הגדלת הספק חשמלי ומעבר לתלת-פאזי: המדריך המלא

אם מערכת החשמל בביתלא עומדת בעומס, יכול להיות שהחיבור החד-פאזי עשה את שלו, או לפחות צריך שדרוג. במדריך הבא נסביר למה צריך לשדרג את הספק החשמל, למה להגדיל חיבור חד-פאזי ל-40 אמפר, למה לשדרג לחיבור תלת-פאזי, למה צריך בדיקת הארקה ואיך מתנהלים מול חברת החשמל?

עוד במדריך
למה צריך לשדרג את הספק החשמל? למה להגדיל חיבור חד-פאזי ל-40 אמפר? למה לשדרג לחיבור תלת-פאזי? למה צריך בדיקת הארקה? איך מתנהלים מול חברת החשמל?

סטנדרט הבנייה החדש מכתיב תכנון והקמת מערכת חשמל תלת-פאזית, ולמרות זאת, יש לא מעט מבנים ישנים בעלי חיבור חד-פאזי שפחות מתאים לחיים המודרניים.

במדריך הבא נסביר למה צריך לשדרג את הספק החשמל, למה להגדיל חיבור חד-פאזי ל-40 אמפר, למה לשדרג לחיבור תלת-פאזי, למה צריך בדיקת הארקה ואיך מתנהלים מול חברת החשמל?

למה צריך לשדרג את הספק החשמל?

פאזה היא הזרם החשמלי שחברת החשמל מספקת ללקוחות. מערכת חד-פאזית מספקת באופן רגיל עד 25 אמפר, שזה 240 וואט לכל אמפר.

לעומתה, מערכת חשמל תלת-פאזית יכולה לספק פי שלושה, כלומר 75 אמפר לכל הבית. כדי להבין איך זה משפיע בצריכה של מכשירים חשמליים, קחו תנור חימום למשל.

התנור צורך בערך 2,000 וואט, כך שבמתח שנמצא במערכת של 25 אמפר, מדובר בערך בצריכה של 9 אמפר.

במזגנים כל כוח סוס זה בערך 750 וואט. כלומר, מזגן 3 כוחות סוס צורך קצת יותר מ-10 אמפר.

מכונת כביסה למשל יכולה להגיע גם ל-15 אמפר, כך שבמידה ויש לכם חיבור חד פאזי של 25 אמפר והחלטתם להפעיל במקביל מזגן ובוילר, חיבור נוסף של מכשיר חשמלי שהוא צרכן כבד כנראה יפיל את הנתיך הראשי.

אם בעבר המכשירים החשמליים בבית, כמו גם תרבות צריכת החשמל, איפשרו לנו להסתפק במערכת חד-פאזית בהספק חשמלי של 25 אמפר, היום המצב אחר לגמרי.

מכשירי חשמל זוללי אנרגיה כמו מכונות כביסה, כיריים חשמליות ומזגנים מעמיסים על מערכת המחשמל הביתית, במיוחד כשהם עובדים בו-זמנית.

למה להגדיל חיבור חד-פאזי ל-40 אמפר?

לא כל אחד צריך מערכת חשמל תלת-פאזית, גם אם המערכת החד-פאזית הסטנדרטית גורמת לבעיות.

הגדלת ההספק מ-25 ל-40 אמפר במערכת חשמל חד-פאזית בהחלט יכולה לתת מענה הולם לצרכים של חלקכם.

מדובר בפתרון חסכוני ויעיל יחסית, שכן לא נדרשת שום הקמת תשתית או הכנה מיוחדת מצד חברת החשמל.

כל מה שתצטרכו זה קבלת אישורים וביצוע בדיקה מטעם חברת החשמל, מה גם שעבודת החשמלאי היא פשוטה בהרבה מהקמת תשתית חשמל תלת-פאזית חדשה.

חשוב לציין שאם בעתיד תחליטו כי גם המערכת הזו לא מספיקה, ותרצו לעבור למערכת חשמל תלת פאזית, הגדלת המערכת ל-40 אמפר תהיה חסרת משמעות.

