שריפה בגלל קצר חשמלי? אל תתנו לזה לתפוס אתכם
למה חשוב לשים לב על מנת למנוע שריפה כתוצאה מתקלה חשמלית ומה לעשות בעת שריפה? טיפים, המלצות וכללי התנהגות לצריכת חשמל נבונה בחורף.
עומס וקיבולת
שיא צריכת החשמל בישראל באופן קבוע נרשם בשיא הקיץ וכן בשיא החורף. כדי להימנע מעומס יתר מומלץ לא להפעיל מספר רב של מכשירים בו זמנית. עומס כזה עלול להכביד על המערכת וחלילה להביא להתלקחות.
חשוב להיזהר במיוחד עם הדלקת הדוד במהלך החורף ולזכור לכבות, טיימר יכול לסייע בעניין הזה. לאחר מכן ניתן להפעיל את מכונת הכביסה ורק אז להתחמם מול התנור החשמלי.
סדין חשמלי יכול לשדרג את השינה אבל חשוב מאד להיזהר בשימוש ולכבות אותו בזמן, לא מעט שריפות התחילו במיטה.

בבתים ישנים כדאי לבצע בדיקת עומס תקופתית וכמובן להתקין כולא ברקים.
בנוסף שימוש מוגזם במפצלים ומאריכים עלול ליצור עומס ולגרום לתקלות, כדאי למעט ככל הניתן ובכל מקרה לפרוס את הכבל המאריך מלוא אורכו טרם החיבור לשקע.
שימו לב- לכל תקלה יש סימנים מקדימים, רעשים חריגים מתיבת החשמל, ניצוצות מהשקע או ריח `שרוף` עשויים להתריע בפניכם על הסכנה הקרבה.
תדאגו להזמין חשמלאי מוסמך כבר בשלב הזה, טרם האסון.
כללי בטיחות בחשמל
בישראל הקטנה והקיצית כל טיפת מים היא מבורכת, אבל לא שהיא משתלבת עם חשמל. שילוב בין רטיבות לחשמל עלול להיות קטלני לכן כדאי לוודא כי אין נזילות סמוכות לשקעים או ללוח החשמל. תופעה נוספת היא מעין תחושת זרם חשמלי במים בעת המקלחת, אחד הפתרונות האפשריים לבעיה זו היא חיבור הארקה, זו תוליך את עודפי המתח, תקפיץ את המפסק הראשי ותמנע התחשמלות.
בנוסף קיימים היום שקעים מוגני מים שמתאימים במיוחד למרפסת חיצונית או לפאן ולמכונת הגילוח באמבטיה.
אם יש ילדים בבית כדאי להתקין שקעים ש`מוציאים` זרם רק כאשר מכניסים את התקע בשלמותו, שקע כזה ימנע אסון אם הקטנטן סקרן מספיק לבדוק מה קורה כשמכניסים את המזלג לחורים האלו בקיר.
הרשות הארצית לכבאות והצלה מדגישה כי אסור להשאיר מכשירי חשמל דולקים ללא השגחה, וכן להקפיד להרחיק כל חפץ, רהיט או בגד שעלול להתלקח בעת שימוש בתנורים ומפזרי חום.
כמובן שאם אתם רואים שקע או מפסק שבורים, חוטי חשמל שרופים הקפידו להחליפם מייד.
שריפה! מה עושים?
לצערנו לא כולם נוקטים את כללי הזהירות וגם אם כן ייתכן שהשכן לקומה לא עשה זאת ואכן פורצת שריפה.
התקנה ושימוש במערכת מוקדמת לגילוי עשן יכולה במקרים מסוימים להציל חיים, לאפשר לכם להימלט בזמן או לטפל בשריפה שהיא עדיין קטנה וניתנת לשליטה.
שירותי הכבאות ממליצים על מספר צעדים בעת פריצת שריפה ומבדילים בין שריפה קטנה לגדולה, בעת זיהוי שריפה קטנה וניסיון כיבוי יש לנתק את המכשיר מהשקע ולהרחיק את המכשיר הבוער ממקור האש.
לאחר מכן יש לנסות לחנוק את האש או לכבות עם מים אך בשום אופן לא לשפוך מים על השקע או על מכשיר שעודו מחובר לרשת. תוך כדי מאמצי הכיבוי, הזעיקו את שירותי הכיבוי.
במקרה של התעצמות השריפה יש לרכז את הנוכחים בדירה במקום בטוח, שבו תוכלו לנשום ולהשתדל אף להימלט מהדירה. בכל מקרה אין לקפוץ מקומה גבוהה או לחזור לדירה ללא אישור שרותי הכבאות.