה צריך כדי לבנות בריכה פרטית? מותנה בביקור מקדים: כך תקבלו את אישור הקונסטרוקטור לא קיבלתם אישור לבנות? תצטרכו לחזק את המבנה

לפני שמקימים את הבריכה במרפסת או בגינה, חשוב לוודא שהיא תהיה בטיחותית לשימוש ועמידה מספיק. לכן, האיש הנכון למשימה הוא הקונסטרוקטור.

תפקידו של הקונסטרוקטור היא לבדוק את עמידות הגג ולערוך בדיקת עומסים שתבטיח לכם שימוש בטוח ושהבריכה לא תגרום לקריסת המבנה או חלילה לאסון עם הכניסה או היציאה ממנה.

האישור שישמור עליכם בטוחים: למה צריך אישור קונסטרוקטור לבניית בריכה?

לפני שניגשים לבנות בריכה, חשוב להתייחס אליה כמבנה בפני עצמו גם אם היא עשויה מבטון וגם אם מחומר אחר. ולכן, הבריכה תהיה חייבת לעמוד בתנאים המתאימים למבנה. 

לדוגמה, המשקל שלה, שהופך להיות הגורם הקריטי והחשוב ביותר. בנייה של בריכה, תגרור תוספת של משקל ועומס למבנה שאותו חשוב לוודא ולחשב מראש. נכון, זה לא כמו להוסיף חדר חדש בבית אבל עדיין, יש את משקל הבריכה עצמה ואת משקל המים.

בחירת המיקום היא החלטה חשובה ומכריעה ועל כך יהיה אחראי הקונסטרוקטור. רק אחרי בדיקת עומסים ובדיקת יציבות הגג, הוא יוכל להחליט אם ניתן למקם את הבריכה במרפסת או על הגג. אישור הבנייה מטעמו, יהיה זה שיבטיח לנו את השימוש הבטוח בבריכה בכל זמן נתון ויעניק לה חוזק ויציבות. 

העיקרון המנחה את בעלי המקצוע השונים הוא הבטיחות. ולכן, במידה שהקונסטרוקטור ביקר אצלכם בבית ולא אישר את בנייה הבריכה, תצטרכו לשקול חלופה אחרת. כמו שהוא יכול לאשר את הבנייה הוא יכול גם לדחות אותה וזאת שוב, אך ורק מטעמי בטיחות והגנה עליכם.

התקנות שכדאי להכיר: מה צריך כדי לבנות בריכה פרטית?

התקן אליו חשוב להתייחס במקרה זה, הוא תקן 412 (תקן עומסים של מכון התקנים הישראלי). על פי התקן הזה, יש כמה דברים שיש לקחת בחשבון כדי לקבל אישור של קונסטרקטור לבניית בריכה פרטית במרפסת או בגג המבנה. 

את חישוב העומס, יערוך הקונסטרוקטור כשהוא יכלול את העומס הקבוע על המבנה (העומס הקיים) ואת העומס המקסימלי שהמבנה יכול לשאת. כך, הוא יוכל לראות את המגבלות של המבנה ולהתאים להם את הבריכה הנכונה והבטוחה ביותר (או שלא לאשר כלל את הבנייה).

את העומסים החדשים במבנה, יחשב הקונסטרוקטור לפי משקל הבטון, הברזל, הריצוף וריהוט שתרצו להוסיף מסביב לבריכה וכמות האנשים שעתידיים להשתמש בה. המשקל אף פעם לא יוכל להיות מדויק ב-100% אך, החישוב יהיה מספיק קרוב ויבטיח יציבות. 

כיום, על פי התקנות הקיימות, בבריכה שתותקן על הגג, המשקל לא יעלה על 150 ק"ג למ"ר ולכן, כל החישובים הנלווים יהיו על פי תקנה זו. בהנחה שמדובר על בניית בריכה בבניין מגורים, המשקל יהיה אחר בכל בניין ובניין ויחושב גם על פי גילו, מספר הקומות וכד'. לרוב, המשקל המותר ינוע בין 150 ק"ג למ"ר עד 300 ק"ג למ"ר.

מותנה בביקור מקדים: כך תקבלו את אישור הקונסטרוקטור

כדי לקבל את אישורו של הקונסטרוקטור לכל שינוי שתרצו לבצע (בנייה, שבירה או תוספת) תצטרכו להזמין אותו תחילה לביקור מקדים. 

במסגרת הביקור, יבחן הקונסטרוקטור את השטח המיועד לבניה, יכתוב לעצמו את הבקשה שלכם ויתאר אותה מבחינת החומרים הנדרשים והעבודות השונות. בזמן הזה, יראה אם הפרויקט עומד בכל התנאים והתקנים ושניתן לאשר אותו, או שלא. 

הקונסטרוקטור יבחן את המבנה בעזרת מכשור מתקדם וידע הנדסי שיעזרו לו לאתר את המגבלות של המבנה אם תחליטו להקים בריכה. אם תחליטו להמשיך בפרויקט מולו, הוא יבנה עבורכם גם את תוכנית בנייה.

לא קיבלתם אישור לבנות? תצטרכו לחזק את המבנה

בניית בריכה תצריך מכם ביקור מקדים וקבלת אישור בנייה מקונסטרוקטור. אולם, לא בכל המקרים תוכלו לקבל את האישור במהירות או בכלל. 

במידה שהקונסטרוקטור יקבע שהמבנה שלכם לא מספיק חזק ויציב כדי להחזיק בריכה, האישור המיוחל לא יתקבל. מה כן תוכלו לעשות? לחזק את המבנה ורק לאחר בדיקות יציבות, תקבלו את אישור הבנייה של הבריכה.

אפשרות נוספת שקיימת לכם, היא לבחור בפתרון אחר כמו לדוגמה, בג'קוזי שדורש פחות עבודה ומכביד הרבה פחות על המבנה כולו או בבריכת שחייה קטנה יותר מהמידות שתיכננתם. 

כדי לחזק את המבנה, יבנה עבורכם הקונסטרוקטור את התוכנית ההנדסית וגם יגיע לפקח על עבודות הבנייה בהמשך. את האישור שלו, תקבלו בסיום הבנייה ולאחר מספר בדיקות שהוא יבצע בשטח. 

החיזוק יתבצע ע"י תוספת של פרופילי פלדה (או מוטות פלדה) שיתווספו לשלד הקיים. על הקורות החדשים לתמוך ברצפה (ובתקרה של הבית שממוקם מתחת) והן יהוו תחליף תור לתוספת של בטון מזוין. 

ליווי קונסטרוקטור לפני רכישת דירה: כל מה שחשוב לדעת

בדרך לרכישת דירה או בית תהיו חייבים להתייעץ עם קונסטרוקטור מקצועי. אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים קונסטרוקטור, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה ליווי מלא לקראת רכישת הבית? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

שיפוץ חלקי בבית: כל השלבים והמידע בדרך לשיפוץ

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ חלקי בבית? כל מה שחשוב לדעת.

תליית תמונה: כל המידע והשלבים להתקנה

צריכים עזרה עם תליית תמונה? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול ההנדימן, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה תליית תמונה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

לכל התקלות ועבודות

arrow