תיקון פרקט שהתנפח: כל מה שצריך לדעת

התקנת פרקט בבית מוסיפה לו עיצוב ייחודי ומראה יוקרתי. אך, חשוב לדעת שמדובר על ריצוף עדין, שדורש תחזוקה שוטפת שתשמור על איכותו לאורך זמן. איך מתחזקים פרקט חדש, מה עלול לגרום להתנפחות ואיך מתמודדים איתה? כל התשובות.

עוד במדריך
מהם עלול לגרום להתנפחות הפרקט? איך נזהה את גודל הנזק? מתי מומלץ לחדש את הפרקט? איך מונעים את התנפחות הפרקט? מהן פעולות התחזוקה שישמרו על הפרקט?

בחירה בפרקט היא בחירה בחומר שזז ומשתנה, שמושפע משינויי טמפרטורות שעלולים לגרום לו להתכווצויות ולהתרחבויות ולכן, הוא דורש תחזוקה רבה. 

הפרקט רגיש לחומרים רטובים ולכן, דורש ניקיון מותאם וחשוב לשמור עליו יבש ככל שניתן. אך מה עושים במצב בו מים פוגשים אותו ומה עלול לגרום להתנפחות ולנזק? כל התשובות במדריך הבא. 

מהם עלול לגרום להתנפחות הפרקט?

התנפחות הפרקט היא תופעה ממנה כל בעלי הפרקט משתדלים להיזהר, כיוון והתיקון שלה עלול להוביל להחלפת הפרקט כולו. הגורמים העיקריים להתנפחות הפרקט יהיו קשורים במים כמו נזילה או הצפה בבית. במצב בו הבית מוצף, מים רבים יחלחלו פנים הפרקט, שיספוג אותו ויגרום לו להתנפח. במצב כזה, התיקון המומלץ הוא החלפה מידית של הפרקט באזור הספוג ובמידה ואין מספיק פרקטים שישלימו את החלל הספוג מומלץ להחליף את כל הפרקט באותו החלל כדי להימנע ממצב של הצטברות עובש ורטיבות מתחת לפרקט. 

במצב בו חדירה מסיבית של מים גרמה להתנפחות הפרקט, הנזק יהיה משמעותי מאוד וייצר הרס פנימי של העץ, לצד ההתנפחות ובליטות לכל אורכו. אך, פרקט שמתנפח לא חייב להיות רק כתוצאה של נזק ישיר של מגע המים, אלא עלול להתרחש גם בעקבות נזילות קטנות בקומות שונים בבית או בין קירות הבית. התנפחות הפרקט משמשת כאינדיקציה לנזילות וקל לזהות אותה, כאשר הפתרון שלה לעיתים יהיה כתיקון מקומי או שידרוש את החלפת הפרקט כולו כדי לתקן את הנזק בצורה יסודית.

איך נזהה את גודל הנזק?

גודל הנזק, קשור בקשר ישיר לסיבת זרם המים ולכמות. הסימנים הראשונים שניתן לזהות בפרקט שספג מים רבים והחל תהליך של התנפחות יהיו בליטות לא סימטריות בנקודות רבות לאורך כל הבית ובנוסף, האזורים הנפוחים יחושו לחים למגע. במידה ואכן זיהיתם את הסימנים על גבי הפרקט, חשוב להזמין בהקדם בעל מקצוע שיבצע עבורכם הערכת מצב ותיקון במידה וניתן. 

במידה ונשפך לכם מים על הפרקט, ניקיתם ויבשתם אותו באופן מיידי, לרוב לא יקרה לו כלום. יחד עם זאת, אם מדובר על כמות מים גדולה שהפרקט החל לספוג, ניתן להמתין עד חודש לכל היותר ולבדוק את מצב הפרקט. יהיו מצבים בהם הפרקט לא יתנפח ישירות אלא כעבור מספר ימים או תקופה. 

טיפ של מקצוענים: לאחר התקנת פרקט חדש בבית, בקשו לשמור אצלכם חבילת פרקט נוספת המיועדת לתיקונים. 

מתי מומלץ לחדש את הפרקט?

גם ללא התנפחות הפרקט עקב בלאי או כמות מים גדולה, מומלץ לבצע חידוש של שטח הפרקט כולו אחת לעשור על מנת להימנע מפרקט בעל שריטות ופגמים שקורים עם הזמן.  הפעולה שמבצעים בחידוש העץ דומה מאד לפעולת הפילינג של העור, בה מתבצעת הסרה של השכבה הישנה וחשיפה של השכבה החדשה.

תהליך החידוש (הליטוש) מתבצע במספר שלבים, כאשר בשלב הראשון, מתבצע ליטוש גס באמצעות מכונה ייעודית שמלטשת את השכבה העליונה ביותר של הפרקט בצורה גסה. בשלב השני, מתבצע ליטוש עדין יותר שמשייף את השכבה החשופה (השכבה החדשה) בצורה רכה יותר ועדינה על מנת שלא לפגוע בו. לבסוף, מתבצע ניקוי של שאריות הליטוש ומריחה של לכה או שמן להחלקה של שכבת הפרקט החדשה.

איך מונעים את התנפחות הפרקט?

כפי שכולנו יודעים, מים ופרקט לא יכולים להסתדר יחד ועדיף להפריד אותם ככל שניתן האחד מהשני. כבר במגע הראשון עם ניקוי הפרקט, חשוב להקפיד על ניקוי באמצעות מטלית לחה ועל מגב ייעודי כדי להימנע ממצב של שריטות ופגמים על הפרקט. בפרקט העשוי עץ, ניתן יהיה להחליף את החלקים בהם נשפכו מים רבים כיוון ואין בו אפשרות למרחק התפשטות גדול. כלומר, אם מרכז החדר נרטב, הרטיבות תישאר שם ולא תגלוש לשאר הקירות בחלל. 