איך חשמלאי מורשה יגדיל ל-40 אמפר?

חשמלאי מורשה יבצע את ההגדלה להספק של 40 אמפר על-ידי העברת כבלים עבים יותר מהכבלים הקיימים, מתשתית החשמל של חברת החשמל אל הבית.

הדבר הבא שהחשמלאי יעשה הוא התקנת מפסק מותאם ל-40 אמפר בלוח החשמל, והזמנת ביקורת של חברת החשמל לאחר ביצוע העבודה והבדיקה של החשמלאי עצמו.

למה לשדרג לחיבור תלת-פאזי?

מעבר להבדל המהותי בהספק החשמל, הסיכוי לקצר חשמלי במערכת תלת-פאזית הוא נמוך ביותר. ברגע שפאזה אחת מקצרת, השתיים האחרות מחפות עליה וממשיכות לספק חשמל לכל המערכת.

מעבר למערכת תלת-פאזית מצריך תכנון ובניית תשתית מתאימה על ידי חשמלאי. העבודה נעשית מול חברת החשמל בכל העת כשהחשמלאי מטעמכם מבצע את העבודה בתוך הבית.

בתום העבודה חברת החשמל תשלח נציג מטעמה לבדוק את מערכת החשמל החדשה בביתכם.

למה צריך בדיקת הארקה?

בכל מערכת חשמלית יש הארקה ששולחת במקרה הצורך את הזרם החשמלי אל מחוץ לבית כדי למנוע התחשמלות.

במערכת חשמל חד-פאזית הארקה שולחת את הזרם אל האדמה, בעוד שבמערכת חשמל תלת-פאזית הארקה עובדת על שיטת האיפוס: הזרם לא נשלח לאדמה אלא חזרה אל חברת חשמל.

עיקר הבדיקות שחברת החשמל מבצעת לאחר מעבר למערכת חשמל תלת-פאזית קשורה להארקה. במקרה שבו נקודת חשמל מסוימת לא חוברה להארקה כמו שצריך, יש סכנה גדולה של התחשמלות.

לא בכל מצב יהיה צורך להחליף את לוח החשמל עצמו, מאחר ובמקרים מסוימים ניתן להשתמש באותו הלוח ששימש את מערכת החשמל החד פאזית.

איך מתנהלים מול חברת החשמל?

מערכת החשמל הביתית, כולל מונה החשמל שלכם, אינם בתחום האחריות של חברת החשמל. בכל מה שנוגע לשינוי במערכת החשמל הביתית, חברת החשמל מתפקדת כגורם מפקח ומאשר בלבד.

על מנת לקבל אישורים מחברת החשמל על החיבור התלת-פאזי, יש להגיש מסמכים כמו גודל החיבור המבוקש, מפרט תוכנית החשמל החדשה, מפרט בנייה והיתרי בנייה, מועד משוער להפעלת המתקן, ועוד.

בתקופה של עד 30 יום אחרי התשלום לחברת החשמל, יתואם מועד להתקנת התשתית הטכנית הנדרשת לשם חיבור לרשת החשמל.

עם סיום עבודת החשמלאי במערכת החשמל הפנימית, תידרשו להגיש באמצעות החשמלאי מטעמכם את תכניות המערכת שהוקמה ויחד עם זאת להזמין מחברת החשמל בדיקת תקינות.

מחירון חשמלאים

המחירים כוללים מע”מ

תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון

החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.

התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת

זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון

השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.

תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון

מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מה זה הארקה? 
הארקה היא מערכת בטיחותית בכל בית או בניין ותפקידה למנוע התחשמלות על-ידי העברת כבל מוליך חשמל מכל נקודות החשמל עד האדמה. כך למעשה נסגר מעגל חשמלי באופן תקין, ללא סכנה. במקרה שיש תקלה באחד ממכשירי החשמל או כשמתבצעת עבודת אינסטלציה שגרתית, ההארקה עלולה להתנתק וזה יוביל להתחשמלות.