את שחיקת הפרקט ניתן למנוע על ידי שימוש במחליקי טפלון, אותם יש להלביש על הרהיטים השונים בבית שבאים במגע ישיר עם הרצפה ויש בהם תזוזה רבה כמו המיטה, שולחנות, כיסאות או ציוד משרדי נוסף. על ידי המחליקים, ניתן יהיה להימנע מחיכוך של הרהיטים על רצפת הפרקט מה שמוביל לשריקות ושחיקה שלו. בנוסף, במידה ויש לכם פרקט עשוי עץ, חשוב שלא לחשוף אותו לשמש שעלול להתעוות ולשנות את הגוון שלו בחשיפה מוגברת לשמש.

מהן פעולות התחזוקה שישמרו על הפרקט?

כל מי שבוחר בפרקט לרצפת הבית, מבין שמדובר על חומר שדורש התייחסות וטיפול קצת יותר מסוגי רצפה אחרים. בעזרת הקפדה על מספר פעולות פשוטות ויום יומיות, תוכלו להבטיח כמה שפחות נזקים.

נקו את הפרקט עם חומרים מותאמים: אחד הגורמים שגורמים לשחיקת הפרקט, לשינוי במראה שלו וגם לכתמים ולשריטות הוא שימוש בחומרי ניקוי שלא מתאימים לפרקט. כמו כן, גם שימוש בחומרים מלבינים כמו אקונומיקה או חומרי ניקוי אחרים המכילים כימיקלים חזקים מזיקים לעץ ולפרקט ומומלץ שלא להשתמש בהם.

המעיטו את השימוש במים בעת ניקוי הפרקט: מעבר לשימוש בחומרים המיועדים לפרקט, חשוב להשתמש בכמות מים קטנה ככל שניתן ואפילו, במטלית לחה בלבד. כמויות מים גדולות מזיקות לפרקט ועלולות לגרום להתנפחות, לכתמים ולהריסת האריחים. 

הקפידו על פריסת שטיחים או משטחי מגן בחדרי הילדים והמשחקים: בחדרי ילדים או חדרי משחקים, חשוב לפרוס על שטח הרצפה שטיחים או משטחי מגן שיגנו על הרצפה מפני שריטות, כתמי צבע ודבקים שונים. 

הימנעו מגרירה של רהיטים וחפצים כבדים על רצפת הפרקט: בנוסף, חשוב להימנע ככל שניתן מגרירה של רהיטים על גבי הפרקט מחשש לשריטות ושחיקה שלו לאורך זמן. הקפידו להרים את הרהיט ולא לגרור אותו על הרצפה וכסו את הרגליים שלו במגן שיחליק את התנועה שלו על הפרקט. 

מחירון פרקטים

המחירים כוללים מע”מ

התקנת פרקט: כל מה שחשוב לדעת

רוצים להתקין פרקט מעץ או פרקט למינציה? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים. איך בוחרים פרקט, מה חשוב לבדוק עם מתקין הפרקטים וכמה זה יעלה לכם? התשובות לפניכם.

חידוש פרקט עץ: כל מה שצריך לדעת

זקוקים לחידוש פרקט מעץ? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם. מתי צריך לעשות חידוש פרקט ומה הוא כולל, איך מתנהלים מול מתקין הפרקטים וכמה עולה חידוש פרקט? כל התשובות לפניכם.

תיקוני פרקט: כל מה שחשוב לדעת

זקוקים לתיקונים בפרקט הקיים? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם. מתי אפשר לתקן לבד את הפרקט, מתי מומלץ להיעזר בבעל מקצוע כולל, איך מתנהלים מול וכמה זה יעלה? כל התשובות לפניכם.

התקנת פרגולה מעץ: כל מה שחשוב לדעת

רוצים להתקין פרגולה מעץ בחצר או במרפסת? אין בעיה, אנחנו נלווה אתכם בכל השלבים - מבחירת הפרגולה ועד שתשבו במרפסת החדשה שלכם. איך בוחרים פרגולה מעץ, מה חשוב לבדוק עם המתקין וכמה זה יעלה לכם? התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מה גורם לפרקט להתנפח? 
הנזקים הנפוצים ביותר בפרקט הם התנפחות בשל כמות מים גדולה שנשפכה עליו ושריטות ושחיקה. התנפחות הפרקט עלולה להתרחש בשל נזילות שונות שבגללן מים חודרים את שכבת הפרקט וגורמים לו לספוג אותם ולאבד צורה. בנוסף, במקרים של הצפות לא צפויות או בעת ניקיון עם הרבה מים (שלא לצורך) הפרקט נהרס ומתנפח. 
איך ניתן לשמור על הפרקט? 
ניתן לשמור על הפרקט בעזרת פעולות תחזוקה פשוטות וקלות כמו ניקיון עם מטלית לחה וחומר ייעודי, להשתדל לחשוף את הפרקט לכמה שפחות שמש על מנת שלא יאבד את צבעו ומרקמו, להקפיד שלא לגרור עליו רהיטים שעלולים לשרוט אותו ולהשתמש במשטחי מגן או שטיחים בחדרי ילדים ומשחקים. על מנת להמשיך ולקבל מראה טוב בפרקט, יש לחדש אותו אחת ל-10 שנים.